Šta je novo?

Nokia 7 Plus

Ne,ne. Briše sve obavezan backup
Ne brini, nece ti se nista obrisati. Jedino je ponekad posle nadogradnje softvera potrebno uraditi "factory reset" ako se pojave bagovi, a kad se uradi taj reset, onda se sve brise. Slobodno azuriraj telefon na Android 9 kad izadje, pa ako bude bagova (a najverovatnije nece), onda ces sve snimiti negde/bekapovati pa uraditi factory reset koji brise sve u telefonu.

Послато са Nokia 7 plus уз помоћ Тапатока

Idi na post #1226 do je zadnja 9

Ne,ne. Briše sve obavezan backup

Brise sve ako se instalira beta verzija koja se ni ne nudi korisnicima, nego je potrebno prijaviti se za istu. On ce cekati finalnu verziju koja ce automatski doci kao notifikacija i ne brise nista kad se instalira finalna verzija. ;)

Jel imaš 9ku?
Brise sve ako se instalira beta verzija koja se ni ne nudi korisnicima, nego je potrebno prijaviti se za istu. On ce cekati finalnu verziju koja ce automatski doci kao notifikacija i ne brise nista kad se instalira finalna verzija. ;)

Jel imaš 9ku?

Nemam uopste ovaj telefon, ali znam kako funkcionise update. Jedno je beta verzija, a drugo finalna.
Kad stigne finalna verzija, korisnici koji su na fabrickom 8.1 ce dobiti notifikaciju da preuzmu 9.0 koji ce se sam instalirati nakon jednog klika i nista nece biti izbrisano. Tako je bilo do sada i nema sanse da se nesto promenilo.

@zivojink , nadam se da ce se i kod mene vratiti...

Baterija jeste kidalica, a i meni se cini da je kamera bolja od poslednjeg apdejta....:)

Ok. Neka uradi backup za svaki slučaj
Nemam uopste ovaj telefon, ali znam kako funkcionise update. Jedno je beta verzija, a drugo finalna.
Kad stigne finalna verzija, korisnici koji su na fabrickom 8.1 ce dobiti notifikaciju da preuzmu 9.0 koji ce se sam instalirati nakon jednog klika i nista nece biti izbrisano. Tako je bilo do sada i nema sanse da se nesto promenilo.

Evo jedne nocne sa stock kamerom zadnji apdejt.
Meni deluje bolje nego pre.

Sent from my Nokia 7 plus using Tapatalk

Baš sam htio reći da se slabo komentira novi camera update.
Jel može netko staviti par slika sa novim updateom ali preko nekog sharea, ne preko tapatalka jer shebe slike.
Evo jedne nocne sa stock kamerom zadnji apdejt.
Meni deluje bolje nego pre.

Pa ovo nije tapatalk nego flickr.

Ako se radi OTA apdejt brisu se svi korisnicki podaci, ako se radi preko adb sideload moze da se ne brisu ali je preporuka da se uradi hard reset pre instalacije. Ovo je sve vezano za beta verziju Android Pie (9) a kada bude dostupna zvanicna verzija nece brisati nista prilikom OTA apdejta.

Baš tako, ko je na 8.1 kad stigne u septembru 9.0 ništa neće obrisati.
Ali se uvek preporučuje kada je neka veća nadogradnja da se odradi factory reset iz rikaverija.

Do sad nikad nisam radio hard reset posle prelaska na novi OS i nikad nisam imao bilo kakav problem.

Takodje, na vise telefona, nit izgubio podatke niti problema imao.

Writer: ako mislis da neko botuje, lepo prijavis i kraj price. Javno prozivanje vise nece biti tolerisano, procitaj lepo pravila.

Poslednja izmena:
Do sad nikad nisam radio hard reset posle prelaska na novi OS i nikad nisam imao bilo kakav problem.

Nije to obavezno, ali je preporučljivo ;)
Šta nova verzija izlazi jednom godišnje pa nije cimanje.

Nokia's labs specifically states that you'll have to clear the data via recovery mode and not from the phone's settings, so you'll have to boot into recovery first.
Here's how you can do so:

Power off your device and connect it to your computer.
Press the Power and Volume Up keys simultaneously for 10 seconds.
Release the keys once you see the Android One boot screen.
You'll now see a screen with the Android robot and a red exclamation mark with "no command" written underneath.
Hold the Power button and then press the Volume Up key once to see the recovery mode menu.
Select factory reset to reset your device (scroll through the menu with the volume buttons, and use the power button to make a selection).
At the next screen, hit Yes to confirm the factory reset.

Poslednja izmena:
Olenjio sam se

Baš tako, ko je na 8.1 kad stigne u septembru 9.0 ništa neće obrisati.
Ali se uvek preporučuje kada je neka veća nadogradnja da se odradi factory reset iz rikaverija.

Ovde si sad promenio ceo smisao tvojih teza i tvrdnji na predhodnoj strani da bi ispeglao i izvukao se jer si uvideo da si pogresio i da te kolega poklopio,pa si ovde uvio u celofan,izmenio smisao tvrdnje i dodao "kad stigne u septembru",do tad si uopsteno pisao da nece brisati podatke..Koliko sam ispratio na razlicitim temama samo spamujes,dizes tenziju i prosipas pamet,spusti se malo sa visine na zemlju..

Pročitaj ti to malo bolje, a i ne moraš što se mene tiče ;)

Radi li vam Bokeh mod na kameri?Meni nece da izostri objekat koji treba da bude u fokusu.

Bokeh nikako da ispeglaju, bukvalno nista ne uradi...

Stavio sad telefon kod kolege na type-c punjac sa MacBook-a i pise fast charging i ide onako solidno , za 40ak minuta 35%....

Dobra stock kamera

Opet pitanje zaštitnog stakla. Svi smo se uverili da prilikom stavljanja zaštitnog stakla na bočnim ivicama ostaje deo koji ne može da se zalepi jer su ivice blago zaobljene.
Pitanja:
1. Da li mislite da bi LOCA lepak rešio ovaj problem. Vidim da njega stavljaju na samsungove modele s8,s9 baš zbog ivica.
2. Ako u slučaju dođe do loma zaštitnog stakla koliko je teško skinuti staklo i taj LOCA lepak. Vidim da ima i glue remover 8222 koji hvale baš za skidanje tog lepka.

Ovo polu upotrebljivo đubre od Nokia kamera aplikacije zauzima skoro 500mb !

Screenshot_20180823-173159.jpeg

To je jedino što postoji od Nokia softvera na ovom telefonu i to je jedino što ne valja :)
Sreća tu je GCam dok ovo ne upeglaju.

Poslednja izmena:
^to je nova i stara aplikacija zajedno...najverovatnije

Sent from my SGP521 using Tapatalk

Kod mene zauzima 281mb. Ne bih imao ništa protiv da zauzima i 1GB samo da radi kako treba.

Ovo polu upotrebljivo đubre od Nokia kamera aplikacije zauzima skoro 500mb !

Pogledajte prilog 255929

To je jedino što postoji od Nokia softvera na ovom telefonu i to je jedino što ne valja :)
Sreća tu je GCam dok ovo ne upeglaju.
Kakav je ovo Play Store? Nije valjda da će i njega da unište belom bojom?

Kako misliš kakav je? :)
Takav je od prvog dana kod mene na 7+, ništa nije čačkano.
Displej nam nije amoled tako da je za nas nebitno :)

Poslednja izmena:
Vrh Dno