Tako je, i da je Xiaomi(i leeco, oppo) prisutan globalno, niko ne bi kupio ni jedan od svih navedenih telefona, osim mozda S8(+).
Pa nije bas tako... ima neko ne podnosi sam gui i skinove u tim njihovim telefonima... nemaju bas poverenja u build kvalitet, sumnjaju kao sto imaju ljudi fobiju od LG telefona kojama crkava soc i ploca sta vec a preko noci zaboravljaju kako se Note 7 proslavio explozijom ... itd pa opet se prodaje ko blesav.
Prvo ja nisam kod ove 5ice verovao da necu bas zapaziti na 5.2 da vidim pixele , iako je 720p moras bas da se zabuljis, drugo mislio sam po prici fk loznice i ekipe da je zaista sd430 krs koji se pregreva i stuca... medjutim daleko od toga , radi sasvim pristojno... da li je to uticaj yt klipova ili sta ali neko cita takve komentare i resi da neuzme neki model...
Isto baterija, logicno iako je istog kapaciteta kod 5 traje duze nego na modelu 6 ... iskreno i lepsi mi je 5 , taj sam jurio i ne mogu da kazem ni da sam super zadovoljan ali ni da sam razocaran, iako sam uvek imao jace modele po spec, po tome ako gledam ovo je krs ali radi , to je najbitnije , da se ne gasi , da ne baguje...
Xiomi sto da ne ali licno bez prave garancije ne uzimam nov telefon, ne treba mi rizik... jednostavno, verujem da prave super telefone ali taj odvratan skin i nedostatak prave garancije je po meni najveca mana , bar za Srbiju... Svi ti generalno OEM-i iz Kine kopiraju iphone kako po dizajnu tako po izgledu skina androida , i to je jedan veliki trik , videlo se da moze da upali.
Da li HMD koristi Nokia brend , jok i ne... aj da se ne lazemo, pa i vi bi , svako bi kada bi zapoceo biznis koristio sve moguce metode
😉 medjutim nije samo to ima i malo smeka Nokie, ipak su tu strucnjaci bar desetina od onoga sto je imala ona Nokia koje se svi tako rado secamo...