Šta je novo?

Nokia 6300

HEJZI

Slavan
Učlanjen(a)
17.05.2006
Poena
305
Moze li neko da mi kaze svoja iskustva u vezi ovog modela?Da li je bolje kupiti neki drugi model za taj novac,s'tim da mi je kamera potpuno ne bitna.
Pozdrav.

Po meni je 6300 jedan od najlepših Nokijinih business telefona, već ga ima nekoliko ljudi u mojoj okolini i svi su prezadovoljni!

Sve je ok osim cinjenice sto nije 3g!

ogromna mana ovog lepotana je veoma slaba baterija,nema sanse da sastavi dva dana,imao sam ga pet dana...

da li i njega moze da stane neka bolja baterija tipa BL-5C na primer?

Jos jedan glas za lepotu 6300,ali bi ipak dao prednost ruznijem telefonu sa boljom baterijom ! Po mom misljenju,kod kupovine fona trajanje baterije mi je jedna od najbitnijih stavki. Svaki tel sto drzi bateriju oko 2 dana bi otpao...Bar da drzi oko 3 dana(a taj 3. dan itekako znaci)-sa koriscenjem na moj nacin(izrabljivanje pricanjem i Sms-om). Bas sam se bio zagrejao za 6300,ali sam bas zbog baterije i odustao. Kad se bolje i razmisli u tom fonu i ne moze da traje baterija:em je mala(zbog dimenzija tel),em zbog display-a-jeste,dobar je ali "sushi" koliko vuce struju...Al sto bi narod rekao:"Nema jare i pare" :D

hmmm, zato i postoje toliko razlicitih modela mobilnih telefona...

Moja devojka ga ima. skroz ok, jedino malo baterija ga j..... U najboljem slucaju 2 dana, ali i to jako tesko. Ja imam E50. Razmisli i o njemu

Poslednja izmena:
Imam telefon nedelju dana pa rekoh da prenesem utiske.

Ekran je fantastican, bolji ekran te velicine zaista nisam video. Izuzetno je brz, drasticno brzi u odnosu na 6630 koji sam imao pre njega ali je ipak sporiji od npr. 6230. Symbian mi se smucio upravo zbog sporosti (kad nafilujem karticu ulazio je pola minuta u galeriju). Ono sto me je prijatno iznenadilo je to sto sve J2ME igre koje su pravljene u 320*240 rezoluciji za nove Symbiane rade bez problema na 6300. Od ostalih stvari, mene je npr. velicina piksela fascinirala, tako da tekst izgleda fantasticno, bolje nego npr. na iPodu. Izrada je jako dobra i cini mi se da telefon jednostavno nema odakle da krcka ili da se klima. Inace, sve sto je srebrno na telefonu je od metala celom debljinom.

Ja sam se dvoumio izmedju 6300 i 6288 i kada sam uzeo u ruku istovremeno i jedan i drugi, odmah sam zaboravio na 3G i ostale eventualne prednosti 6288.

Jedino sto je stvarno slabo je baterija, uspevam da je izmaltretiram za dan, ali to je bas heavy use. Ipak, mislim da je nerealno ocekivati bilo sta vise od 2 dana.

P.S BL-5C baterija NE moze da stane, probao sam.

Koliko otprilike razgovora i poruka je iscrpi za dva dana? Pitam jer ja i ne koristim puno telefon pa da prracunam ima li nade za malo vise od dva dana :)
Btw, citam i da se telefon dosta greje prilikom razgovora, imas li ti te probleme?

Ima nade ipak za vise od dva dana, sada kad se ne izivljavam na njemu, izdrzi 3 dana, ali to je stvarno vrh. To je mozda 10 sms-ova, malo GPRS i 5 min razgovora dnevno.
Greje se kao svaki drugi fon, nista vredno pomena.

Ima nade ipak za vise od dva dana, sada kad se ne izivljavam na njemu, izdrzi 3 dana, ali to je stvarno vrh. To je mozda 10 sms-ova, malo GPRS i 5 min razgovora dnevno.
Sreca sto ga nisam kupio,meni bi onda trajao 1 dan,mozda i manje:crash:

Na svim novim nokia-ma baterija je max 1 dan uz neko pojacano koriscenje sto je zaista malo... meni se isto 6300 jako svidja al ta baterija od 1 dana me jako iritira

Kupio sam je danas.
Ovo izgleda bozanstveno, ne zalim pare ni najmanje nek je sve otislo i samo na izgled ja sam zadovoljan.

Horror,
zanima me sta si dobio od opreme uz telefon, gde si ga kupio i kolika mu je cena. Ako na forumu ne sme da se reklamira za prodavnicu, posalji mi pp

Telefon je odličan, ali su mu velika mana veličina i trajanje baterije. Lično kada bi birao neki telefon koji nije symbian ili win onda bi to verovatno bio samsung z400 u tom cenovnom rangu.

Topuz: ako ti je to najbolji ekran, onda verovatno nisi doživeo E60, E70, N80 i sl ;)

:wave:

Rekao sam te velicine...

Lično kada bi birao neki telefon koji nije symbian ili win onda bi to verovatno bio samsung z400 u tom cenovnom rangu.
Mali OFF: Samsung Z400-jos jedan telefon sa slabim drzanjem baterije (a kvalitetnim display-em)

Imam jedan mali problem, ne znam da li se ovo desava i vama, meni je prilicno iritirajuce:
kad postavim zvono na najjace (5) bez obzira sto mi je podeseno na "ringing" telefon zvoni kao da je podesen na 'ascending", znaci prvih par sekundi tiho i tek onda dostigne punu jacinu.
Postoji li neki firmware ili nesto sto bi ispravilo ovo?

Da, i meni se to desava.
Mada, ne mogu da kazem ni da sam trazio resenje ni da me iritira.
Moj savet: Navikni. Mnogo manje vremena ce ti trebati da naviknes nego sto bi ti trebalo da resis problem (ako je uopse moguce resiti ga).

Poslednja izmena:
Ja mislim da je to normalna pojava kod Nokia telefona,mozda ne kod svih,ali provereno mogu da kazem da se to desava na:1600,6230i,6233,N70....mada kad se prisetim mozda je tako kod svih modela... Secate se 3310? Kod njega je bilo isto tako...monofono zvono na max. jacinu krene da zvoni...jako je,ali tek posle par sekundi krene da "ubija".
Ja sam se navikao,mada kad imam neku melodiju koja mi se svidja,iritira me sto ne krene odmah "punom parom".

Evo jednog primera koji jasno istice ovu manu nokijinih telefona ::d :d :d :d :d :-devil-: ,) :smoke::guitar::guitar:

Prilozi

• Sexy.rar
    1,022.3 KB · Pregleda: 389
Hahaha, ovo je prosto genijalno, haha, hvala za ovaj fajl ;)
trazio sam dosta po netu za ovu jacinu zvona i izgleda da je to jednostavno tako, nema pomoci :(
btw, baterija mi jedva drzi malo preko jednog dana uz skroz skromno koriscenje

Imam telefon vise od godinu i po, mogu reci da je izuzetan. Kao muzicki player funkcionise savrseno, pusta divx klipove, MP3/OGG ring tonovi, Symbian funkcionalnost, posle ovih godinu i po baterija se drzi zadovoljavajuce, 4 dana bez pricanja (stand by) i oko 2 dana uz koriscnje Ogg playera i telefoniranja... no ima jednu veliku manu, nedostatak radia, jedini razlog sto sam nedavno merkao N70.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno