Šta je novo?

nokia 6500 slide problem

koba

Slavan
Učlanjen(a)
11.02.2009
Poena
309
kupio sam ovaj fon pre 2 dana u alfa kopiju, proizveden u madjarskoj?!
desava mi se da mi blinka ekran (zatreperi slika na sekund) sam od sebe i to dosta cesto, isao sam da reklamiram ali mi kazu da je to normalno za taj model i da se desava svima te vise ne uvazavaju tu reklamaciju
da li neko ko ima ovaj fon, ima isti problem?

sledeci problem je sto bluetooth nije uvek vidljiv drugim telefonima ali prilikom reklamacije su u prodavnici pokusali da ga pronadju vise puta i uvek su uspeli tako da ne znam sta da radim, da li da insistiram na zameni?

Ja imam taj model telefona ali iskreno jos nisam naisao na taj problem sa ekranom . Sto se tice BT-a desava mi se da on ne vidi druge uredjaje ali retko . Kada predjes 100 sati razgovora pocece da ti usporava telefon ( ne zbog mem. kartice koju ces ubaciti i napuniti sa podacima ) a kada budes presao 120 sati secaces se prvih dana koriscenja ovog telefona , kako je bio brz . Ja sam trenutno na 130 sati razgovora sa njim . Sve u svemu , nisam se pokajao sto sam ga uzeo .

Vidi ... to SIGURNO nije normalno ponašanje uređaja ... šta god oni rekli ... i tebe, realno, ne treba da zanima šta je izgovor ... nego da sve radi kako treba ...

Raspitaj se malo, proguglaj, pa idi tamo i načestitaj im se mile nove godine ...

Kako ti blinka lcd?
... moze biti do flet-a ili displeja i NE spada u normalno ponasanje telefona svakako.
Sto se BTa tice mislim da je to manji problem od prethodnog...
pozz

Poslednja izmena:
Sta da ti kazem , juce mi je crkao telefon :mad: . U sred rada se blokirao , i poceo da blinka . Sad ne mogu da ga upalim , jednostavno nece , samo svetli . Kaze majstor da je ili do software-a ili do flet kabla . Inace izasao je iz garancije pre 15 dana . :wall:

Poslednja izmena:
Izvinite sto dizem temu iz mrtvih. Burazer ima problem sa 6500 slide, javljaju mu se krupne "mrtve" fleke po ekranu, ili citave linije po horizontali. Do pre neki dan je bila jedna linija, sada radi, ali se zato nalazi jedna okrugla crna "fleka" na drugom delu u kojoj se ne prikazuje slika. Sada vec ne znam sta pokazuje.

U servisu su mu rekli da je u pitanju ekran, i istekla je garancija i mora da se menja ekran (valjda). Ja nisam toliko u toku, ali ja jos nisam cuo da mrtav ekran moze tako da menja reone u kojima ne radi :). Jel to do flat-kabla ili je zaista ekran?

Ajd da dignem i ja temu:

Telefon se kochi kad u sebi ima memorijsku karticu.
Cim je izvadim normalno radi, kada je vratim sve sporo ide.
Probao sam:
- razlicite kartice (proizvodjace i kapacitete)
- formatirao kartice
- resetovao podesavanja telefona
- updateovao firmware telefona

Nista ne pomaze. U stvari, posle 1053 gasenja/paljenja telefona 'uhvatim' sesiju gde sve radi ali se nakon sledeceg gasenja/paljenja opet desavaju problemi.

Izvinite sto dizem temu iz mrtvih. Burazer ima problem sa 6500 slide, javljaju mu se krupne "mrtve" fleke po ekranu, ili citave linije po horizontali. Do pre neki dan je bila jedna linija, sada radi, ali se zato nalazi jedna okrugla crna "fleka" na drugom delu u kojoj se ne prikazuje slika. Sada vec ne znam sta pokazuje.

U servisu su mu rekli da je u pitanju ekran, i istekla je garancija i mora da se menja ekran (valjda). Ja nisam toliko u toku, ali ja jos nisam cuo da mrtav ekran moze tako da menja reone u kojima ne radi :). Jel to do flat-kabla ili je zaista ekran?
Ako menja mesta i oblike to je flat kabal...sigurno...meni se desavalo na samsungu u600...

Poslednja izmena:
Jesi li probao da update-ujes novi software (firmware) sa nokijinog sajta:

http://europe.nokia.com/get-support-and-software/download-software/device-software-update

Samo nadji svoj model telefona i voila!
:wave:

- updateovao firmware telefona
Nisam preko sajta, vec preko Nokia Software Updater-a na koji me sajt ionako upucuje kad izaberem model.

Elem, na nekom stranom forumu sam procitao da je potrebno nechim pritisnuti karticu, zalepiti parche tanke plastike, kartonche i sl., preko kartice sto mi je i resilo problem (presavio sam malo parche papira par puta i zalepio selotejpom). :happy:

Da, mnogo su lose to odradili sa zadnjim vratancima, drmaju se i imaju lufta-landaraju.
Nisam se toga setio.

Aj jos jedno pitanje: mogu li pojacati zvuk vise od fabrickog (za muziku)? Neki skriveni meni, nesto...

Izvinjenje na 2 posta za redom, doduse par dana razlike (nema edit :( )

Iz default browsera odem na mini.opera.com, sajt pravilno detektuje moj model telefona, skine se i instalira verzija mini Opere 4.2, idem u mygames (jer se tamo smesti), startujem i izbaci mi gresku Subscribe to packet data first.

Koja podesavanja da unesem u Settings/Connectivity/Packet Data (po defaultu je neki "3", gde pise "three.co.uk")?

Telekom je u pitanju.

Nazad
Vrh Dno