Šta je novo?

nokia 7610 problem

stanke

Čuven
Učlanjen(a)
31.01.2002
Poena
619
evo ovako kada napunim bateriju sve radi ok..
telefoniram normalno i tako..
medjutim kada se malo isprazni baterija tj kada spadnu 1-2crte,kada me neko zove automatski mi se ugasi telefon..ispise odmah battery empty i ugasi se..
upalim ja nakon toga odmah telefon i on ima 3-4 crte baterije..
upalim ja neku muziku i pustim ga 3-4sata da svira i sve je ok..
medjutim opet me neko pozove i on se ugasi ..
opet ja pustim muziku 1-2sata i svira lepo..
sada me zanima jel ova baterija riknula ili sta moze da bude problem ?inache baterija je od 800mah ali pise na njoj da je za nokiu 6100..
molim vas pomagajte jel moguce da je nesto do softvera ???
Hvala.

Baterija je krš sto posto. Svi telefoni sa lošom baterijom se slično ponašaju. Verovatno joj je ćelija poprilično riknula, tako da ima napon, ali je ostala bez amperaže, pa ti tripuje softver u telefonu i telefon misli da je baterija puna. Čim te neko pozove telefon aparat maksimalno krene da cima energiju iz baterije, koja nije u stanju da mu je isporuči i zato ti se ugasi.

U pitanju je ili fabrički loša baterija, ili je upropašćena dopunjivanjem i punjenjem do pola. Budi bez brige, telefon ti je garantovano potpuno ispravan. Kupi novu bateriju na nekom proverenom mestu.

Začuđujuće ali vrlo čest problem na Nokia Symbian telefonima, najverovatnije nema veze sa samim telefonima, nego sa time što Symbian telefoni vuku malo više struje nego obični.

Pa i nije samo na Symbian telefonima. Svaka baterija kada oslabi tako se ponaša.
Meni na N-Gage-u kada počne da pada sa maximuma, znam da je vreme za punjenje. Može da izdrži možda još pola dana bez igrica i čačkanja telefona ali sa par poziva ne može ni 1h.
U svakom slučaju, ne pokazuje realno (kao nova).

da, i meni na mojoj Nokia 2100 radi potpuno isto, moze da radi jako dugo, ali kako neko nazove, tako baterija spadne na nulu. A kad ga posle ukljucim ima 3 crtice...to je baterija losa 100%

hvala svima..
ja sam se bash istripovao da je ovaj telefon krs..
menjace se baterija jos danas..

ljudi pomagajte baterija mi nije resila problem !
uzeo sam novu ali opet isti simptomi..
ima neko ideju sta moze da bude ?

Softver naravno,sta bi drugo ako nije hardver!? :D
Pozdrav ,)

jaoj boze nije valjda software ?dzabe sam uzimao novu bateriju :)
jel ima neko od vas 7610 da mi kaze koja je verzija software kod njega ?
moja je : v4.0421.1 (22-05-04) RH-51 ..

Mislim da je, nažalost, u pitanju hardware telefona (99%):(

Moguće, ja sam imao davno nekog Siemens C35i.
Nije hteo da puni bateriju više od 15min, čim bi me neko nazvao ugasio bi se i ako je signalizirao da je puna...
Ne sećam se ali tada je popravka iznosila 10€ ili 10DEM, ne mogu `se setim u koje je to vreme bilo...

ne ne ne ljudi,polako..
baterija se puni lepo..tj puni se dugo dosta vise od 15minuta,,
kada pricam izbaci mi se neka poruka app.closed..pa zatim batery empty please recharge..
da nema mozda negde neki spoj..sta znam..
inache meni se telefon ne ugasi odmah nego nakon nekoliko sekundi..
mozda vam nisam bash najlepse objasnio al sta je tu je..
ide on sutra na servis..

Nisam odmah video thread>Bila bi baterija u pitanju da nije chovek gore lepo napisao da mu se telefon iskljuchi samo kad razgovara.Ako slusa muziku on radi i po 3 sata.Znachi nije baterija nego je telefon zreo za servis.
To shto ti pishe da je aplikacija zatvorena znachi da si u pozadini imao ukljuchenu aplikaciju koja ti je crpela bateriju.Koja ti je aplikacija otvorena mozes proveriti dugim pritiskom na "meni" taster.Pokazace se lista aktivnih programa u levom uglu ekrana.Pokusaj da imash samo prioritetne programe ukljuchene.Ovo veoma crpi bateriju.Medjutim,mislim da to nikako nije razlog ponasanja tvog telefona vec hardwareski kvar.Moja preporuka:nosi na servis.

Poslednja izmena:
resio je serviser to za sitne pare :)
kaze negde je kao imao spoj bla bla..
fala svima :!

stanke je napisao(la):
resio je serviser to za sitne pare :)
kaze negde je kao imao spoj bla bla..
fala svima :!
Mogao bi da postuješ ovde kontakt tog "fer" servisera, ne daj bože ako nekim zatreba, malo je takvih danas...
:wave:

zagubio sam kontakt tu negde ali cini mi se da se servis zove twin(ima ga u halo oglasima)..
ako nadjem broj postovacu :!

Vrh Dno