Šta je novo?

Nokia 6600 problem

Invader

Slavan
Učlanjen(a)
02.05.2004
Poena
349
Problem je sledeci, bluetooth nekad radi nekad ne radi, kad stavim da ukljuci bluetooth on zapisti i ne ukljuci ga, pa tako posle par puta ga na kraju ukljuci, nekad se totalno blokira aplikacija za bluetooth i onda je posle par sekundi ukine. Onda mi galerija ne radi, udjem u aplikaicuju za galeriju i on stane na opeining files iako bi taj proces trebao da traje max 2sec i posle odredjenog vremena ukine galeriju (gallery application closed). Odneo sam fon na servis da mi reainstaliraju softver, posto sam dosta gluposti i raznih softvera instalirao do sada pa sam predpostavio da sam mu zeznuo aplikacije, ali serviser mi rece da je hardverski problem to sto mi ne radi bluetooth a galerija je povezana sa tim hardverom, sad je to meni malo to cudno posto mogu tim fajlovima da pristupim preko druge aplikacije. Juce mi nije radio totalno telefon, danas sve radi ok, prebacio sam neke fajlove sa fona na komp preko bluetootha i galerija radi normalno. Da li neko zna u cemu je fazon posto stvarno nemam iskustva sa telefonskim hardverom i softverom :)

Pokusaj da resetujes telefon sa kodom *#7370# mislim da je tako ili bez zvezdice davno sam imao 6600, to mu je kao neki format. Znam da kad god sam imao neke probleme ovo je pomagalo. Samo budi oprezan jer ti ovo brise bas sve iz telefona, slike, kontakte iz imenika ....

Nece to pomoci ako nije pomoglo flesovanje,tako da je verovatno hardverski kvar pa je servis najbolje resenje,a ako je crkao BT onda spremi nekih 15 eura (prosecno,neki traze i vise) i popravi ga,kod njih relativno cesto crkava taj chip!!
Pozdrav ,)

I mom kumu je isto crkao bio BT cip. Telefon se isto ponasao kao sto si ti opisao. Nije ga jos popravio, a traze mu za opravku izmedju 30 i 50 evra. Pozdrav

Ma previse je to,do 20 eura je OK,preko toga se ne isplati,taj telefon polovan a ispravan vredi od 70-100 eura zavisno od opreme i starosti tako da se apsolutno ne isplati dati 50 eura za popravku BT-a!!
Procitaj malo ovu temu,mislim da je pominjan na strani 4 ili 5 bas BT za 6600 i gde se moze popraviti za ne vise od 20 eura ako se ne varam,ali potrazi pa se uveri -> http://www.mobilnisvet.com/forum/viewtopic.php?t=7644&postdays=0&postorder=asc&start=60
Pozdrav ,)

Za popravku mi traze 25e, ali serviser ga nije flashovao nego je samo rekao da je bt problem i da njega treba poraviti a da je sa sofverom sve OK, telefon mi sad radi normalno bez problema ceo dan...

Ako ga NIJE flesovao,onda probao da odradis format,tako sto ces sacuvati sve sto ti treba iz interne memorije (pogotovo kontakte iz imenika),onda ugasi telefon i startuj ga drzeci istovremeno tastere zelena slusalica, * ,broj 3 i on/off dugme,nakon cega ce ti se telefon startovati i bice potpuno reinstaliran Symbian,bez ikakvih aplikacija koje si sam snimio!!
Ako ti taj format ne uspe,onda posle cuvanja potrebnih stvari (nemoj da radis full bekap podata nekom od odgovarajucih aplikacija,ko zna kakve ces"repove"povuci u bekap fajl zbog kojih ti mozda telefon i ne radi dobro) i onda ukucaj *#7370# i sacekaj da se formatira!
Nakon toga pokusaj da instaliras jednu po jednu aplikaciju da vidis da li ce posle instalacije neke od njih zapoceti takvi problemi sa galerijom i BT-om ili ce od tada sve biti OK!?
Pozdrav ,)

Vrh Dno