Šta je novo?

Nokia 6600 Contacts Alternativa?

• Začetnik teme Začetnik teme Bogda
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Bogda

Čuven
VIP član
Učlanjen(a)
29.06.2000
Poena
725
Moja oprema  
CPU & Cooler
AMD Ryzen 7 7800X3D + Noctua NH-D15
Matična ploča
GIGABYTE B650E AORUS ELITE X AX ICE
RAM
2 x KINGSTON DDR5 16GB - KF564C32RWK2-32
GPU
Gigabyte GeForce RTX 5070Ti Windforce
Storage
Samsung SSD 980 Pro 1TB + Samsung SSD 860 EVO 1TB + Samsung HD103SJ
Zvuk
MiniDSP Flex + Yamaha A-S2100 + KEF LS50 Meta + SVS 3000Micro + ...
PSU
ROG-STRIX-750G
Kućište
Fractal Design Meshify C
Monitor
AOC Agon AG322QWS4R4
Miš & tastatura
Logitech G502 + Corsair Gaming K70 LUX Keyboard
Ostale periferije
Moondrop Cosmo
Laptop
hp EliteBook 850 G6
Pristup internetu
  1. Optički internet
Postoji li neka dobra alternativa ugradjenoj aplikaciji Contacts na Nokia Symbian telefonima? Postojeca aplikacija je katastrofalna s obzirom da nema neke elementarne funkcije kao sto je npr search u drugim poljima osim First and Last Name.

Poslednja izmena:
Moj drugar ima stoprocentno uspešnu sinhronizaciju sa Lotus Notes. A meni nije loše šljakalo ni sa MS Outlook-om. Zašto se oslanjati na poluprograme kad imaš prava ozbiljna rešenja. Vrlo lepo bi trebalo da ti sinhronizuje i kalendar i task list.

Nidzo, nisi razumeo shta choveku treba.
Bogdo, pokushaj sa ALON Contact Guide od ALONsoftware-a.

jesam glup... on misli na aparatu? Slažem se, nedovoljno dobro pretraživanje. I tu sam progledao sa smartphone-om, nikad jače pretraživanje. Proverava i prezime, i ime, i početak broja telefona, a istovremeno čekira i poslednje birane brojeve, ako počinju na taj broj ili je neko od tih imena... Znači ne znam šta bih mu dodao na sve to, eventualno da poziva broj na glas, tj da prepoznaje brojeve. 🙂 To mi nije jasno što niko ne uradi, nasnimiš 10 cifara i izdiktiraš mu lepo, strava bi bilo za handsfree...

Hvala na savetu, to je jedan od programcica koji sam i sam uspeo da iskopam. O drugom (Mobile Search) sam prociato danas u SK.
Moram da kazem da kada sam kupovao Nokiu 6600, nisam ni sanjao da cu morati da doplatim za 20eura za iole upotrebljiv search na telefonu. Jeste da je moj stav "sto manje Microsofta u nasim zivotima to bolje", ali me je ova Nokia debelo razocarala. Pune mi telefon busines klase raznim glupostima kao sto su kamera ili RealOne Player a nemaju elementarne fukcije za upotrebu telefona.

Poslednja izmena:
Nisam jos nista doplatio ali polako gubim nadu. ALON Contact Guide kosta nekih 20e a nigde ne mogu da nadjem verziju "lokalizovanu" za srpsko trziste.

a da promeniš aparat koji ti očigledno debelo ne završava pos'o? Ja vidim da je za tebe neki MS Smartphone, ili možda čak neki PDA sa moćnim addressbook-om.

Ja sam sa zadovoljstvom žrtvovao BT i kamericu sa 6600 koja mi je bila alternativa kada sam kupio MPx200. Moram da ti priznam da ni sekunda nisam zažalio što sam uplivao u Windows Mobile vode, posebno po pitanju organizacije softvera aparata, sinhronizacije sa MS Outlook-om i do sad neviđene Contacts aplikacije u aparatu. Ono je prosto savršeno.

Ako mi jos kazes da neki Windows Mobile podrzava sinhronizaciju sa Business Contact Managerom MS Outlooka 2003-a ubedio si me.

ja koristim MS Outlook 2003, u aparat mi se preseli apsolutno sve iz Outlooka, i to kako stisneš enter na nečijem imenu, broju telefona ili bilo kom podatku istog trenutka se sinhronizuje sa aparatom. I obrnuto, čim spojiš aparat, sinhronizuje se apsolutno sve.

Windows Mobile je tvoj mali džepni MS Outlook.

Ne znam kako sarađuje sa Business Contact Managerom, ne koristim taj add-on. Mada kapiram da treba ostaviti i malo nešto kompjuteru da radi. Ako BCM može da exportuje kontakte u neku grupu samog Outlook-a, ili u tasks i kalendar nešto da prebacuje, onda ti sigurno završava posao.

Nazad
Vrh Dno