Šta je novo?

Nokia 6300

Imam telefon vise od godinu i po, mogu reci da je izuzetan. Kao muzicki player funkcionise savrseno, pusta divx klipove, MP3/OGG ring tonovi, Symbian funkcionalnost, posle ovih godinu i po baterija se drzi zadovoljavajuce, 4 dana bez pricanja (stand by) i oko 2 dana uz koriscnje Ogg playera i telefoniranja... no ima jednu veliku manu, nedostatak radia, jedini razlog sto sam nedavno merkao N70.
da se ti nisi nesti zabuniJo? :d

imam josh jedno pitanje vezano za bateriju.
Video sam da na ovoj bl-4c sa 6300 pishe da je 860mah dok npr na 6100 koja takodje koristi bl-4c bateriju ne pishe kolike je snage. E sada jel neko zna da li je i ova sa 6100 isto 860mah (mozda su samo malo promenili nalepnicu a baterija ostala potpuno ista)??
Pitam ovo jer sam zagrejan da kupim 6300,iako ima relativno slabu bateriju (oko 2 dana drzanja), a pre toga bi hteo da isprobam, da stavim moju (original) bateriju sa 6100 u drugovu 6300 pa da vidim da li ce mu isto drzati kao njegova sa 6300 ili ce biti neke razlike...
ne bi trebalo da bude nekih problema ako stavim ovu sa 6100 u 6300 zar ne, iako ne pishe na ovoj mojoj koliko je mAh??.. ipak oba moba koriste bl-4c

Evo jednog pozitivnog iskustva:
Uprkos tome što sam i ovde pročitao da baterija drži dva dana, a to mi je rekao i prodavac, ipak sam se odlučio za ovaj model; najpre zato što je najbitniji bio dizajn, odnosno tankoća i ona zaista zgodna futrolica koja čini nošenje veoma lakim u ove vrele dane... To mi je drugi telefon, uglavom koristim službeni (E50) pa mi je zato dizajn bio presudan.
ALI - telefon sam kupio u ponedeljak; baterija je već bila na izdisaju pa je dok sam isprebacivao imenik, melodije, sličice i ostalo, potpuno iscurila. Punio sam je tokom noći i upalio telefon u utorak ujutro. Danas je subota i on pokazuje da je baterija još uvek napola puna! Osim telefoniranja i porukanja, probao sam aplikacije i igrice, sređivao profile, isprobavao teme, išao na internet - koristio sam sve osim muzike, što mi i inače ne treba (imam dobar mp3 plejer). Veoma sam prijatno iznenađen trajanjem baterije i nadam se da će to i ostati tako...

Jel mozes molim te da mi kazes gde je proizvedena ta baterija (ili na pm i radnja u kojoj si kupio fon) i da proveris kod sa nje na http://europe.nokia.com/batterycheck pa da javis da li je prepoznaje kao originalnu.
Moja nije prepoznata kao original po tom kodu a i drzi maksimum 1.5-2 dana uz jako malo koriscenje. Inace je made in china.
Meni kad signalizira pola baterije, tu drugu polovinu dotuce za sat-dva. Jeste da se jako brzo i napuni ali da je frustrirajuce - jeste.

i mene isto zanima da li postoji neka druga osim kineske za 6300.....moju sam prvi put punio u chetvrtak na petak, skinuo je sa punjacha u petak u 2pm i do sinoc je potrosheno 2/3, prilichno dosta sam je koristio - sva podeshanjvanja,muzike slike meldoje bla bla....nekih 15min razgovora i nekoliko smsa...u svakom sluchaju brzo se potroshila, od sinoc mob nisam toliko koristio i dalje stoji na preostaloj 1/3 mada verujem da ce do vecheras i to da nestane, u svakom sluchaju jako slaba baterija....danas kad mi se ona isprazni, stavicu svoju original sa 6100 isto bl-4c pa cu videti koliko ce drzati sa ovom, a verujem da bi trebalo bar duplo duze...pa cu javiti

a ono za proveravanje baterije, to sam i ja kontao da uradim sa ovom iz 6300 ali kontam ajde tek sam uzeo fon,josh je pod garancijom pa necu odma da njakam,iako baterija od prilike nema veze sa garancijom

Ne bih da grebem bateriju da dođem do koda (nije mi nužda, a i svejedno mi je da li je original ili nije kad radi tako kako radi). Uglavnom fon je za evropsko tržište, tj nema onih arapskih "ukrasa" na tastaturi a made je in Hungary, dok je baterija made in China, naravno.
Nekad je bila tema sa prodavnicama, pokude i pohvale, tako da mislim da neću prekršiti pravila foruma ako kažem da je kupljen u Novom Sadu u MB Mobile u podhodniku. Inače, još nije iscurila...

Poslednja izmena:
Evo i da se ja ukljucim, juce sam uzeo telefon i prva iskustva su da je baterija otisla za pola dana. Kopiranje slika, imenika, prekucavanje rodjendana...sve je to izgleda namucilo ovu nesrecnu bateriju :)

Jedini problem koji sam primetio se tice promene melodije zvona na NokiaTune.mp3 iako sam prethodno namestio potpun drugu melodiju. Pritom, sigurno je da nisam slucajno nesto "kliknuo" :D Verzija softvera je 4.20, ali ga ne bih azurirao ukoliko nije sigurno da otklanja ovaj sitni bag...

edit: Upozorenje svima koji pomisljaju na flash softvera:

http://www.mobileplanet.com/ft.aspx?k=89948&page=7

http://discussions.europe.nokia.com...essage.id=19632&view=by_date_ascending&page=4

Obratite paznju na to da nije moguce uraditi downgrade softvera. A verzija 5.0 donosi probleme sa vibracijom, i zadrzava stari problem sa bojom fonta active standby menija.

Poslednja izmena:
Kupio sam radijator i telefon u jednom. Ovaj telefon definitivno doprinosi globalnom zagrevanju :)

Koja je najnovija verzija softvera za Nokiu 6300.Kupio sam je pre par dana i pise mi V05.00 27-04-07 RM-217

Najnovija verzija koliko mogu da vidim je 5.50
Evo,baci pogled OVDE

Sto jes jes,bilo bi lepo kada bi baterija trajala duze,ali ne zivimo u planini a i lit-jon je baterija pa kad god mzes dopunis je ili kupis rezervnu ne zauzima mnogo mesta u dzepu. Ja evo ima N70 sa svim aplikacijam zdere bateriju,ali rezerva je tu pa eto i u lov kada odem na 2 dana ja sam obezbedjen hehehe!

BL-5C MOZE da stane u 6300, ali jedini problem je taj sto morate znati da dobro rukujete skalpelom. :)
Inace sto se tice baterija, uglavnom je nebitno sta pise koliko je mah baterija jer to nije merodavno. To se moze porediti samo ako su baterije od istog proizvodjaca. mozete imati neku kopiju baterije od 1100mah i original nokia bat od 860mah i da nokia bat traje prilicno duze..
A sto se tice 6300, industrijski dizajn bi bio savrsen da je deo tastature sa ciframa istog kvaliteta kao navigacioni deo tastature. Inace veliki plus za debljinu, tj za mrsavost :) :)

Da li je neko od vas slucajno aktivirao opciju power save na telefonu?

Menu/settings/display/power saver

Poslednja izmena:
sta radi, gasi displej??

sta radi, gasi displej??

Nemam predstavu sta radi i kako radi,znam samo ono sto mi je on rekao a to je da mu je baterija nakon aktiviranja te opcije duze trajala

Probaj,ne moze da skodi,a cim ne skodi znaci da koristi :d

Poslednja izmena:
Da, gasi displej posle odredjenog vremena. Mada, meni ako izdrzi 2 dana u bilo kojoj kombinaciji ja sam srecan.

Meni nikad, ali nikad ne izdrzi 2 dana. Nemam pojma sta tacno radi ta opcija uglavnom je bila nabrojana sa jos nekoliko na netu koji cuvaju bateriju. Ono sto mi je isto uslo u naviku je da posle zakljucavanja tastature odmah pritisnem crveno dugme i to znatno ubrza gasenje ekrana koji u suprotnom svetli narednih 20-30 sekundi a ovako fljasne odmah.
Mada je ocigledno da je i moja baterija sama po sebi jako losa.

Poslednja izmena:
Nemam predstavu sta radi i kako radi,znam samo ono sto mi je on rekao a to je da mu je baterija nakon aktiviranja te opcije duze trajala

Probaj,ne moze da skodi,a cim ne skodi znaci da koristi :d

bih, da imam 6300 :p Mada, na p900 postoji nesto slicno, mislim da jako pomaze, mada je sasvim ok drzati i clock screensaver, ali kad je screen uvijek ON, nema sanse 3 dana, ovako od 2 do 4 izguram, zavisno od upotrebe, najcesce 3

6300 je super dizajn, 6233 je da drzi bat. ***:S:

Vrh Dno