Šta je novo?

Nokia Asha 300 problem?!

Milan naliM

Poštovan
Učlanjen(a)
25.12.2014
Poena
80
Otac mi ima vec 2g Nokia Asha 300 telefon. Kupljen u Hendiju, sa 2g garancije 16.03.2013. Taman prosli mesec garancija istekla. :D Problem je nastao danas, sa tacom. Pretpostavka je da se tac pokvario, da nece da radi onda bih 100% znao da je tac, ali leva polovina nece da funkcionise kako treba, dok desna OK radi. Leva polovina daje znakove da radi, ali kada se negde nesto na levoj polovini pritisne, on reaguje na desnoj polovini. Znaci ako imaju 4 ikonice na pocetnom ekranu, na levoj su 2, na desnoj druge 2. Kada pritisnem prvu, on otvara trecu, kada drugu on otvara cetvrtu.

Da li je neko imao slicno problem?

I nece da mi reinstalira softver na Nokia suit?! Uvek prikazuje problem sa USB, iako je sve uredu.

Tac je otisao...nadji neki servis...pravo je cudo da je 2 god. izdrzao

Inace je telefon jako dobro ocuvan, nije mazen i pazen, ispadao je itd., ali po izgledu je kao tek izvadjen iz kutije. Osim sto sada videh da je dugme 3 malo izuljano.
Znaci po komentarima sto se taca tice, kada jednom ode za par meseci ce opet otici, itd...

Da se nadovezem (mada ne na temu). Koji je telefon u MTSu uz paket "mix M" najbolja kupovina. Naravno za 1din. Bitna je kamera (sto bolja za te pare), i osnovne stvari (muzika, malo net, tube, pozivi, poruke, mms, fejs, mozda i skajp) i to je to.

Ja razmisljam o Lumia 630.

Tatko takodje imao problem, dva puta menjan display i sada skuplja prasinu u kutiji.

Asha 300 je resena, kupljen je Sony Xperia E4. Mislim da je to najbolji izbor za skoro 1din u tom paketu, ali je telefon daleko od savrsenog. Ima ocajnu kameru, ovako na prvi pogled Asha 300 ima bolju kameru sto je razocarenje za Sony.

Ja dobio Asha 300 kao službeni. Na dotičnom je tač otkazao posle 6 meseci, iako sam ga čuvao. Spolja je bio kao nov, ali nije radio. Bacio sam ga i izvukao moj stari 6110 navigator koji sada koristim kao službeni. To đubre nisam hteo ni da popravljam.

Citao sam da se mnogi zale na tac ovog modela (mada i na sve ostale "touch and type" modele). Mnogima je tac odlazio posle mesec (do 3 meseca) koriscenja. Eto u mom (ocevom) slucaju je izdrzao 2g. Tetka ima Asha 203 (mada nije neki zahtevan korisnik, a korektno se ponasa prema njemu, njen je bas kao nov) vec 3g bez ikakvih kvarova (da kucnem od drvo). A otac od drugarice ima Asha 303, nije u lepom stanju, ali vec 3g radi. Sve u svemu Nokia se nije proslavila sa "touch and type" uredjajima.

Slazem se da kada jedan put ode deo i kada se promeni da ce cesto isti deo odlaziti, to isto kazu vlasnici ovog modela za tac. Ja sam imao Samsung (mislim da je bio) E250, posle 2g mu je otisao flet kabal, posle prvog menjanja za pola godine sam ga menjao jos 2x i kada sam ga prodao posle mesec,dva je ta osoba ponovo menjala flet kabal.

Nazad
Vrh Dno