Šta je novo?

Nokia 6600, kakva je?

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.

Rapt_1

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
19.01.2005
Poena
319
Nigde na forumu nisam nasao temu o generalnim karakteristikama ovoga telefona. Ni na samom sajtu nema opis, tako da bih ja postavio jedno jednostavno i kratko pitanje? Da li je ovo dobar telefon? Da li se isplati dati 205-220e koliko on trenutno kosta?

Ja nikada nisam imao telefon sa funkcijama koje su sada normalne. Prvi telefon mi je bio Nikoa 5110, onda sam imao Siemens M35 i sada Samsung A800, tako da mi je sve to spansko selo.

Procitao sam prilicno razocaravajuci opis ovog telefona na www.mobilnisvet.com ali nikada nisam davao previse kredibiliteta takvim tekstovima, uvek me je vise zanimalo sta konkretni korisnici misle.

Sta znaci ono symbian sto ovaj telefon ima?
Da li ovaj telefon moze da kao zvonjavu pusta mp3 fajlove koje bih skinuo sa kompjutera? Kakav je kvalitet takve zvonjave? Ima telefona na kojima takva zvonjava zvuci bukvalno kao sa radija (super).

Neko je spomenuo sustanje glasa onoga sa kim se razgovara, sta sa time? Isto to i za zvonjavu, kada se poziva neko.

Jednostavno, da kupim ili ne? :)

Pozdrav!

P.S. Moze li se on uporediti sa Motorolom v600 i v620, to su telefoni koji imaju moja dva druga a koji su za mene fenomenalni!

Poslednja izmena:
6600 je neuporedivo bolji od oba motorolina modela zato sto ima operativni sistem(symbian).Neces se pokajati ako ga uzmes samo mi se cini da je 220e za njega previse(za 150 imas dosta polovnih a dobrih).

Hmmm... Sad' si me bas zatekao jer sam citao neke opise na net-u i maltene sam se odlucio za Motorolu v620 jer su provereni telefoni, imaju ih dva moja drugara, a ovu Nokia ne znam da iko ima od mojih poznanika pa nisam mogao da pitam za iskustvo iz prve ruke. Ipak, opis Motorole je neuporedivo bolji od opisa Nokie. Mora da ima neka zackoljica.

Sta znaci to sto ima operativni sistem? Koja je prednost? Neko je spomenuo i anti virus.

BTW, nasao sam Nokiu i za 207e i za 210e.

Ja se ne bi mnogo razmišljao u ovakvoj dilemi. Symbian je ogromna prednost jer imati OS na telefonu znači comptabilnost sa mnogobrojnim programima, igrama novije generacije i drugim korisnim aplikacijama koje su slične onima na kućnom PC-ju. Danas uzimati telefon bez Symbiana je čisto promašena investicja. Jedina prava prednost motorole je bolji TFT ekran mada je to naspram drugih funkcija zaista minorno. Motorola ima bednih 6mb memorije dok nokia poseduje 32mb+memorijska kartica i da ne nabrajam... Moj predlog je jasan - nokia.
Opisi na netu često mogu da zavaraju i nisu uvek objektivni a ja zasnivam svoj predlog na tome što sam dolazio u dodir sa fonom i imao sam priliku bolje da ga upoznam ;)

[Goran] je napisao(la):
. Danas uzimati telefon bez Symbiana je čisto promašena investicja.
Sem ako ne uzmes fon sa WM2003(motorole mpx200,220 itd.)

[Goran] je napisao(la):
...... Motorola ima bednih 6mb memorije dok nokia poseduje 32mb+memorijska kartica i da ne nabrajam...
Nokia 6600 ima isto 6mb memorije + kartica, a ne 32mb.
Takodje glas za 6600.

Vlasnik sam 6600 vec 3 meseci. Kupio sam MMC od 256mb , is sad imam MP3 pesme na njemu. Sto je naljbolje ( barem po meni ) , je DivX! Konvertujes film , i staje ti negde oko 100mb jedan ceo film. A naravno imas jos gomilu programa. Jedan od razloga , sto sam kupio ovaj , je bas Symbian. Super je telefon.

Ako ces vec da das 220E za V620, definitvno ti je bolja opcija da dodas jos 20E i uzmes V635, koja ima i Mp3 player, izmenljive kartice i 1.3MP kameru.V500 i V600 su vec pomalo zastareli telefoni, ne vrede tih para.

Nedavno sam i ja razmišljao da uzmem 6600. Moja dilema je bila (i još uvek je) da li se isplati dati 200+ € za model koji je ipak star dve godine?

Sto da ne,jer taj telefon ima sve sto imaju novi samo qsto ima slabiji procesor i malo stariji OS ;),a inace telefon je odlican imao sam ga!
POz...

Upravo citam za V635 i lepo izgleda samo ni ona nema Symbian a jedan drugar mi je rekao isto to sto i vi kazete, da ne treba danas kupovati telefon bez njega.

Ivo, nisam siguran, ali mislim da se isplati jer je taj telefon bio jako, jako skup kada se pojavio tako da mu je cena drasticno pala. I Golf 2 je star ~15 godina ali drzi cenu i ne ide ispod nje.

@Raziel Kako konvertujem film? U neki format koji Symbian moze da procita?

Da li Symbian znaci da mogu razne programe da instaliram na telefon? Kog tipa su ti programi? Odakle mogu da ih skinem? A 6670? Ni ona ne izgleda lose.

Hajde da ne rasplinjavam diskusiju na vise tema, ali upravo sam ugledao Nokiu 7610 koja mi se mnooogo svidja. Sta mislite o njoj?

E, da, citam na net-u da kod 6600 MMS ne radi ako provajder podrzava ne_znam_kakav_protokol? Ima li to veze sa nama, jer je tekst preveden sa stranog sajta? Da li i sa 063 i sa 064 sve normalno funkcionise sto se tice MMS-a?

Filmove pusta u 3gp i mp4 formati, dom komocu programa mozes da pustis i DivX(ja nisam uspero, ali je bilo ljudi koji jesu, ZNAM)
Programe mozes da nadjes na komilu sajtova, probaj na googlu,trenutno ne mogu da se setim ni jednog ali ima
6670 OK
7610 :(
MMS kod nas funcionise, provereno.

pozz.

Raptor je napisao(la):
Hmmm... Sad' si me bas zatekao jer sam citao neke opise na net-u i maltene sam se odlucio za Motorolu v620 jer su provereni telefoni, imaju ih dva moja drugara, a ovu Nokia ne znam da iko ima od mojih poznanika pa nisam mogao da pitam za iskustvo iz prve ruke. Ipak, opis Motorole je neuporedivo bolji od opisa Nokie. Mora da ima neka zackoljica.

Sta znaci to sto ima operativni sistem? Koja je prednost? Neko je spomenuo i anti virus.

BTW, nasao sam Nokiu i za 207e i za 210e.

Batice, od kad sam kupio prvi telefon jos 1998. (1610) do dan danas (7650, ima Symbian OS) SVI su bili NOKIA. Nemam trenutno para za skuplji, ali uzeo bih sigurno opet neki sa Symbian-om (prvo mi pada napamet 6600). Ovo sto si napisao da su NOKIA telefoni neprovereni, a Motorola provereni je vise nego smesno ali shvatam da se ne razumes u telefone. Nokia u svetu drzi od 30 % (u proseku) do 50 % (kod nas) prodaje mobilnih telefona. Da li ti to nesto govori?

Zasto kupujem NOKIA telefone? Jer su trajni, jednostavni za upotrebu, relativno lepi, i dosta kvalitetni.

6600 je prosle godine bio apsolutni hit, najprodavaniji fon iz srednje klase. a tad je bio 400 evra. Da li sada vredi nov 200 evra?

Vredi.

OS Symbian znaci veliku slobodu prilagodjavanja telefona tvojim potrebama. Znaci instaliras programe koji tebi trebaju.
AV ti treba ako koristis neproverene programe, ali o tome se dosta pise ovde pa prati malo teme.

Ok Aco, zahvaljujuci vasim komentarima iz izbora sam potpuno izbacio Motorolu.
Jos malo pa cemo zajedno na pronadjemo resenje. :)

A kada sam rekao da je Motorola proveren, mislio sam u smislu da dvoje mojih drugara imaju te telefone i da znam da su njima super a ne znam nikoga ko ima 6600 pa da mogu da ga pitam iz prve ruke za iskustva.

@Aco, ono pitanje je bilo upuceno liku koji je napisao poruku pre tebe. Kada sam pisao to, tvoja poruka mi jos uvek nije bila na ekranu.

Poslednja izmena:
Raptor je napisao(la):
A sto places kada spomenes 7610? :)
licno mi se nesvidja tel, mislim po obliku, ali to je stvar ukusa.

pozz.

Evo, upravo citam u vezi onoga sto sam rekao. Neki lik koji kao i ja ima 064 karticu NE MOZE da koristi MMS jer mu iz nepoznatih razloga ne radi. Da li mi neko moze potvrditi da mu radi a da ima 064 ? Govorim o 6600.

evo meni radi sve OK

Moram i ja da kažem nešto:
Imam N-Gage nekih mesec dana. Drugar ima 6600 oko 3 meseca.
Ni ja ni on više nemamo nameru da u budućnosti kupujemo telefone a da nemaju OS (Symbian)! Znači, ono - promena softvera i te gluposi - sve je smešno kad vidiš kolika je "snaga" telefona koji je baziran na Symbian-u. ,)

Mada, znam ljude koji su totalna suprotnost meni, kupuju telefone zbog fenc izgleda, ocenjuju kamere slikom sa display-a mob.-a, bitna im je (mala) veličina, telefoni na preklop ih oduševljavaju...

Kako ko voli... ;)

Ako ste vec nasli da poredite Nokinu 6600 sa Motorolinim telefonima onda je neporedite sa obicnim motorolinim telefonima nego je uporedite sa Motorolinim Simbian telefonima pored kojih nema sto se tice funkcija, ekrana i kvaliteta zvuka sta da trazi. Ta Nokia je i pre dve godine u poredjenu sa tadasnjim Motorolinim telefonima bila zastarela.

Poslednja izmena:
Uh, sto mrzim ovu neodlucnost pre bilo koje kupovine! Slatke muke, neko bi rekao.

Ipak, sada sam se jaaako primio na 7610, nije ni 6670 losa ali mi se ova prva dosta vise svidja. Samo je dosta skupa. Hoce li se pojaviti uskoro mozda neki novi telefon koji ce usloviti pad cena ova dva modela?

Pa pre nekoliko dana se pojavila u prodaji nokia N90 cija cena je veoma povoljna samo 850 evra ;) a uskoro treba da se pojave u prodaji od nokinih simbian telefona N70 i N91.

Poslednja izmena:
Ja sam kupio CD sa programima. Ali mozes da nadjes na netu gomilu programa,jedino ako skidas sa neta , pazi na viruse. Ja zbog toga ne skidam. Kupio sam CD , i pun je igricama,programima,themes...
Inace svi programi , pisani bas za symbian , imaju *.sis extenziju.
Program za divx je Smart Movie. Sa njim dobijas Xvid codec , prebacis na mob. , instaliras. Na PC konvertujes divx pomocu Smart Movie , a dobijen fajl mozes da prebacis isto na mob. Ali prvo treba i da instaliras Smart Movie , verziju za mob. ( Sve to dobijas u kompletu , ako skidas Smart Movie).To je to.

Ako te interesuju dobri review-ovi telefona idi na www.mobique.com, po meni daju jedne od najboljih review-ova na netu iako malo favoriraju sony-ericson inace moja topla preporuka ide na nokiju 6630. Svi ove telefoni 7610,6670... su stvarno dobri ali jednostavno sama brzina 6630 ih oduvava.
Dobijes vrlo solidnu kamericu 220mhz procesor i stereo mp3 player koji nijedni od ovih telefona nemaju. Sve to naravno kosta nekih 270 eura pa ako nemas dovoljno love sacekaj jos malo da izadje n70 (naslednik 6680) kada ce mu verovatno jos pasti cena i uzimaj! E sad sto se tice estetike to je diskutabilno i mnogima se ne svidja kako izgleda ali se vrlo brzo zavoli :)

Nije mi jasno sta znaci EKRAN OSETLJIV NA DODIT i kakve pa to sada ima veze!?????

P.S. Citam o nekim bagovima koje imaju ovi modeli koji mene zanimaju. To su uglavnom softverski bagovi. Tektovi su mahom pisani pre godinu dana. Da li je sadasnji kontigent telefona koji se nalazi na lagerima prodavnica ociscen od tih bagova i da li ja mogu skinuti novi softver, firmware u kome su ispravljeni ti bagovi?

Poslednja izmena:
Ekran osetljiv na dodir je onaj koji reaguje na dodir, obicno se koristi sa olovkom (specijalnom).

Uglavnom Sonyericsson modeli P800, P900. P910, ima ih jos.

Sto se tice bagova, uvek mozes da odneses fon u servis da ti stave najnoviju verziju softvera, za bilo koji model, sa OS-om ili bez.

Poslednja izmena:
Ja imam Nokiu 3660 i svaki sledeci telefon ce biti sa Sybmian OS-om. Sto je 6600 tice, ja bih radije sakupio jos malo para i kupio 6630 (280) ili 6670 (250). Ipak ako nemas mogucnosti, 6600 je svakako odlican izbor.
Postoji jedna Motorola A925 koja je takodje Symbian based i ima ekran osetljiv na dodir (kostao ko 240 e) ali i veliku manu - baterija ne moze da sastavi dva dana :0 Zato sa telefonom idu cak 2 baterije!

Da li je moguce da se ovde diskutuje o mobilnom starom 2 godine!???
Sta je sledece? Kako oc Cely300A @ 450mhz?
Mislim stvarno.... Ako se o kom telefonu diskutovalo ovde onda je to N6600 a net PREPUN testova, foruma, uporednih testova itd.. itd... samo treba mrdnuti malo i potraziti.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno