Šta je novo?

Nokia 7250i (i 3510i) - iskustva?

• Začetnik teme Začetnik teme Diablo
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Diablo

Čuven
Učlanjen(a)
29.11.2003
Poena
650
Kakva su vam iskustva sa ovim telefonom?
Kakav je kvalitet izrade? Jel ga neko ispustao? 🙂
Kamera me ne zanima mnogo...
Preporuka???

Poz

Kamerica kao i svaka VGA kamera na nokia telefonima, korektna, ako si video slike sa 6600 ili bilo kog drugo ne mpix nokia telefona to je to.
Izrada je korektna, jedino sto je ispod TOP nivoa je display, koji je opet korektan, nije savrseno ali je ok.
Ispadao i pokazao se dobro kao i svaka nokia.
E sad, postoji jedna stvar.... on kosta jos uvek dosta.. zasto to samo nasi prodavci znaju jer je napolju bagatela a cena mu dobrih 4-5 meseci nije maltene uopste pala kod nas.
Da je vredan tog novca nije da nije, ali da mozes uzeti bolji telefon za te ili slicne pare mozes... N-Gage - 160 € , 3650 - 175 € , 3220 - 160 , 7600 - 185 € , 3660 - 210 € , 7200 - 210 €......

dobar je mada za te pare T610 (T630) je zaista bolji telefon, barem po funkcijama...

sto se tice izdrzljivosti Nokia je Nokia, meni je padao niz stepenice, ostao u snegu jednom pola sata ma... mada zavisi ovi made in Hungary su djubre... vidi da nahvatas neki svabski... 🙂

Izgleda da cu mozda uzeti 3510i za 75eur! 😀
Ista pitanja vaze i za ovaj model. Kakav je? Vasa iskustva ako ih imate od ranije? Neki razlog da ga ne uzmem mozda? Treba li da obratim paznju na nesto...?
(Nisam bas neki ljubitelj mobilnih telefona sto se i da primetiti 😉)

Thanx!

Poslednja izmena:
Ok naprava, izdrzljiva, jeftina, kvalitetna za low end model...

Diablo je napisao(la):
Izgleda da cu mozda uzeti 3510i za 75eur! 😀
Ista pitanja vaze i za ovaj model. Kakav je? Vasa iskustva ako ih imate od ranije? Neki razlog da ga ne uzmem mozda? Treba li da obratim paznju na nesto...?(Nisam bas neki ljubitelj mobilnih telefona sto se i da primetiti 😉)
Thanx!
Moje iskustvo govori da je jako izdrzljiv, da mu baterija traje dugo, da displej nije nesto i da NIKAKO ne treba koristiti GPRS jer ume da blokira posle cega ga moras nositi u servis. Koristio sam ga vise od godinu dana i bio sam zadovoljan. Igrom slucaja sam bio na duzem sluzbenom putu u zemlju sa kojom nema roaminga pa sam ga ostavio ukljucenog u Beogradu. Znaci samo je primao poruke i registrovao pozive i baterija je trajala tacno 10 dana. Veliki razmak izmedju tastera omogucava lako kucanje.

Zahvaljujem svima! Uzecu ipak 3510i onda. 🙂

Pozdrav!

Samo jos jedna stvar...
Pretpostavljam da se telefon dobija sa Li-Ion baterijom.
Je l' tu sad ima ona fora da prvih par puta punim telefon nekih 20-tak sati (uz potpuno praznjenje baterije pre svakog narednog punjenja), a posle tih par puta ide normalno punjenje od po par sati samo (dok ne pokaze na displeju da je baterija puna)?

Ili ja negde gresim pri formiranju baterije? Jer, poslednje dve NOVE baterije koje sam tako "formirao" na starom telefonu (5110) nisu uoste radile dobro. Telefon bi se gasio pri zvonjenju/primanju poruka i slicno iako je pokazivao da je baterija puna. :wall:

Diablo je napisao(la):
Samo jos jedna stvar...
Pretpostavljam da se telefon dobija sa Li-Ion baterijom.
Je l' tu sad ima ona fora da prvih par puta punim telefon nekih 20-tak sati (uz potpuno praznjenje baterije pre svakog narednog punjenja), a posle tih par puta ide normalno punjenje od po par sati samo (dok ne pokaze na displeju da je baterija puna)?
Ili ja negde gresim pri formiranju baterije? Jer, poslednje dve NOVE baterije koje sam tako "formirao" na starom telefonu (5110) nisu uoste radile dobro. Telefon bi se gasio pri zvonjenju/primanju poruka i slicno iako je pokazivao da je baterija puna. :wall:
Da, preporucuje se da prva tri punjenja i praznjenja idu tom procedurom (mada mislim da je pravilnije 15 nego 20 sati). Sto se tice tvojih problema, tu nesto gadno ne stima. Kako god da si ih formirao (ne zaboravi da masa ljudi ne zna i ne radi to kako treba) ne bi smelo da se dogadja tako nesto. Moze da se istrosi posle dva umesto tri ili cetiri dana, ali da se gasi a pokazuje da je puna... e to vec nije normalno. Probaj da tu bateriju ubacis u drugi aparat da vidis je li problem u bateriji ili samom telefonu.

Ma prvo se desilo sa jednom Li-Ion baterijom za Nokiu 5110 koju sam uzeo u maloj Piramidi kod mene. Stavio prvi put u telefon i nisam mogao da ga upalim uopste. Stavio sam da se puni i nije se uopste ukljucio telefon ni pokazivao da se puni baterija. Kao da nisam ni ukljucio punjac u struju!?!? Posle je sam od sebe poceo da se puni (ne znam posle koliko vremena). Sledi formiranje baterije i posle dolaze sr*nja, gasenje telefona i slicno. Bateriju nisu hteli da mi zamene. Posle mesec dana nerviranja sam je izgazio i bacio.
Tako je bilo i sa drugom baterijom koju sam narucio iz USA. Potpuno ista stvar! Samo sto je nisam unistio.

pa znas kako, 5110 i ne koristi Li-Ion, nego NiMH baterije 😀
U svakom slucaju, na tako starom telefonu moze biti svasta, od punjaca do toga da "vuche struju", a baterije za njih su uglavnom one najgore vrste (jer i njihovi vlasnici imaju telefone vrijedne ~10e, ko ce od njih dati recimo 20e za kvalitetnu bateriju?).

joriq je napisao(la):
pa znas kako, 5110 i ne koristi Li-Ion, nego NiMH baterije 😀
Naravno da koristi. 🙂 Moze i jedne i druge, u stvari (dobio sam telefon sa NiMH baterijom, btw).

Stvarno ne razumem otkuda te gluposti da treba da se puni 15sati prva 3 puta 🙂 to je bilo za NiMH baterije koje su morale i jednom mesecno totalno da se prazne iz vec poznatih razloga...Li-ion baterije se prva tri puta pune po 200 minuta sto je oko 3.33h..To je preporuceno od Nokie, Samsunga, Siemensa .....mada modeli na kojima se brze puni baterije automatski gase punjac posle zavrsetka punjenja.

2 pitanja u vezi sa Li-Ion baterijama:

- Da li im skodi ako ih ostavim duze da se pune (pogotovu ona prva 3 puta kad se baterija formira, a i kasnije kad je vec formirana)...?
- ...i da li se baterija puni i dalje cak i kad indikator na displeju telefona pokazuje da je baterija "puna" posto sam negde procitao kao da im to smeta!?

Preporuceno je da se baterija jednom napuni 15-ak sati ali da se pre toga isprazni do kraja.Nista drugo ti ne treba

Potrebna mi je futrola za Nokiu 3510i. Gde ima lep izbor da ne bih obilazio pola grada?

Hvala svima (na dosadasnjim i buducim odgovorima)🙂!

Nazad
Vrh Dno