Šta je novo?

Nokia 7 Plus

Ceo zip fajl stavis na internu memoriju i u dajleru kao kada pozivas ukucas kod i... Zapalis cigaru skuvas kafu i uzivas... [emoji847]

Sent from my Nokia 7 plus using Tapatalk
To. [emoji4] [emoji41]

Sent from my Nexus 5X using Tapatalk

Ja skinem fajl, iz download-a prebacim ceo zip u internal i kad ukucam kod piše da ne mogu da otvorim fajl, na novembar 1 security sam, isto sam dobio update samo od 114 mb

Ja skinem fajl, iz download-a prebacim ceo zip u internal i kad ukucam kod piše da ne mogu da otvorim fajl, na novembar 1 security sam, isto sam dobio update samo od 114 mb
Ako si vec na novembar ne možeš i ovaj od 460mb+

Послато са Nokia 7 plus уз помоћ Тапатока

I mislio sam da je to problem ali opet sta znam. Dobio sam samo google security nista ostalo, i samo 114mb update-a, malo cudno ali dobro videcemo.

I meni se pojavi ovaj manji Novembar security update. Telefon je isto sa MTS-a TA-1055. Ja ga pauzirao, neznam sta je sada pametno raditi? Da li rucno ovaj veci ili samo ovaj manji, ne znam zasto nisu pustili ovaj veci, verovatno nije za nase podrucje, nemam pojma?
BTW na XDA stoji da moze da se preskoci ovaj manji

Poslednja izmena:
@Machinery, vidi u about phone pa build number koja ti je verzija.
a
@senocbih,stavi fajl u internu memoriju ili na memorijsku, i onda sa pocetnog ekrana kucas onaj kod i update ce sam krenuti,nikakva filozofija.

neće , zezno sam se pa instalirao onaj regularni sto je dosao, vjerovatno sad ne može ručno ovaj. Hvala na pomoći, čekam decembar :)

Ja sam trenutno na 8.1, octobar 2018.

Pokusavam na pitu da ga stavim no bezuspješno.
Skidam onaj veliki od 1.4gb, i preko dialera odraditi update, no ne ide.
Pokrene instalaciju, idem agree, i nakon toga, pise installation problem, i samo izbriše file s interne memorije.
Probao ponovo, restart uređaja i skidanje ponovo, no ne ide. Probao rename filea da mu skratim ime, vazda ista stvar se dešava.
Ima li ljeka za ovo, bez pc da odradim?

Posle Novembar security update primetim da mi se baterija mnogo brze trosi nego pre instalacije.Jutros skinem telefon sa punjaca i posle 2-3 sata baterija je bila na 46% .
Desava li se jos nekom ovaj problem?

i evo sad sam bas ispratio i za zadnjih sat vremena mi je pojeo 10% baterije,a nista nisam radio

Poslednja izmena:
To je samo kod tebe slucaj ja mislim,niko nema taj problem.
Restartuj telefon pa vidi posle potrosnju.

Pozdrav,
istekao mi je ugovor u MTS i planiram da ga produzim i uzmem Nokiju 7 plus uz omorika 1 paket ,deluje mi poprilicno povoljno + vidim da ima i snizenje prilikom online porudzbine.Gledao sam neke reviewe na yt i vidim da su se zalili ljudi da imaju problem sa animacijama,da laguju-seckaju prilikom otvaranaj aplikacija/multitaskinga ,pa me zanima koliko je istina i da li postoje neke vece mane ? Trenutno koristim lg g6 kojim sam poprilicno razocaran ,a ova nokija mi deluje skroz korektno. Hvala

Pozdrav,
istekao mi je ugovor u MTS i planiram da ga produzim i uzmem Nokiju 7 plus uz omorika 1 paket ,deluje mi poprilicno povoljno + vidim da ima i snizenje prilikom online porudzbine.Gledao sam neke reviewe na yt i vidim da su se zalili ljudi da imaju problem sa animacijama,da laguju-seckaju prilikom otvaranaj aplikacija/multitaskinga ,pa me zanima koliko je istina i da li postoje neke vece mane ? Trenutno koristim lg g6 kojim sam poprilicno razocaran ,a ova nokija mi deluje skroz korektno. Hvala
Izvini, čisto si sad probudio moju znatiželju. Šta te je to razočaralo na g6? 7 plus ima veći ekran i, meni lično lepši dizajn, ali mislim da su specifikacije na strani g6. Možda se i varam?

Izvini, čisto si sad probudio moju znatiželju. Šta te je to razočaralo na g6? 7 plus ima veći ekran i, meni lično lepši dizajn, ali mislim da su specifikacije na strani g6. Možda se i varam?

Kod G6 je najvece razocarenje fluidnost,pa onda kamera..Da,na papiru G6 ima bolji procesor,ali u praksi je prisutno seckanje,animacije nisu skroz fluidne,na nugatu je donekle prihvatljivo,ali na oreu je ono jos izrazenije i poprilicno smeta,kao da softver nije dovoljno ispeglan. Ono sto je najizrazenije je seckanje/lag prilikom skrolovanja,ne moze da se ne primeti i bas bode oci.Prilikom multitaskinga ,prelaska iz aplikacije u aplikaciju postoji delay,mnogi to ni ne uoce,ali meni bode oci i ne bi trebalo takve probleme da ima flagship uredjaj.
Drugo je kamera,koje je poprilicno losa za jedan flagship telefon,sto prilikom slikanja,sto prilikom snimanja.
Takodje na displeju mi je prisutno probijanje svetlosti,uocljivo u mraku kada je aktivan AOD.
Takodje mi se sa*mjau**mjau**mjau**mjau**mjau*rnici prilikom razgovora zale da me slabo cuju,i telefon se bukvalno mora prilepiti za lice da bi sagovornik cuo,ponekad mi se desava da donji deo telefona ,gde je mikrofon,skroz priblizim usnama,a gornji deo odvojim od uha da bi me sagovornik cuo.
Svi problemi koje sam imao sa g2 se ispostavilo da su prisutni i na g6. g6 ima lep dizajn,kvalitet izrade odlican, displej mi se jako svidja ( ako izuzmemo probijanje svetlosti) ,ali ako uzmemo u obzir ( meni ) najbitnije stavke - fluidnost i kamera - na tom polju je poprilicno slab.
Ne igram igrice na telefonu,tako da mi najjaci procesor ne igra neku posebnu ulogu.

Ovo je neko moje vidjenje,ne mora da znaci da ce i ostali korisnici imati takve probleme,a mozda i ja previse ocekujem od jednog telefona. Pozdrav i izvinjenje za off topic!

Pozdrav,

Bilo je u pocetku sa prvim verzijama softvera malo seckanja,sad toga nema fon radi extra fluidno,ima dobru kameru,bateriju,generalno odlican fon.

Kod G6 je najvece razocarenje fluidnost,pa onda kamera..Da,na papiru G6 ima bolji procesor,ali u praksi je prisutno seckanje,animacije nisu skroz fluidne,na nugatu je donekle prihvatljivo,ali na oreu je ono jos izrazenije i poprilicno smeta,kao da softver nije dovoljno ispeglan. Ono sto je najizrazenije je seckanje/lag prilikom skrolovanja,ne moze da se ne primeti i bas bode oci.Prilikom multitaskinga ,prelaska iz aplikacije u aplikaciju postoji delay,mnogi to ni ne uoce,ali meni bode oci i ne bi trebalo takve probleme da ima flagship uredjaj.
Drugo je kamera,koje je poprilicno losa za jedan flagship telefon,sto prilikom slikanja,sto prilikom snimanja.
Takodje na displeju mi je prisutno probijanje svetlosti,uocljivo u mraku kada je aktivan AOD.
Takodje mi se sa*mjau**mjau**mjau**mjau**mjau*rnici prilikom razgovora zale da me slabo cuju,i telefon se bukvalno mora prilepiti za lice da bi sagovornik cuo,ponekad mi se desava da donji deo telefona ,gde je mikrofon,skroz priblizim usnama,a gornji deo odvojim od uha da bi me sagovornik cuo.
Svi problemi koje sam imao sa g2 se ispostavilo da su prisutni i na g6. g6 ima lep dizajn,kvalitet izrade odlican, displej mi se jako svidja ( ako izuzmemo probijanje svetlosti) ,ali ako uzmemo u obzir ( meni ) najbitnije stavke - fluidnost i kamera - na tom polju je poprilicno slab.
Ne igram igrice na telefonu,tako da mi najjaci procesor ne igra neku posebnu ulogu.

Ovo je neko moje vidjenje,ne mora da znaci da ce i ostali korisnici imati takve probleme,a mozda i ja previse ocekujem od jednog telefona. Pozdrav i izvinjenje za off topic!
Jedna od prednosti AndroudOne platforme je fluidnost u radu i trenutno se 7+ tu lepo pokazuje, naročito nakon poslednjeg updejta. Kamera... Pa sad to stvarno zavisi od toga šta čovek očekuje od kamere. 7+ u kombinaciji sa Gcam ume vrlo lepo da odradi posao. Stock kamera je dorađena i po dobrom osvetljenju je pristojna.

Ako se odlučiš za 7+, doobro pregledaj ekran prilikom kupovine, naročito belu pozadinu. Osvetli ga na najjače i pogledaj da li je površina ekrana (bela) podjednako osvetljena. Voleo bih da sam i ja to odradio kada sam preuzimao moj model.

Ima li neko problem sa ovim widgetom na ekranu sto pokazuje datum / meteo uslove, nekad sam mogao da kliknem na sunce/oblak i odmah mi otvori prozor gdje da vidim za danas, za sjutra i za 10 dana, a sad ne, sad mi radi samo prva polovina, kad kliknem na datum, kalendar se otvori, ali kad kliknem na ova dio gdje je sunce/obklak, ne otvara se weather, nista se ne desava, sta da radim?

Poslednja izmena:
Мени је то увек радило нормално, чак и са овим најновијим апдејтом. Једино зна понекад да нестане прогноза на пар минута, остане само календар, али се врати.

Иначе, остаје ли неком нотификација горе и наком отварања, тек нестане поновним превлачењем падајућег менија. Са свим апликацијама је тако, смс, воцап...

И да, ове живе позадине са пиксела 3 су толико добре. Једино је потребно обезбедити приступ локацији како би се нпр гасила светла или падао мрак у реалном времену. Капирам да гута више батерију али не марим за сада, предобро је.

https://www.xda-developers.com/download-google-pixel-3-live-wallpapers-port/

I meni ostaju neke notifikacije tj stalno se vracaju,ja svajpujem da se uklone,ali one su opet tu nakon nekog vremena.

To se dešava i meni. Nekad moram dva puta da obrišem isto obaveštenje. A posle ovog updejta mi se desilo par puta da mi proximity sensor zabaguje. Neće da se ugasi ekran kad telefon približim uvetu. Posle 30sec razgovora ekran se zaključa i onda moram da ga otključavam da bi prekinuo poziv. Posle reseta radi normalno

Blue jer koristiš neki luncher?

Koristim, Novu.

Ja koristim Lawnchair isti je kao originalni goigle, odlican za kustomizaciju, treba probati. Samo nemojte sa Play store da skidate. Ima ga kao apk, skinite najnoviju verziju.

Jel ima opciju za menjanjen ikona?

Probademo onda,mada je meni Nova od svih sto sam probao ipak najbolja.

Ima li neko iskustva sa Nokia 5.1, imam problem sa zeninim tel, naime mobilni podaci su stalno ukljuceni medjutim kada god izadje iz zone wifi nema interneta dok se mobilni podaci ne iskljuce i ponovo ukljuce. Nisam se do sada susretao sa ovim problemom.

Nazad
Vrh Dno