R_U_S
Čuven
- Učlanjen(a)
- 26.04.2004
- Poena
- 620
Zamolio bih postovane vlasnike E61 da iznesu svoja iskustva vezana za trajanje baterije. Video sam da je mellow reakao da mu traje 5-6 dana ako se ne varam.
Ja sam 3 puta do sada punio bateriju i po tvrdnji Nokia trebalo je da se "razradi". Elem, kako god okrenes ne moze da sastavi vise od 35-40 sati. Molim da se ne pominju formiranje baterije i slicne teme. Znam da je nemoguce da svi koriste aparat u istom rezimu, ali pretpostavljam da ga lesite od slusanja muzike, videa, wifi neta za dzabe i gprs-a, a poneko i od razgovora

Ajde da kazemo da sam za 1 ciklus punjenja:
-muziku slusao 4 sata,
-proveo 5 sati na GPRS-u, sto preko browsera, a najvise preko klijenta za MSN,
-razgovarao 10 minuta,
-poslao 15 SMS poruka,
-primio 10 SMS poruka,
-proveo 2 sata pisuci e-mailove
-instalirao i deinstalrao aplikacije,
-5-6 puta ukljucivao i iskljucivao telefon,
-nekoliko puta menjao memorijske kartice.
Pretpostavljam da je ovo svako radio u pocetku dok ne izvali sve fore i ne nabudzi fon prema svojim potrebama. Ali kako god okrenes meni baterija traje krace nego kod drugih. E da, ima samo jedno ali. Ja sam u Rusiji, u Niznevartovsku i primetio sam na starom telefonu (nokia 6800) da mi baterija traje duplo krace nego u BG-u iako pricam neuporedivo manje. Pretpostavljam da ima veze kakva je mreza ovde, zbog snage predajnika ili sta vec. Mislim nemoguce da se kapacitet baterije prepolovi za 3 dana. Isto je primetio i jedan kolega na svom telefonu.
Da li GPRS dosta utice na potrosnju, da li ga neko intenzivno koristi?
Pozdrav i Nokia rulz!
P.S.
Wifi i blutut sam iskljucio.
Ja sam 3 puta do sada punio bateriju i po tvrdnji Nokia trebalo je da se "razradi". Elem, kako god okrenes ne moze da sastavi vise od 35-40 sati. Molim da se ne pominju formiranje baterije i slicne teme. Znam da je nemoguce da svi koriste aparat u istom rezimu, ali pretpostavljam da ga lesite od slusanja muzike, videa, wifi neta za dzabe i gprs-a, a poneko i od razgovora
Ajde da kazemo da sam za 1 ciklus punjenja:
-muziku slusao 4 sata,
-proveo 5 sati na GPRS-u, sto preko browsera, a najvise preko klijenta za MSN,
-razgovarao 10 minuta,
-poslao 15 SMS poruka,
-primio 10 SMS poruka,
-proveo 2 sata pisuci e-mailove
-instalirao i deinstalrao aplikacije,
-5-6 puta ukljucivao i iskljucivao telefon,
-nekoliko puta menjao memorijske kartice.
Pretpostavljam da je ovo svako radio u pocetku dok ne izvali sve fore i ne nabudzi fon prema svojim potrebama. Ali kako god okrenes meni baterija traje krace nego kod drugih. E da, ima samo jedno ali. Ja sam u Rusiji, u Niznevartovsku i primetio sam na starom telefonu (nokia 6800) da mi baterija traje duplo krace nego u BG-u iako pricam neuporedivo manje. Pretpostavljam da ima veze kakva je mreza ovde, zbog snage predajnika ili sta vec. Mislim nemoguce da se kapacitet baterije prepolovi za 3 dana. Isto je primetio i jedan kolega na svom telefonu.
Da li GPRS dosta utice na potrosnju, da li ga neko intenzivno koristi?
Pozdrav i Nokia rulz!
P.S.
Wifi i blutut sam iskljucio.