Šta je novo?

NOKIA 6600 & earphones

• Začetnik teme Začetnik teme pavlex
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

pavlex

Slavan
Učlanjen(a)
24.10.2004
Poena
319
Ljudi da li mogu da nadjem stereo slusalice za NOKIA 6600 i gde? Znam da ima mogućnost, mada ne znam koje sluške idu.
Jel neko zna? a i gde ima da se kupi i koliko koštaju?
Poz

Stereo sluske ti nece mnogo koristiti, posto telefon sam po sebi ima mono reprodukciju. Ako ih hoces, potrazi po radnjama mobilnih telefona. Ako nema u prvoj, druga ima 100%.

Ja isto imam Nokiu 6600, pa me interesuje da li se može softverski "zamaskirati" mono, tj. da Nokia bude softverski mp3 player????

Poslednja izmena:
Ne verujem, to bi se verovatno dosad uradilo i ta informacija bi bila siroko dostupna...

Hm...čuh da je dekoderski čip prilično skup (možda sam to ovde na forumu pročitao), znači sve u svemu samo mono....

hm

ok,to je pomoglo.
hvala
dakle, samo mono a? čekaj, da li ću onda čuti na jedno uvo iili na oba? pošto,samo mi je važno da čujem na oba uveta, šta sad ako je mono, ne može drugčije. ali kakve sluške idu za ovu NOKIU, pošto, nije onako kao kod drugih da se kači dole na one recke, neg je valjda sličnije standardnim jel?

Ja mislim da sluške idu sa 2.5 mm bananicom :,,:
A sad...trebalo bi da se cuje na oba uveta, ako je u utičnici koja je na telefonu prevezano tako..a to stvarno neznam...

Poslednja izmena:
ok

hvala opet 🙂
ok, znači, mora da se proba jel? ok, hvala 😉 čujemo se uskoro.... 😀😀😀

Ide najmanja bananica, postoje 2 sluške, ali su kratko spojene međusobno, tako da ni iz vica ne mogu da reprodukuju stereo zvuk. BTW, uspešno se moduju u stereo sluške za druge telefone koji imaju isti priključak.

@ pavlex:
Eto još bolje, trebalo bi da radi...prespojeno je u slušalicama, bar -nidza- tako kaže...

Ja koristim ovaj model na 3650 (Nokia Dual Headset HDD-1) i zvuk se čuje u obe slušalice, naravno - mono...

Kupio sam ih za nekih par stotina dinara pa sumnjam da su original, ali odlično rade posao... Onaj plastični deo (štipaljka) je ujedno i držač u koji se smeštaju slušalice kada ih ne koristite. Ima i dugme za odgovaranje na poziv/završavanje razgovora. U njemu je smešten i mikrofon...

Video sam takve na NBG buvljaku za 300din.Cinc im je identican kao za mpx(3 prstena)pa me interesuje jel rade i na motoroli bez modovanja.

Ne. Ali nemoj da te plaši procedura, smešna je. Samo otvoriš štipaljku, unutra ispremeštaš žice, i to je to.

edit: podrazumevam da si spretan sa lemilicom. Evo sad sam drugaru modovao jedne, isto je uzeo MPx200. 🙂

Poslednja izmena:
Kojim programom slusate muziku na MPX200? Ja pustam u Beta Playeru 0.96, ali on ne prekida kada neko zove, pa ne moze da se razgovara od zujanja zvucnika (posto imam obicne sluske, pa moram da ih skinem), a ne mogu da ugasim program bez da prekinem vezu.

Sry na offtopicu, ali...

Betaplayer, ista verzija. Ne znam šta kod tebe zeza, ali kod mene lagano prestane muzika, počne da svira zvono, javiš se na dugme. Po prestanku razgovora muzika nastavlja, pravo uživanje.

Verovatno je problem u običnim sluškama i njihovom čupanju iz aparata, na stereo handsfree-ju to sve lepo radi.

super

E slika je baš pomogla, sad ću lakše da ih nadjem 😉
hvala svima na postovima 🙂
poz

nidza je napisao(la):
Betaplayer, ista verzija. Ne znam šta kod tebe zeza, ali kod mene lagano prestane muzika, počne da svira zvono, javiš se na dugme. Po prestanku razgovora muzika nastavlja, pravo uživanje.

Verovatno je problem u običnim sluškama i njihovom čupanju iz aparata, na stereo handsfree-ju to sve lepo radi.
Ja sam namestio da mi je Flip Answer na "on". Probacu da ga iskljucim i javljam se na dugme, mozda pomogne...

I ja se javljam na flip answer. Mislio sam na dugme na HF setu. 😉

Aha. Pa, kao sto sam vec napisao, ja imam obicne sluske, a ne handsfree. Kada ih istaknem da bih obavio razgovor, BetaPlayer svira preko zvucnika sa gornje strane koji tokom razgovora ima isti onaj pulsirajuci zvuk kao i bilo koji zvucnik kada je mobilni pored njega. Znaci, moram da nabavim handsfree...

Nabavi Nokia handsfree, odradi mod, iseci slušalice i umesto njih zalemi žensku bananicu. Ja ću da kupim još jedne sluške i da odradim istu stvar. Živo me zanima kako MPx200 svira na pravim slušalicama, ili na stubu. Očuvaš funkciju HF-a, a stavljaš slušalice koje hoćeš.

Nazad
Vrh Dno