Šta je novo?

Nokia E51 (opet problem)

micens

Čuven
Učlanjen(a)
03.02.2002
Poena
619
Uzeh novi telefon E51 (posle onog polovnog, ako je neko pratio proslu temu) i sve fercera odlicno, sem, da kazem standarnih nekih problema koji su softverske priprode. U njemu je softver 300.34.56 i ima dva problema: na duze drzanje # ne prebacuje se na silent profil, nego samo stoji otkucano # (za ovo sam nasao da je normalna pojava za neka trzaista kao sto je UK, a po product kodu sam nasao da je ovaj moj bas taj), sto i nije neki veliki problem, e sad veci problem je sto mi se datum pomera sam od sebe, pa recimo umesto da stoji Th 24, stoji Fr 25, e sad ja vratim to sve u podesavanjima, pa se opet posle nekog vremena samo promeni dan unapred (sat ostaje netaknut), e i za ovaj problem sam nasao da je kolko tolko normalno sa ovom verzijom firmwera. E sad me interesuje da li jos ko ima ovih problema sa ovom verzijom softvera i da li je neko upgrade-ovao na v.400.34.011 i da li se sa njom mozda resavaju ovi problemi, a ako bi stavljao ovu novu verziju promenio bi i produkt kod pa bi stavio verziju sa srpskim jezikom. Pa, da li neko od korisnika E51 ima ubacen ovaj najnoviji softver i da li ima nekih bagova ili sve radi kako treba?

Imam poslednju verziju softvera i nijedan od gore navedenih problema. Jednom mi se desilo da je telefon zablokirao prilikom prekidanja veze pa sam morao da vadim bateriju. Za 2 god koliko imam telefon to mi se desilo mozda 2 puta tako ne verujem da je usko povezano sa poslednjom verzijom softvera. Stavi nas product code i slobodno ga update-uj.

pozz

Znaci ti imas v.400.34.011 i nista ti se ne desava od pomenutih problema, a ni drugih problema nemas, sem to sto ti se zablokirao pri prekidanju veze? A to sa prekidanjem veze ti se desilo 2 puta od kad imas ovaj najnoviji software ili ti se desilo i pre toga? I da, ti imas tu verziju sa srpskim?
E sad, jos jedno pitanje: menjanje tog koda preko NSS-a i onda updateovanje software-a preko NSU-a, jel brise sve iz telefona ili ostavlja sve kako je bilo? Da li pre update-ovanja resetovati telefon na fabricka podesavanja ili je sve jedno? I kolko je sam proces bezbedan, uzimajuci u obzir da je telefon za UK trziste, a ja hocu da ga "napravim" da bude za "srpsko"?

Pozz i hvala ;)

1. blokiranje se desilo jednom i pre poslednjeg FW, ne znam koja je bila verzija - davno je to bilo
2. imam verziju sa TIM mreze pa sam uneo Balkan kod i onda ga update-ovao (cim sam kupio telefon)
3. obavezno napravi bekap podataka (imenik, poruke) jer prilikom update-a sve se brise iz memorije telefona, nije potrebno resetovati telefon na fabricka podesavanja

pozz

Vazi, napravicu backup, proucicu jos malo, pa cu probati. Valjda necu nesto pokvariti :S:

mislim da poslednju verziju neces moci da hakujes, proveri... ono sto ne radi # za silent je zbog fleshovanja tzv mt boksom (iskustvo iz servisa), a ono sto menja sam datum je zbog fw bug-a, mislim da se javi kada iskljucis telefon, pa ga sutradan ukljucis..

A sta da hakujem? I sad ako promenim firmware nece se popraviti to sto ne radi # ???

Odradjen update sotvera, sa sve promenom regionalnog koda, sve proslo OK. Sad radi i # za prebacivanje general-silent profila, ima i srpski, e sad za datum moram cekati da vidim sta se dalje desava, ali verujem da je i taj problem resen... Inace softver je brzi od predhodnog primetno ;)

Hvala na savetima i podrsci :wave:

rekoh da pitam ovde...
na postpaidu sam kod MTSa i od skoro imam e51, koristim samo wifi tako da mi do sad nije trebao gprs ali ovih dana mi je trebao MMS tako da sam preko *797# i opcije 2 hteo da od MTSa dobijem podeasvanja za gprs, mms i 3g ali nista mi nije stiglo, zatim sam poslao poruku "ALL" na 4777(sto sam nasao na njihovom sajtu) i takodje nista mi nije stiglo... u cemu je stvar, zasto ne mogu da dobijem podesavanja?
hvala!

rekoh da pitam ovde...
na postpaidu sam kod MTSa i od skoro imam e51, koristim samo wifi tako da mi do sad nije trebao gprs ali ovih dana mi je trebao MMS tako da sam preko *797# i opcije 2 hteo da od MTSa dobijem podeasvanja za gprs, mms i 3g ali nista mi nije stiglo, zatim sam poslao poruku "ALL" na 4777(sto sam nasao na njihovom sajtu) i takodje nista mi nije stiglo... u cemu je stvar, zasto ne mogu da dobijem podesavanja?
hvala!

Moras da ih nazoves, mts je u raspadu, nema to veze sa telefonom ;)
Ili nadji negde, pa ukucaj sam.

mislim da poslednju verziju neces moci da hakujes, proveri... ono sto ne radi # za silent je zbog fleshovanja tzv mt boksom (iskustvo iz servisa), a ono sto menja sam datum je zbog fw bug-a, mislim da se javi kada iskljucis telefon, pa ga sutradan ukljucis..

Gorane, zamolio bih te da mi kazes koje je resenje za problem koji si naveo za menjanje datuma (fw bug). Meni se desava da ostaje na predhodnom danu (datumu). To je pocelo da se desava posle godinu dana koriscenja.
Pozdrav

mislim da je resenje da ne iskljucujes telefon preko noci :) ... ako je to, a ako nije - stavi mu najnoviji firmware, a odradi i hard reset preko kodova...

@gorang
Ako ti ne predstavlja problem da malo objasniš proceduru oko promene produkt koda.

Primetio sam još kod fw 300.34.56 da kad je ugašen telefon, a uključen alarm, da se alarm uključuje u zadato vreme, ali se oglašava i pola sata kasnije kad mu nije vreme :)

Ciao, imam E51, napravio sam pre dva dana backup podataka na PC i pojavila se poruka da postoji nov firmware za ovaj tip telefona i ja kao ajde da probam da ga update-ujem! Stavim mu nov firmware 410.34.001, sve prođe OK, ali posle toga, ajde što ne vidim prethodne aplikacije poput Gmaila, Google Earth-a, nego nema šanse da izađem niti na Internet niti na WLAN! U mts-u su proverili setinge i sve je OK! Jel neko ima neki "lek" za ovo?

Nazad
Vrh Dno