Šta je novo?

Nokia 7 Plus

A bre Markic i ti sa tim fontovima.[emoji23]
I ovde i na Android Srbija forumu. Pomiri se sa tim ili smanji dp ili uzmi drugi launcher.

Sent from my Nokia 7 plus using Tapatalk

Za sada sam primetio samo taj mali bug da izbaci tastaturu na sekund i nakon kucanja pina na locskscreenu. Sve ostalo za sada je ok. Ako ste nezadovoljni, odradite factory reset, a ako i tada bude zezao, sredice to u sledecim apdejtima, barem nam to nece manjkati jer je Androd One.

Radi Split screen, samo mu se drugačije pristupa, kada se otvori Recent Apps, klikneš na ikonicu aplikacije koju želiš u Split screen-u i otvoriće ti meni da pokreneš split screen.
@Coda93 Radi ta opcija sa DPI-em,ali su zato neke aplikacije veoma sitne, iako sam DPI promenio samo za 3-4 na gore.

Do sada nisam primetio nikakav bag. Nisam vraćao telefon na fabriku.

Ni ja ne vraćam na fabriku

Ipak bi trebalo to je prelazak za 8.1 na 9

Ma jok, mrzi me da idem ponovo u banku da namestam e-banking. Nego, nisu namestili u fon dieleru da može odkliza između favoritsa i recently cools negotiate moraš na ikonicu da klikneš.

Battery saver mi je sd mnogo cool

Izgleda da nisu ništa radili povodom tiših notifikacija? :(

Moze li neko da mi kaze na koji nacin stavljam aplikacije u full screen? Da li zavisi od aplikacije do aplikacije...ili postoji neki default mod?

Nadam se da ce oktobarski update da popravi bateriju. [emoji28]

Послато са Nokia 7 plus уз помоћ Тапатока

N7 Plus u CT za 43k i dobija se Nokia 105 na poklon.

Baterija je malko lošija. Nadam se da će vratiti to sve na staro.

Mada razumljivo je, tek je prvi pie update ostali ce da ispeglaju stvari.
Baterija je malko lošija. Nadam se da će vratiti to sve na staro.

Od prelaska na P baterija se znatno sporije puni-originalnim punjacem. Zvuk sa slusalicama je losiji. Uradjen je factory reset.

Od prelaska na P baterija se znatno sporije puni-originalnim punjacem. Zvuk sa slusalicama je losiji. Uradjen je factory reset.
Kod mene se brutalno brže puni. Sa slušalicama nemam problema. Jedino oko trošenja baterije da poprave i ok je.

Kod mene se brutalno brzo punio na 8.1 Sada dosta sporije. Ne mogu vise da omogucim dark theme. Bila mi je crna pozadina kada kucam poruke...sada jednostavno nece. Ne mogu ni da nadjem opciju da se zvuk prilikom zvonjave pojaca kada je u dzepu, torbi...

Samo je pitanje kad će doći prvi sledeći update. Pošto još nisu završili puštanje Pie update-a, ne verujem da će October patch biti skoro. Možda ga čak i preskoče, pa u novembru stigne patch.

Desi se to sa tastaturom, primetio sam. Takodje kada udjem u network & internet i probam da udjem u sim cards, odmah me izbaci i kada pokusam drugi put izadje mi kako "Settings keeps stopping" i nakon nekog vremena me izbaci iz Settings-a. Pomalo baguje..
Moraćeš factory da radiš da bi to ispravio.

Sačuvaj podatke.

Samo sam ga restartovao i sad više nemam uopšte nemam 'sim cards', koristim samo jednu sim, mozda je bio bug pa prepoznao kao da koristim dve..

Ovo sa malo vecim zatamnjivanjem ekrana nego ranije je l' feature?[emoji23]

Imam problem, kako da uklonim sat iz notification bara i kako da maknem datum i weather sa home screena? Sinoc sam updejtovao na Pie, ali ne mogu ovo da nadjem.

Imam problem, kako da uklonim sat iz notification bara i kako da maknem datum i weather sa home screena? Sinoc sam updejtovao na Pie, ali ne mogu ovo da nadjem.
To je do stock launchera. Ne možeš skloniti. Promeni launcher. A za sat na not baru nzm sto ti smeta. Ili si mislio na status bar sto je sa leve strane? [emoji16]

Анимације изгледају лепо, право освежење. Овај гуглов "material design" који нам трпају у уста, баш смета очима, комбинација боја на тамној теми је за затвор. Никаквих проблема за сада нема, а за батерију је рано. Чека се неки "full screen gestures", и све ће бити складније, за сада сам ипак задовољан, нити нешто превише боље нити горе од осмице.

To je do stock launchera. Ne možeš skloniti. Promeni launcher. A za sat na not baru nzm sto ti smeta. Ili si mislio na status bar sto je sa leve strane? [emoji16]

Gornji lijevi ugao, tu mi je sad sat, a prije su uvijek bile samo notifikacije. smeta mi psihicki :D

A šta tačno menja Dark tema sem quick settings panela, sve ostalo mi je belo.

Računam da će u 9.1 dodati opciju za pomeranje pozicije sata, jer ovo ovako je stvarno bezveze na telefonima bez notch-a. Da ne govorim o tome što sada gore stajao samo 4 ikonice za notifikacije.

Намештао сам још на осмици неке рутине када излазим улазим у кућу, и оно што сам приметио, код намештања рецимо осветљење, константно маши. Кажем "асистенту" да подеси на 50%, он оде на 70, са 40 на 60 и нешто, и тако пропорционално капирам у недоглед. Ако може неко да проба па да јави шта се дешава код њега, посебно ови што су радили фабрички ресет, ја то још одбијам да одрадим.

Исто тако, примећујем мале багове приликом отварања нотификација са локскрина, нема анимација, некад отвори некад не, јел само код мене можда тако?

Још једна ствар која ми се баш не свима на пити, је да по дифолту, намештање дугмићима регулише медиа звук, а не јачину звона, исто тако преко слушалица први клик само отвара онај pop-up, док следећи тек смањује или појачава, зна да нервира доста.

И да, нотификације су баш некако очајно груписане, не знам нпр када ми неко шаље на воцап,на групу нешто, или приватно да тако кажем.

За сада толико од мене :D

Jel jos neko probao ovo? [emoji16]
3abf73993d3c364904771c31644de5fd.jpg
a87b914a9ff8ff9ae35b27530a9a754f.jpg

Nazad
Vrh Dno