Šta je novo?

Nokia 7 Plus

P9 Lite je bio top uredjaj. Zaokruzen midrange za ~200e sa domacom garancijiom, nije bio osakacen sa manjkom senzora, kamera pristojna, dizajn lep. Dve godine posle izlazi notch frankenstajn sa istim hardverom i duplo vecom cenom. Katastrofa :D

N7 Plus je pojam od telefona u odnosu na P20l.

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk

Od nekih losijih stvari sto sam primetio jeste da slusalice ne "ulaze" bas lepo, tj vrlo lako mogu da izadju iz jack-a, sad ne znam kako se taj problem moze resiti

Samo jače gurni dok ne čuješ klik, onda se slušalice baš teško vade :)

Ovom telefonu fali samo kršten softver za kameru, ovaj trenutno ne izvlači ni 60% od mogućnosti hardvera.

GCam budževine za druge telefone daju primetno bolje slike!

Poslednja izmena:
Gde je nestala Srpska latinica u podešavanjima za jezik, samo ćirilica? Jel to do Orea? Na Nugatu imaju oba.

Poslednja izmena:
P10 Lite je bio skroz ok , P9 Lite pre njega jos bolji, bas su to tad bili best budget telefoni , nema sumnje u to...

Ovaj telefon je ipak daleko ozbiljniji po mom misljenju, pocevsi od izgleda pa do nekih karakteristika i svega ostalog.

@Andr123, cestitam na telefonu i da te lepo sluzi, slobodno jace zabodi slusalice u jack, dobices i lepsi zvuk, treba malo vise da se gurnu.
Baterija je sjajna, evo jos jednog mog rezultata....ubedljivo najbolja stvar na ovom telefonu...

Screenshot_20180828-110730.png

Poslednja izmena:
Odlican rezultat bas.Toliko sam ja jednom izvukao kad sam ga bas koristio dosta.

Sent from my Nokia 7 plus using Tapatalk

Sredjen problem sa slusalicama, nisam probao jace nisam hteo da polomim nesto ali trebalo je malo jace :D Oko velicine ako nekog zanima tanak je dosta telefon u toku hodanja skoro i da se ne oseti u dzepu ali problem je kada treba da se sedne, telefon je malo duzi, a za rukovanje ja nisam imao problema, malo su mi duzi prsti. Zna malo da se ugreje kada se puni ali ovako tokom koriscenja ne. Po meni najbolji telefon u tom nekom srednjem rangu, dosta bolji i od p20 lite i mate 10 lite, takodje bolji od Samsunga A6, A6+, A5.

Samo malo jace :D

Sve mogu da potvrdim sto je i Andre napisao :) jos jednom , da te lepo sluzi :)

[emoji123]
2d6454f11efa7b844fd4d3f56909c258.jpg

Послато са Nokia 7 plus уз помоћ Тапатока

Baterija zverka.
Jel slika neko od vas nesto?Aj postsvite neke slike da vidimo kakve su vam kamere. :D

Evo par slika od mene... Dunavske skoljke i pogled na Dunav iz Novih Banovaca [emoji847]
e0f1e6614e4256a6783ee8b60c1a6098.jpg
dc0755497c3610c0ecb52e40ada5b850.jpg

Hvala na lepim željama :D evo nesto i od mene sa slikama, nisam nesto preterano dobar sa tim
e66183d9a8453addd9c880d8b0c0caab.jpg
0b9abbcb80653c665993a12fa42f2bb7.jpg
4705f9398f00d1592e4ee6e7665dbcc8.jpg
b963abc913a015f62a313551bf60e5b2.jpg

To se trazi.

1. Stock
2. Gcam
61927ec24746e80fd68b063cc0a634fb.jpg
67dc218b723b02820ad858a53a358ecf.jpg

Stock.....
aa8d25cf4ce3268c58fc6c6813def536.jpg

Nakon malo više od mesec dana, utisci su pozitivni, bateriju i dizajn bih istakao kao najveći plus uz stock android. Minus za nešto lošije osvetljenje displeja i katastrofalno loš oleofobni premaz. Moguće da je moj primerak prosto feleričan, ali da nakon nedelju-dve dobijem jednu krupnu mrlju u donjem levom uglu na staklu i jednu manju iznad, ne mogu da shvatim, pritom nije preterano puno ni korišćen, pogotovo ne u tim delovima . Lumia 640XL tri godine posle nema nikakvih mrlja i ogrebotina, a konstantno korišćen bez zaštite.

Za sada posmatram jel se mrlje šire, ako se budu širile ide u servis. Imam i neku teoriju da se to desilo usled zagrevanja u tom delu, ne verujem da je slučajnost da se pojavi baš na mestima gde prst i šaka imaju kontakt sa frejmom .

Jel znate koja je procedura popravke oleo premaza? Kompletan displej sa staklom novi, ili?

Nakon malo više od mesec dana, utisci su pozitivni, bateriju i dizajn bih istakao kao najveći plus uz stock android. Minus za nešto lošije osvetljenje displeja i katastrofalno loš oleofobni premaz. Moguće da je moj primerak prosto feleričan, ali da nakon nedelju-dve dobijem jednu krupnu mrlju u donjem levom uglu na staklu i jednu manju iznad, ne mogu da shvatim, pritom nije preterano puno ni korišćen, pogotovo ne u tim delovima . Lumia 640XL tri godine posle nema nikakvih mrlja i ogrebotina, a konstantno korišćen bez zaštite.

Za sada posmatram jel se mrlje šire, ako se budu širile ide u servis. Imam i neku teoriju da se to desilo usled zagrevanja u tom delu, ne verujem da je slučajnost da se pojavi baš na mestima gde prst i šaka imaju kontakt sa frejmom .

Jel znate koja je procedura popravke oleo premaza? Kompletan displej sa staklom novi, ili?
https://r.tapatalk.com/shareLink?ur...share_tid=3798811&share_fid=3793&share_type=t

[HELP] Bulged Screen; Burn lines on screen

I ovde se žale na to

el nov polovan, toje veliki minus za ekran a kako deluje na direktnom suncu
i moja lumia 735 bez ogrebotine

https://r.tapatalk.com/shareLink?ur...share_tid=3798811&share_fid=3793&share_type=t

[HELP] Bulged Screen; Burn lines on screen

I ovde se žale na to

Srećom nije baš tako drastičan slučaj kod mene, da ne ureknem. Displej je potpuno ispravan i normalan je prikaz svega. Međutim na suncu se primeti fleka na staklu (!), masnoća od prstiju se opasno dobro presijava, za razliku od ostatka stakla. Kada je ekran ugašen, uspem ja krpicom za naočare da sklonim tu masnoću, ali ponovo se primete obrisi fleke i drugačija boja od ostatka stakla, ovde je sve opet kao zamazano za razliku od crnila po ostatku fona. Na stolu se recimo ništa ne primeti, ali čim ima neke refleksije svetlosti, upada u oči opasno.

Čak je dovoljno da dunem malo po telefonu i ona magla (kondenz), svuda nestaje, ali na toj mrlji, jok.

Nadam se da se neće širiti, žao mi da komplet menjaju displej i otvaraju fon za običnu mrlju zbog glupog oleo premaza..

Poslednja izmena:
Malo o famoznom osvetljenju displeja.Ko kaze da je slabo ne koristi ovaj fon.Evo sad direktno stojim na suncu i pisem sa 7 plus i vidljivost je sasvim zadovoljavajuca.

Malo o famoznom osvetljenju displeja.Ko kaze da je slabo ne koristi ovaj fon.Evo sad direktno stojim na suncu i pisem sa 7 plus i vidljivost je sasvim zadovoljavajuca.

To je dobro znati. :)
A je li zvucnik los kako se pise? Nadam se da nije mnogo losiji od onog na Nokia 6?

Moj nije los uopste.Onako osrednji je,ume da bude i glasan dosta,zavisno od snimka koji se pusti.

Ja nemam zamerki na zvucnik, bas sam ga pohvalio pre neki dan ovde, sto kaze blue moon zavisi sta se pusti, sasvim zadovoljavajuc zvucnik....

Mislim da je ovo telefon koji ni na jednom polju ne moze da vas razocara, ako vam se nesto bas ne svidi, oprosticete mu to zbog necega drugog :)

Исто тврдим за осветљење, лагано на директном сунцу, и лагано уз тамне наочаре.

А за звучник не могу да се сложим, мени је баш лош. Океј, дијалози су добри, за неке филмове, емисије је сасвим океј, међутим музика је криминална. Слушам је свакодневно ујутру док се спремам за посао рецимо, и на сваки удар баса толико постоји шума да све остало се занемари. Други жанрови ван електронике могу проћи некако. И да, високи тонови баш пуцају, нисам толико то примећивао на другим телефонима.

Исто тврдим за осветљење, лагано на директном сунцу, и лагано уз тамне наочаре.

А за звучник не могу да се сложим, мени је баш лош. Океј, дијалози су добри, за неке филмове, емисије је сасвим океј, међутим музика је криминална. Слушам је свакодневно ујутру док се спремам за посао рецимо, и на сваки удар баса толико постоји шума да све остало се занемари. Други жанрови ван електронике могу проћи некако. И да, високи тонови баш пуцају, нисам толико то примећивао на другим телефонима.
Tačan i precizan prikaz Nokia 7 plus zvučnika.

Tačan i precizan prikaz svih telefona sa jednim zvučnikom :D
Slušanje muzike preko jednog zvučnika i to na telefonu, pa to ne rade lepo ni višestruko skuplji telefoni sa stereo zvučnicima.

Poslednja izmena:
То јесте тачно, све мање се улаже у звук на телефонима, баш је потцењен. (Избацивање 3.5 и прелазак на блутут, позитивно чуђење кад неко као шаоми ми а1 одради одличан звук итд.) Па стари ајфон 5ес из 2013е и после толико дрндања има неупоредиво бољи звук од нокије.
Мислим једем ја го.на, ово је стварно једина мана коју ја примећујем, све остало одлично.

Slažem se što se zvuka tiče. Ja imam još jednu zamerku,koja nije toliko bitna ali bi je rado koristio da je sistemski bolje odrađena,a to je automatsko osvetljenje.
Sporo reaguje prilikom paljenja ekrana (oko2,3sec) i piše da može tom prilikom da se ručno podešava i na osnovu toga telefon polako uči koje osvetljenje mi odgovara u kojim uslovima. Jeste tako ako ekran palim često,ali čim je duže ugašen sve se vrati na sistemska podešavanja.

Nazad
Vrh Dno