Šta je novo?

Nokia 6710 Navigator nema signal

Solesoslav

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
20.05.2008
Poena
555
Podmladio sam se sa novijim telefonom od moje stare 6680, ali ne lezi vraze, ovaj novi telefon ne hvata signal. Sve je lepo, ali kad ubacim karticu u telefon on nema signal. Izbaci mi poruku da ukucam PIN(od kad sam na post paid-u kartica to trazi po svakom ukljucivanju telefona) i u settings se pojavljuje MTS meni, ali nemam signala, ne mogu da zovem, ne mogu da saljem poruke i ne mogu da ih primam. U general sam profilu, tako da nije u nekom offline modu. Moze li neko pomoci?

Jesi li isprobao telefon pre kupovine? Rekao bih da to sa mrezom nije softverski problem.

Najgore je to sto jesam, lik je iz Cuprije, pa sam ga terao da nosi telefon u InterCom Computers sa kojima moji cale saradjuje vec dugi niz godina i oni rekli da su ubacili karticu i da je sve ok bilo. Zvacu ih sutra da vidim da li su probali da zovu i salju poruke.

A jesi li isprobao neku drugu karticu? Ili, jos bolje, karticu neke druge mreze?

Jesam, dve MTS kartice, jedna je bila postpaid jedna prepaid i jednu Telenor karticu koja je pre paid. Nijedna nema signal, ali u telefonu ima podesavanja za telenor wap i mms. Tuga, ne znas koliko sam razocaran, uzeli mi ga roditelji za rodjendan i proverili ga u servis i on opet nekako magicno ne radi.

Poslednja izmena:
Na zalost, kao sto vec rekoh, mislim da je hardverski problem u pitanju. :/

Da bi eleminisali softver, odradi hard reset. Pre toga backupuj sve sto ti je potrebno sa telefona.

Ukucaj: *#7370# i, ako te pita za phone code, unesi 12345

Sacekaj da se resetuje. Pa javi situaciju.

Uradio, ali i dalje nema signala. U svakom slucaju hvala ti puno na pomoci.

Nema na cemu. Najbolje bi bilo da ga nosis u servis. Valjda ce moci da ga naprave. :/

Ala su ga proverili u servisu svaka čast, pa prvo i osnovno kada kupuješ polovan telefon je da probaš da zoveš ...

Evo sada sam na fakultetu i telefon ima punu liniju za signal(mada kada se popnem na sprat to iz nekog razloga padne na jednu crticu) izgleda da telefon ima slabu antenu, a posto je pokrivenost signalom kod mene u stanu slaba(i moj stari i cimerov telefon imaju jedva jednu crtu) izgleda da mogu da se slikam.

Jel zna neko da li moze da se kupi neki repetitor za GSM signal ne bi li on hvatao signal umesto i slao ga posle pojacan na telefon?

Telefon je neispravan. Ili je otvaran, pa nije lepo zatvoren i antena ne pravi dobar kontakt.

Pa vidim, slabo hvata signal i na faxu. U amfiteatrima opet nema signal, a u hodniku ima max liniju. Valjda moze neki servis to da opravi.

Nazad
Vrh Dno