Šta je novo?

Nokia 6630 TIM

Stefan1

Čuven
Učlanjen(a)
05.09.2003
Poena
649
Danas sam postao ponosni vlasnik Nokie 6630.Racunam bolje sto sam ga uzeo sada nego kada budu obarcunavali PDV,sto za telefon ove cenovne klase nije malo poskupljenje.

E sada model koji ja imam ima nalepnicu "tim"(italijanski mobilni operater) i jasno mi je da je dovezen iz Italije i dekodiran.
Posto sam video da ovde na forumu ima jos ljudi sa nokiom 6630,ne bi bilo lose da ova tema bude otvorena kako bi smo razmenjivali iskustva o ovom telefonu i da jedni druge obavestimo kako resiti eventualne probleme koje,nadam se,ipak niko od nas nece imati.

Ako nekog interesuje kako ispadaju fotke-okacicu

Ko hoce "skidanje" TIM-ovog softvera---->LINK
Inace sve Nokije 6630 koje su skinute sa TIM-a ne mogu da salju
mms sa 063 mreze.

Ako neko uspe da nadje kod nas(ili moze da donese iz inostranstva) DV RS MMC kartice za 6630 neka javi obavezno ;)

Ako nekog zanima u Manhattan posle praznika(oko 15.1) dolazi FM Radio Headset koji je
kompatibilan sa 6630,po ceni od 38e.

Poslednja izmena:
ma ja sam na 064 tako da mi to nije bitno,ako ima jos neku manu recite

ajde sutra ujutru d isfotkam po danu malo,posto kada sam uzeo phone popodne vec se smrklo,a slike po mraku i nisu bas reprezentativne.

A da prva mana koju sam uocio je ta da ima lose odredjivanje white balance-a pri vestackom svetlu.

U vezi DV RS MMC, ima samo na jednom mestu u gradu i to najvise 128 i papreno su skupe. Tj bilo je par komada, ne znam da li su prodali provericu sutra.

zna li neko neki sajt za symbian odnosno Nokiu 6630 gde mogu da downloadujem dobre teme,melodije,igrice i programe

update:kako da instaliram igrice i programe,mislim,ja ih sa bureka skidam u rar ili zip formatu pa razmisljam,na koji nacin ih prebacujem na phone,da li tako spakovane ili ih otpakujem i posaljem sve fajlove na telefon,i zatim na koji nacin ih instaliram

Poslednja izmena:
Bilo je za 50e 128mb kod lika sto prodaje cd-ove sa symbian aplikacijama
ali nema vise.

Na telefon posaljes fajl u .SIS formatu ili .jar za java app. preko bluetooth-a i taj fajl ce biti u tvom inboxu,onda samo otvoris tu poruku.
Idi u APP.Manager ---->Software installation---->ON.

@Stefan1
Ajde sto si clan sajta, nego sto stoji u mom potpisu, kopa oci

bira je napisao(la):
Na telefon posaljes fajl u .SIS formatu ili .jar za java app. preko bluetooth-a i taj fajl ce biti u tvom inboxu,onda samo otvoris tu poruku.
Idi u APP.Manager ---->Software installation---->ON.

cekaj,ja imam .zip i .rar fajlove.Da li samo njima da promenim ekstenziju u sis i jar pa da ih posaljem ili da ih raspakujem pa da svim fajlovima promenim ekstenzije

@veliki don
mislio sam logicno,pored sajta u tvom potpisu,da li ima jos neki

u attachmenu je par slika koje sam jutros isfotkao.

Poslednja izmena:
Kada raspakujes .zip/.rar fajl treba da dobijes .sis/.jar

Eventualno ce uz SIS fajl da ti bude i .app fajl, to je crack

Mislim da ti ipak vise od 1500 aplikacija sa maskimalnim dnevnim updateom nikad nece zatrebati.

jos jedna stvar jako bitna.
Zna li neko gde da uzmem neku futrolu za njega,malo me zent da ga slucajno izgrebem negde...
...mislim danas sam uzeo neku univerzalnu futrolu za njega u Royalu za 500 dindzi,ali sam provalio da ga ne pokriva skroz(coskovi su goli) tako da postoji mogucnost da se eventualno izgrebe.

Dakle ako znate za neku-kakvu bilo,i po bilo kojoj ceni,samo da pokriva ceo telefon...javite mi

Pozovi Mobil Shop, oni momci uglavnom imaju takve stvari. Skupi jesu, al kad kupis miran si. Cini mi se da je ovo broj 311-5443

ako nije problem reci mi jel to ona radnja u Cumicevom da se sutra prosetam ujutru do njih

6630 iz it nije dekodiran uopshte!!! Meni je doneo brat iz Italije pre 10ak dana sa TIM mreze i samo sam ubacio karticu i sve radi kako treba. Znachi ljudi kupe lepo za male pare a ovde prodaju za vece!

Poslednja izmena:
Stefane uzmi neku roza futrolu da ti ide uz labelo od jagode :-D

imam i jos dva pitanje za vlasnike symbian telefona...
1.Ja sam backup uradio preko bluetootha iako imam USB kabl(mrzelo me da ga prikljucujem),da li je to pametno,tj.da li na taj nacin nesto moze da krene napako,i na koliko vi vremena radite back up(ja bih ga radio jednom nedeljno)
2.postoji li mogucnost da SMS-ove prebacim na kompjuter via bluetooth i kako.Da li su oni posle u nekom citljivom formatu (tipa .txt) ili ne

Poslednja izmena:
ima li 6630 vibraciju,posto ja nikako da provalim kako se ukljucuje.Kako se ukljucuje vibracije kod symbian modela,da probam tako.
i koji je najbolji instant message program,tako da mogu da ga koristim kao MSN messenger sa kontaktima iz mog msn-a.Kakav je IM koji je preinstaliran po defaultu i mogu li sa njim da radim IM sa mojim MSN kontaktima

vibracija se po pravilu ukljucuje kad odes u profile i onda odabers zeljeni, ides na personalize i ukljucis je a zatim aktiviras taj profil.
Od instant messengera ti toplo preporucujem Agile Messenger, skini najnoviji sa www.agilemobile.com
poz

1. Backup radim manuelno, dakle backupujem samo imenik, ostalo mi nije bitno, i to radim svakih 4-5 dana
2. Sms.. postoji vise nacina za backup, mozda je najbolji preko Oxygen phone managera za symbian telefone, s tim sto mislim da verzija koju imam jos ne podrzava 6630 ali nisam siguran.U svakom slucaju pribavicu to ovih dana, kad budem imao malo vremena pa postaviti na dobro znanom mestu.

samo mi niste jos rekli da li je bezbedno raditi back up preko bluetooth-a

Sto se tice tog 6630 nije dekodiran u pravu je kolega jer da je kodiran niko ne bi znao da mu skine kod.Makar za sada,a sto se tice DV kartica cisto sumnjam da ih neko trenutno u Srbiji ima.A taj sto ih je imao pa vise nema to je fora za malu decu - standardna.
Inace telefon je zver prava,bio sam vlasnik 6600 od decembra 2003 i tacno 31 decembra 2004 sam napokon docekao model koji je slican ali jos 2x bolji.Pored procesora na 220 MHz u odnosu na 6600 koji je 110 mhz,tu je jos podrska za MP3,neograniceni video bez pomocnih programa,video u full screenu (automatski zarotira sliku za 180 stepeni) kao i lepa stvar koju do sada nisam video a to je senzor za svetlo tako da sam 6630 ukljucuje osvetljenje tastaure u zavisnosti od potrebe kao i kontrast samog displeja a sto sve znaci mnogo duze trajanje baterije.Posto je telefon i 3G cudio sam se zasto nisu stavili drugu kameru ali kad bolje razmislim zbog cena MR bogoljubovih usluga cisto sumnjam da ce to neko i koristiti a i sta moras da vidis sa kim pricas je li? :)
Skinuo sam mu flesovanjem Tim ****** tako da je sad cisti Srbin sa verzijom softvera 2.39.15 mada je izasla novija ali nema srpski pa cekamo na jos noviju.
Cuo sam od prodavaca da pravi probleme na 064 mrezi bas taj TIM softver ali kada sam ga ocistio perfektno radi i jedna i druga mreza.Isto vazi i za Z1010.
Moja preporuka u svakom slucaju jos da se dokopamo neke RS-DV-MMC od makar 128 Mb bilo bi lepo,ima dosta stvari da se instalira ali nema mesta.

Aj tyi meni reci shta to dosta ima da se instalira? Ozbiljan sam. Moze i na pm. Jurim gomile programa i za pc i za telefon pa mi je ovo stvarno bitno. Inache ja sam telefonom odushevljen. Kraj priche za sada. Nikada nisam radio sa nekim pda/phone uredjajem ali polako. Bice ;)

Nazad
Vrh Dno