Šta je novo?

NOKIA baterije pitanje

xaver

Čuven
Učlanjen(a)
28.02.2004
Poena
620
Trazim po gradu BLC-x baterije za nokia 3510i (3310, 3330, 3510....)
Nedavno sam uzeo telefom i baterija Li-ION drzi 3 dana maksimalno.
Baterija formirana korektno po pravilu...

Isti telefon kupljen pre 2.5godina sa originalnom baterijom i dalje drzi 6dana!!!!!!!!!
kako da znam sta kupujem i kako da znam koliko ce okvirno baterija da drzi?
Gde da nadjem doticne.

Na netu sam nasao marke baterija....BLC-1 je slabija 750mAh BLC-2 ima 950mAh...da li neko moze da mi da malo vise informacija o ovome??

ovo hladno vreme je SMRT :-devil-: za baterije na svim uređajima koji ih koriste i sve jedno koja je CEKAJ bolje vreme :wall: -toplije :mad:
-imam sličan problem ,)

Prvo i prvo B A T E R I J E S E V I S E N E F O R M I R A J U!!A ko drugo ako zelis dobru bateriju,kad kupujes gledaj da ima hologram,makar platio i 1000 dinara (retko su vise a najcesce manje) ili trazi neku bez holograma ali da nije made in China vec recimo Hungary,Chesch Republic... ko ih ima!
Pozdrav ,)

Ma i te Made in Hungary ne obecavaju,samo da znas,po mom iskustvu.Ali Kineze izbegavaj po svaku cenu.

Lepo je to u teoriji,ali ja sam pre recimo 6 meseci kupio dotichnu bateriju BLC-2 koja je najbolji model za pomenute Nokie.Baterija je kupljena u renomiranom servisu vishe puta pominjanom po kvalitetu usluge, koji se nalazi u ulici koja nosi ime po jednom drzavnom prazniku iz vremena druga Tite.Na samoj bateriji pishe da je prozivedenja u Cheshkoj,a bila je fabrichki zapakovana u celofan na kome je stajala nalepnica:Made in China.I naravno da je ta ista baterija trajala 2,5 dana,pa je naravno reklamirana i zamenjena za drugu koja takodje trajala isti vremenski period.I tako josh 2 puta...Napominjem da sam telefon dobio sa baterijom made in Japan,i da je trajala 7-9 dana uz dosta razgovora telefonom.Na primedbu da baterija nema veze sa originalom,odgovor prodavca/servisera je bio u fazonu:pa shta ochekujem za 600 dindzi.I tako.... :bottle:

I u pravu je,bolju bateriju za ispod 10 evra neces naci a originali idu oko 15 evra tako da je mozda bolje da prezalis pare i kupis original!
Pozdrav ,)

Koliko para toliko muzike.A ako ti taj baja od prodavca jos koji put tako odgovori,slobodno ga drmni preko pulta... :D
Ja sam jednom uzeo novu baeriju u jednoj poznatoj radnji,bas blc-2,i dodjem kuci,stavim da se puni,ono telefon mrtav.Ne daje signal da se puni.Stavim staru sve ok.Na kraju provalim da baterija kupljena pre 2h uopste ne valaj,i odem i naj#$^! im se svega,uzmem pare nazad,i puknem 10evra za bateriju koja radi kao zmaj.

Poslednja izmena:
Penta je u pakovanju.....na bateriji Made in Czech Republic,a na ka kesici u kojoj je upakovana baterija Made in China,sa sve deklaracijom uvoznika XYZ firme iz Bgd-a.Inache prodavac ne zna za druge modele baterija iz serije BLC,i da se niko drugi nije zalio...Naravno,taj servis je izbrisan iz memorije.

Promo na Banovom brdu ima extra dobre baterije. Ne znam da li je tačno to što kažu da su ćelije u njima japanske, ali baterije su stvarno dobre.

Apostol je napisao(la):
Ma i te Made in Hungary ne obecavaju,samo da znas,po mom iskustvu.Ali Kineze izbegavaj po svaku cenu.

ova moja je bas "made in hungary" i drzi 2.75 dana :)
U SiMarketu pored kase vidim da prodaju baterije "made in Beograd"...neke nase i kostaju 550din? kakve su te baterije?

@vectorman:
gde je taj PROMO ? neka adresa...osim sto je na Banovom Brdu.
I uopste jel zna neko na koju adresu da odem i nadjem lepo prave BLC-2 koje drze 6 dana ...pa da platim i 2000din.
Koliko je mAh parametar bitan ? ... u gomili radnji i ne znaju da mi kazu koliko baterije koje prodaju imaju mAh.

@lomnica city
pa ja to i hocu ORIGINAL!!!!!!!...samo gde...obisao sam tonu radji...svuda prodaju te "no name shit" baterije, uz opasku da to BLC-1/BLC-2 i mAh nema nikakve veze :))))))..."sve je to isto" kazu :))))

inace jos jednom da konstatujem kakvo smo mi shit trziste. Kad covek hoce da plati da dobije kavalitet a ne da ga "rade" neki ******* -> jednostavno neide.
Navikni se ili propadni. Svako svakog laze i uvaljuje mu.
Jedino sto prodavca interesuje je da ti uvali u ruke shit i da ti das pare a posle je tvoj problem sta ces da radis.

Poslednja izmena:
Idi kod zastupnika!!Imas na sajtu www.mobilnisvet.com cenovnike za telefone,pogledaj koji su najskuplji i znaces da su oni distributeri uvoznika originalne robe pa kod njih idi,a ako neznas da nadjes onda pogledaj banere na vrhu strane a cena bi trebalo da bude,kao sto sam rekao OKO 15-ak evra,ali stavi jedno 20 u dzep za svaki slucaj!
Neznam jel ComTrade shopovi bese drze i Nokia robu ili samo SE,pogledaj!?
Jedan mali edit: mAh baterije ima veze itekako,naravno,sto je veca mAh i baterija je jaca/duze traje!
Pozdrav ,)

Poslednja izmena:
@Vectorman
@ Lomnica city

hvala

hvala majstori..@lomnica -> ma naravno da mAh ima direktne veze sa trajanjem baterije samo sto mi one lepe sekice sto pordaju mobilne kazu da je to sve-jedno :)))

A sta se drugo moze ocekivati od radnica pri cijem je zaposljavanju glavni kriterujum bio velicina sisnog koša i kilaza sminke!?
Pozdrav ,)

Nazad
Vrh Dno