Šta je novo?

Nokia < E60 VS N73 >

Twix

Čuven
VIP član
Učlanjen(a)
18.12.2001
Poena
679
Ok, ovako stoje stvari.
Lomim se izmedju ova dva telefona,pa bi mi trebala i tudja misljenja (retka situacija da definitivno ne mogu da se odlucim).

Koji od ova 2 ???

Neke informacije iz moje glave (koje ce mi igrati u donosenju odluke) :

- Kamera mi nije od znacaja (ne treba mi)...

- Stabilnost i brzina software-a mi je bitna (molio bih iskustva).

- Raspolozivost software-a za update (cini mi se da sam primetio da N73 ima mnogo vise update-ova od E60, nisam siguran...).

- Kvalitet prijema (pretpostavljam da su oba odlicna, ali ipak ako neko ima nesto da kaze).

- Trajanje baterije (realan rad, ne izivljavanje i ne nekoriscenje,vec normalna upotreba).

- Kvalitet izrade telefona (ne bih voleo ako mi jednom ispadne da se odmah sjeb*, kvalitet tastature, plastike...).

Toliko za sada, ako neko ima zivaca malo da se posveti i da mi da realne savete bio bih IZUZETNO ZAHVALAN :)

P.S. Pitanje: Dali oba telefona imaju istu verziju Sybian OS-a?

:D

Ova jedna je 3G, pa onda wireless, pa onda lan, pa onda i bluetooth lan :)

Sva sreca sto ne pokazuje firewire kao mrezu, inace bi i ona bila tu :D

Posao mi je da se bakcem sa mrezama ;)

Poslednja izmena:
Evo uzeh i ja telefon (moram da se pohvalim :D). Recite mi da li ima za ovu verziju symbiana program large time screensaver (ili nešto slično) i smart setings.

Takodje na nokiji 6630 sam mogao da instaliram neki xvid codec i da mi pokazuje sve fajlove u gallery =) video (na ovom telefonu nemam taj codec i shodno tom e vidi samo one 3gp fajlove) :S: Da li ima neko rešenje?!?

A ono što me najvišre muči i nervira je to što mi logitech blutut headset (naj fridom koji sam prilično platio) prosto nevidljiv, tj telefon nema šanse da ga pronađe (baš kao i prijateljev n80 što nije hteo) :wall:

Pomagajte!

Upravo to...

U uputstvu slusalice imas kombinaciju da stisnes, obicno dva ili samo jedno dugme na nekih 5 sekundi i da omogucis tzv. paring mode.
Tada ce ga telefon pronaci, a onda mozes da podesis tako da kad god ukljucis slusalicu u blizini telefona, ona se automatski "nakaci"...

Do sada mi je taj logitech bez problema radio sa više telefona, ali sa 2 navedena neće. Mislim da se paring mode uključuje tako što se 2 puta brzo stisne on/off dugme (al pogledaću još na sajtu logitecha).

Takodje vidim da mi je u imeniku na svaki kontakt dodat poziv na glas (neki englez pokušava da izgovori srbska imena i to ninašta neliči). Da li je moguće ovo isključiti ili još bolje editovati, tj da li mogu sam nekako da ja snimim prečice?!?

Evo da dokazem sam sebi da sam op***n (trebalo je samo pročitati uputstvo za upotrebu slušalice). Twix i gadafi hvala što ste me poveli u ispravnom pravcu.

Još da rešim ovo za dodelu glasovnog poziva ljudima u kontaktu i milina će da bude!!!

Poslednja izmena:
...
Takodje na nokiji 6630 sam mogao da instaliram neki xvid codec i da mi pokazuje sve fajlove u gallery =) video (na ovom telefonu nemam taj codec i shodno tom e vidi samo one 3gp fajlove) :S: Da li ima neko rešenje?!?..

Pomagajte!

Smart movie rulzzz. Cita DivX i Xvid sa .avi ekstenzijom. Naravno skini ga sa na primer http://smart60.ru :D

Nisi me razumeo druže. Imam ja smart movie instaliran i čite on stvarno sve ali moram da uđem u njega da bi pustio te fajlove, a ja bih da to radim odmah iz gallery foldera kao što sam i do sada.

Ok, nisam ni znao da mozes da pustas DivX i XviD filmove pravo iz galerije, ili iz nekog fajl menadzera. Mada mi je smart najbolji od svega sto sam probao, ima svoj browser za zdravo dovidjenja.
Pozz :wave:

Takodje vidim da mi je u imeniku na svaki kontakt dodat poziv na glas (neki englez pokušava da izgovori srbska imena i to ninašta neliči). Da li je moguće ovo isključiti ili još bolje editovati, tj da li mogu sam nekako da ja snimim prečice?!?

Kod mene to radi bez problema.....90% kontakata koje imam su engleska imena :d

Singuran sam da mozes i sam da snimis voice....jesi probao da drzis ono dugme sa leve strane dok si u nekom od kontakta?

Poslednja izmena:
Cekaj, stani, polako :)

Jesi li probao da zoves (nasa srpska imena) putem glasa?

Meni je poprilicno dobro zvao vecinu nasih imena, u sta sam bio izuzetno iznenadjen (shodno tome kako se nasa imena izgovaraju).

Probaj da nasa imena izgovaras na engleskom, to bi trebalo da upali...

Primer: Jelena = Dzejlina, Aleksandar = Alegzendr (sa engleskim R - zamrljavljeno)...
To su mi zena i kum :D

Videces da radi...

P.S.Nadam se da si u kolima cesto sam, inace ce misliti da si prolupao :d

Postoji MSN za E60, radi OK ali nema opcije u njemu za VoIP mada telefon sam po sebi podrzava "internet call", nesto sto jos uvek nisam isprobao. Postoji i Skype client za ovaj fon koliko sam uspeo da vidim, a ako ti nesto znac mislim da sam video i GoogleTalk tj podrsku za Jabber...

www.fring.com podrzava G Talk, Skype, MSN. Imam ga na E61 i svakodnevo explatishm ovu aplikaciju, i toplo je preporucujem

Evo čitajući po raznim forumima ustanovio sam da je ovo nemoguće kod E serije, sto je po meni jedan veliki - (minus) i dovoljan razlog da razmišljam o promeni telefona (ovo kazem zato sto sam jako često za volanom i poziv preko bt headseta mi je da kazem neophodan)!!!

stara je tema ali evo odgovora: stavi srpski firmware, imas ovde na benchu thread o tome kako se to radi ("Nokia firmware update" ili slicno). dobices ispravan izgovor i to sve sa sh ch tj a i T9 na srpskom...
verovanto sada vec znas za ovo ali posto ti je toliko vazno da bi menjao telefon rekoh da ti ipak napisem ...

stara je tema ali evo odgovora: stavi srpski firmware, imas ovde na benchu thread o tome kako se to radi ("Nokia firmware update" ili slicno). dobices ispravan izgovor i to sve sa sh ch tj a i T9 na srpskom...
verovanto sada vec znas za ovo ali posto ti je toliko vazno da bi menjao telefon rekoh da ti ipak napisem ...

IMao sam srpski firmwer ali ni sa njim nisam bio baš prezadovoljan, tako da sam prodao još tada tu e60 i vratio se na 6630 (tu ipak sam mogu da snimim željenu reč za poziv)!

Nazad
Vrh Dno