Šta je novo?

Nokia 8 sirocco

Mislim da se nece Sirocco zadrzati dugo sa tako velikom cenom, pogotovo jer u ponudi imaju odlican pristupacni 7 Plus.

Sent from my DUK-L09 using Tapatalk

Istina,pitanje koliko ce biti i popularan,16:9,edge,ne znam..Nije neki veliki pomak od obicne N8..

Pa da je jeftiniji bio bi lepo popularan kao sto je sad sve vise obicna osmica, ali sa pocetnom cenom od 750 e tesko.

Sent from my DUK-L09 using Tapatalk

Malo da lnas cackao ovaj telefon. Jako neobican dizajn, meni jako ruzan. Inace tel radi lepo ali taj dual edge odbija jednostavno. Ne znam sta im je to trebalo u zivotu

Telefon bi bio pun pogodak da je kao N7+, sa manjim bezelima za nijansu, eventualno neka visa rezolucija, SD 845, UFS 2.1 i dobra kamera uz Android One softver..

Ovako em sto je 16:9 panel, em sto je OLED(koji verovatno nije na nivou Samsung Amoleda) pa mora da se razmislja o burn-in, em sto ima edge ekran koji sigurno odbija neke ljude.

Ovo je trebalo da bude glavni flagship - Nokia 9 ali su odustali ...

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk

Malo da lnas cackao ovaj telefon. Jako neobican dizajn, meni jako ruzan. Inace tel radi lepo ali taj dual edge odbija jednostavno. Ne znam sta im je to trebalo u zivotu

Gde si ga cackao?Pojavio se u prodaji,po kojoj ceni?

U CH Swisscom, cena prava sitnica 799fr (~670€).
Bolje sto su odustali i za flagschip ostavili nesto bolje.
Inace pored njega nokia 6,1 koja je vrhunskog dizajna i sa primamljivom cenom od malo preko 200€

Nesto mi govori da ce brzo pasti cena i Siroccu kao sto je i obicnoj osmici pa se sad moze uzeti za lepe pare.

Sent from Nokia 8 via tapatalk

Obicna 8-ca meni mnogo lepsa ali 7+ je najlepsa nokia trenutno

7 Plus je jedan od najlepsih mobova trenutno na trzistu.

Nego nigde ne mogu da nadjem full test sa primerima sa kamere,cudo da neko nije jos odradio.

https://www.youtube.com/watch?v=tIzJaMAOUus komsije indijci. Dodju ovde u SZ odmah po predstavljanju telefona i vec nakon par dana imas review na netu. I ja gledam da pazarim novi telefon a ako odem na Huaqiangbei potrosicu celu platu na tehniku pa kad konacno donesem odluku poslacu nekoga da mi kupi :D Sto se tice 8 Sirocco, footprint telefona je odlican ali dizajn kao i ovaj novi kamera bump koji nokia fura je odvratan. Dajte, iPhone 5 dizajn kucista ovih dimenzija sa ovako velikim samsungovim amoled displejom bez zakrivljenosti i izopacenosti.

Nije mi jasno,ali izgleda da nema OIS,mada neko kaze suprotno

https://www.youtube.com/watch?v=iuWCL0m_pjE

Svez review od komsije iz HK. Inace, cena ovde mu je oko 570e sto je negde izmedju xz2 compact/OP 5T (128GB) i iphone 8.
Jako mi se svidja footprint i 16:9 odnos strana, 5.5" oled displej, i ne nekako ima stila dizajn ali kamera bump me ubija u pojam i zakrivljenost ekrana. jednostavno ne vidim poentu, meni je to izgubljen prostor bez ikvakve funkcije - dizajn zbog dizajna. Kamera je zapravo OK s obzirom da nema OIS, ali to DJI moze da sredi lagano. Osim ako ponovo ne naleti popust na Note 8 kao pre 10ak dana da ga daju za 500e ili XZ2 premium izadje u neko dogledno vreme i razvali sa kamerom, definitivno ce sledeci telefon da mi bude nesto od kompaktnih a trenutni izbor je stvarno bedan: 8 Sirocco, XZ2c, iPhone 8 i jos par modela koji za mene licno nisu toliko interesantni sto zbog individualnih karakteristika sto zbog dizajna.

Jedan offtopic: zna li se kad Majkrosoftu isticu prava na Nokijin softver? Ovaj trenutni softver za kameru na Nokijama je ne daj Boze. Onaj na Lumijama je perfekcija sto se tice koriscenja a i izlazni kvalitet je spot-on za mobilni telefon.

U Hong Kongu cena 570e,a tek se pojavio fon,pa to je lepo obzirom da je pocetna najavljena 750e.

Ne znam, meni bi bio prvi/drugi pik da zamenim Honor 8 Pro kasnije malo ukoliko ga bude u Vipu.

Ako se ne varam, bilo je reči da je neće biti kod preko zvaničnih kanala.
Ni na ratelovom sajtu nema dozvole za sirocco model.

Nesto sam i pretpostavljao da ce biti tako...

Ta prica o 750e ne znam gde moze da prodje. Svesni su oni da telefon nije taj kalibar da izadje na crtu recimo Note8 koji cak i u evropi moze da se nadje za te pare. Telefon nije savrsen ali mislim da je jako dobra osnova za neki buduci model koji bi doneo amoled bez nepotrebne zakrivljenosti, front zvucnike, bolju kameru i bateriju veceg kapaciteta. Nije to uopste tako puno izmena, pogotovu ekran i zvucnici. Al' ajde da vidimo sta stvarno moze Nokia sa ovim modelom.

Mislim da ce biti slucaj kao sa prvom osmicom,prvo jaca cena i manja prodaja,a onda pad cene sa vecom prodajom.Naravno, vazno je da se pokaze dobro, bez nekih specijalnih mana.
Meni je gotivno pored svih opcija sto ima bezicno punjenje i IP67.

Bas lep telefon,pravi muski

Samo da nije 16:9
Ovako kad ga uzmeš u ruku deluje neko zdepasto.
Inače kvalitet izrade je vrhunski. Čekam naslednika ovog modela pa da pazarim.

Izgleda zdepasto,jer je bezel less. Dugacak je svega 140 mm, a ima 0,2 incha veci ekran od moje osmice koja je dugacka 151 mm.

Ja imam S7 edge koji ima istu veličinu ekrana ali mnogo lepši oblik. 16:9 i beskonačni ekran ne idu ruku pod ruku. Ovaj telefon nikad ne bi uzeo u razmatranje jer mi je izgled bitan.

Meni je bas dizajn top, dosta mi je vise dugackih telefona koji ne mogu da se koriste jednom rukom.

Nego, zna li neko koliko kosta neki prosecni bezicni punjac za tj da li postoje quick charge wireless punjaci, obzirom da Sirocco podrzava bezicno punjenje?

Sent from my Nexus 7 using Tapatalk

U HK pala cena na 530e. Samo nek se kotrlja :D

Mene zanima koja je poenta Edge ekrana na ovoj Nokiji? U pitanju je stock android koji koliko znam nema podršku za Edge, a Nokia nije ubacivala nikakav dodatan softver za Edge. Kapiram Samsung, koji ima specijalni softver, pa te ivice mogu da menjaju boju u zavisnosti od notifikacije koja je stigla, ali ovde poente bez.

Nazad
Vrh Dno