Šta je novo?

Nokia 7110

luka.l

Čuven
Učlanjen(a)
03.01.2002
Poena
649
Video sam mobilni i svideo mi se. Cak sam dosao na ideju da bih njime mogao da zamenim moju 6110-ku koju toliko volim! :D

Video sam tel, kao sto rekoh i svidelo mi se sto ima ubedljivo najveci ekran od svih te. koje sam video. (bez communicatora).
Takodje mi je za oko upao i nacin navigacije. Nema dugmice gore - dole vec scroll (tockic u obliku valjka).

Zanima me da li neko ima iskustva sa njim tipa da li se taj skrol brzo kvari itd. Zanima me da li ima mogucnost da posalje pravi mail posto sam video da ima u meniju Inbox, outbox, drafts i sent messages.
Ima i ogroman imenik tj. adresar.

I jos nesto. Cena? :( Koliko bih morao da doplatim za taj tel. ako recimo dam svoj?

Pozdrav!

Ja ga imam vec dva meseca i potpuno sam zadovoljan. Takodje sam imao 6110 i nakon (bespotrebnog) lutanja (Siemens S35, Sony J5), vratio sam se pravoj firmi.

Sve pohvale. Na Nokia siteu imas dzabe FoneSync koji radi sa starim kablom od 6110 (ako ga imas) i objedinjuje kompletan PIM, adresar, Backup etc. Tockic radi sjajno i ne obecava da ce biti kratkog veka. Ja sam ga (tada) platio 140 eura i mislim da je za te pare ubedljivo najbolji telefon koji se moze naci. Sto se tice maila, ne mogu ti reci jer MTS na kome sam to ionako ne podrzava.

Valja:

1. Sjajan display.
2. Obilje memorije. Uz svako ime 3 telefona, e mail, adresa etc...Veruj mi, kad sam ga kupio, prodao sam Casio PM 250 PDA star mesec dana jer je postao visak.
3. Odlican organizer, pogotovo u kombinaciji sa PC-om.
4. Nokia=radi kao sat
5. Za vecinu "obicnih" poslova ne moras otvarati tastaturu, mada samo otvaranje radi javljanja deluje vrlo smekerski.

Ne valja:

1. Baterija traje tri dana i ni makac dalje (ista je kao kod 6110).
2. Ima dva pokretna dela. Baterija se kao i na svakoj Nokiji slicne konfiguracije (6110, 7110, 6210, 6310...) nakon nekog vremena rasklati, dok su vratanca tastature neocekivano stabilna, iako i ona imaju malo "lufta". Ako ti ne smeta...

Javi ako tejos nesto zanima,
Pozdrav, Cale

E, posle ovakvod odgovora me zanima gde da ga kupim?? :) cheers

Nokia 6110 je isto bila naprednija od ostalih telefona a i skuplja tako da nije dozivela neki popularitet, ali telefon ne da je...cheers !

Ovu 7110 sam video kod prijatelja i oci su mi ostale na njoj.

Dakle olucio sam se da je kupim. ne znam samo jos koliko sada kosta i za koliko bih jos mogao ovu moju da zavalim. Ni njoj nije nesto niska cena. Dobro se drzi, mislim oko 130 eura nova.

Pozdrav!

Voleo bih da mogu da ti pomognem oko cena i kupovine, ali to mi nije uza specijalnost...

Probaj Halo oglase, ja sam tako i dosao do svoga tel.

U svakom slucaju nadam se da ces biti zadovoljan.

Cale

pominjete da uz svako ime mogu da se ubace e-mail adresa i prava adresa. ja te opcije nisam nasao...da li je mozda potrebno da namestim da se umesto memorije sim karte koristi memorija samog telefona?

silvereye je napisao(la):
pominjete da uz svako ime mogu da se ubace e-mail adresa i prava adresa. ja te opcije nisam nasao...da li je mozda potrebno da namestim da se umesto memorije sim karte koristi memorija samog telefona?

Pa verovatno posto je telefon taj koji je napravljen da prima 1000 kontakata, a kartica prima mozda 100 komada.

Pozdrav!

Pa naravno, mislim da je ionako bespredmetno drzati telefone na kartici, tim pre sto ta opcija nije na njoj ni podrzana. Inace vazi i za novije Nokia modele (6210, 6310...).

Kako god okrenes, softver za PC je neophodan i besplatan, te ga obavezno koristite ako imate kabl ili IRDA.

Cale

A kada smo kod držanja baterije, ako hoćete da vam drži bar još 1 do 2 dana više, koristite punjač od recimo 3210. Bolje puni od onog originalnog fast chargera koji ide uz 7110... Inače, telefon je do jaja... OBOŽAVAM ga :D

Telefon je odlican... za nijansu je malo veci od ostalih modela... Slaba tacka su mu vratanca, koje se vremenom ili rasklate ili "zaribaju" bez obzira koliko ih pazio... ali sa druge strane one su meni upravo najjaca stvar na telefonu... Nazalost ja sam ostao bez mog primerka :(

Problem sa vratancima se jako lako resava: Treba ti torks srafciger koji kosta oko 150 din. Sa njim dotegnes srafove na kucistu telefona, posto popuste od otvaranja-zatvaranja vrataa, pa onda vrata ne "hvataju" dobro. Posle duzeg vremena se one sine zaprljaju, pa valja rasklopiti telefon, ocistiti sine i unutrasnju plastiku alkoholom, a zatim sine podmazati sa WD-40 ili necim slicnim, moze i ono za podmazivanje sivacih masina. Problem sa klimavom baterijom se resi tako sto se stavi parce ispresavijanog papirceta malo desno od SIM kartice, pa se onda stavi baterija. Sve u svemu, malo odrzavanja i radice dugo, dugo... :)

Nemojte ga zatvarati o sto ili o nogu i sve ce biti ok :)
Sto se ekrana tice .. jeste veliki, jeste dobar za ono vreme , ali za ovo nije. Jer ako malo bolje pogledate iste je ''pikselaze'' kao na 8310 a 4 puta veci. Na tome bi se u principu trebalo poraditi, a dokaz koliko je Nokia u svetu telekomunikacija ozbiljna pokazuje i cinjenica da je to otklonjeno uz nove telefone iz 7*** serije.
Bas je fancy ovaj 7210 :)

Ashley je napisao(la):
Problem sa vratancima se jako lako resava: Treba ti torks srafciger koji kosta oko 150 din.......

Ja imam toraksa vise ali mi fali jedan mali posto ocu da otvorim jedan hard disk kao eksponat da mi bude u sobi ali su mi ovi moji preveliki.

Kakve to veze ima sa mojim postom?
Mora da si slucajno pritisnuo QUOTE.
Edituj poruku.

Serbian Fighter je napisao(la):
Kakve to veze ima sa mojim postom?
Mora da si slucajno pritisnuo QUOTE.
Edituj poruku.

Editovao.

Wakizashi je napisao(la):
A kada smo kod držanja baterije, ako hoćete da vam drži bar još 1 do 2 dana više, koristite punjač od recimo 3210. Bolje puni od onog originalnog fast chargera koji ide uz 7110... Inače, telefon je do jaja... OBOŽAVAM ga :D

Sad ga obozavam i ja! :D

Reko', samo da se javim da sam ga kupio. Kameleon maska, odlicno ocuvan, dve baterije (Ni-Mh) ali sam mu jednu ostavio i zadrzao ovu svoju tanku Li-Ion sa 6110. Takodje sam coveku uvalio moj 6110 (posto nije preprodavac vec je njegov tel. a hoce da ga zameni) za 60 eurica. Tesko mi je palo ali sam mu napljuvao "tada njegovu" :) 7110. Covek izgleda da nije upucen (htedoh reci: "Covek je kompletni *****" ali nisam :D) u sve te kerefeke sa nokiama tipa klimava baterija i izbledjivanje displeja (resava se za 5 eura max. menjanjem "gumice"). Tako da sam telefoncic dobio za svoj i doplatio sam mu jos 20 €. Mislim da sam u principu dobro prosao uzevsi u obzir da je i meni otisao displej i da je nacikla plastika i zgnjecila se antena prilikom jednog pada (ozbiljnog) i da je star jedno 4 godine a da je njegov tel. 2001 godiste. U svakom slucaju ja ga sad imam a kako sam prosao nije vazno. Da kazem samo (tj. pohvalim) da telefon ima ugradjene vibracije (koje su meni VISE nego NEOPHODNE) a koje nisu postojale kod 6110. Jedan od razloga sto je to bitno je sto ne moram da kupujem bateriju sa vibr. koja je u mnogome deblja i robusnija. Sad malo cackam WAP i napravio sam thread o tome.

Pozdrav! cheers

Cale je napisao(la):
Ne valja:

1. Baterija traje tri dana i ni makac dalje (ista je kao kod 6110).
2. Ima dva pokretna dela. Baterija se kao i na svakoj Nokiji slicne konfiguracije (6110, 7110, 6210, 6310...) nakon nekog vremena rasklati, dok su vratanca tastature neocekivano stabilna, iako i ona imaju malo "lufta". Ako ti ne smeta...

Ne moze ni da radi vise kad je displej veci i trosi vise struje pogotovo kada se stalno cacka nesto na njemu i jos ako koristi bateriju od 6110 sto je kod mene slucaj.

Pozdrav!

Vrh Dno