Šta je novo?

NOKIA 6300 i sms kapaciteti

Srbin do jaja

Čuven
Učlanjen(a)
21.02.2003
Poena
619
interesuje me koliki je maximum sms poruka na nokiji 6300? da li taj maximum zavisi od kapaciteta memorije ili je unapred limitiran max broj sms koji mogu da se smeste u telefon kao kod motorolinih telefona?

isto tako svi pricaju da je baterija problem kod ovog telefona. kakva je baterija 6300 u donosu na motorolu V3i (ako neko zna)?

Baterija je blagi uzas jedan dan u razgovoru!Jedan ipo ako manje pricas!Bolja je kod v3i u svakom slucaju!Mislim da poruke mozes da primas do mile volje jer se pamte i na MMC, nisam siguran jer sam ga prodao posle 2 nedelje, u svakom slucaju potrudi se da ga zaobidjes, sem ako nisi fensi tip!

Hmm.. Ne znam zashto si ga toliko ocrnio, meni je telefon bash do jaja, ima sve shto mi je potrebno + je superbrz (inache osetjam mrzhnju prema simbijan telefonima)..
Baterija?
3-4 dana uz dosta korishtjenja, njom sam bash bash odushevljen...

hahaha 3-4 dana pa sta radis sa njim palis ga i ne pipas uopste, pa ja pricam dosta i traje jedan dan, ne koristim muziku mp3, slikam ponekad i to je to!
I sama cena nije opravdana jer za nekih 30ak evra mozes kupiti k800 koji ga ubija u svakom pogledu!
nemoj da se lazemo zato!!!

Ja ne znam da li je onda moja baterija defektna ili sta, ali meni izdrzi 1.5 dan uz 5 min razgovora i 10 poruka, malo gprs-a i to je to. Sta mislite da li bi pomoglo da kupim bateriju za 30 evra u CT-u ili Royaltonu ili gde vec? Testirao sam serijski na sajtu Nokie i nije mi prepoznalo bateruiju kao originalnu, doduse nije ni na bratovom telefonu koji je uzet preko Telekoma.. nemam pojma, ali isfrustriran sam maksimalno zbog te baterije

pa meni se svidja dizajn. ali u sustini ne volim ni jedne telefone sem motorole. a potreban mi je jos jedan tel. a ne mogu da cekam da izadje novi razor 2. drugo volim tanke telefone po mogucnosti da su na preklop. a ovaj v3i sto imam moze da primi samo 80 poruka (primljenih i poslatih). a preko dana razmenim i vise od 20 poruka.

Poslednja izmena:
nem pojma, ja sam bash zagrejan da uzmem jednu 6300 jer mi jako lepo izgleda i zadovoljan sam sa funkcijama (treba mi samo za razgovor + sms,i eto jer ima foto onda bi i slikao iz zaebancije), e sad jedino me cima to shto po netu chitam kako su mnogi razocharani u bateriju i da im drzi u proseku 1- 1,5 dan shto je stvarno malo ....e sad ne znam malo me buni jer inache koristim nokiu 6100 koja ima istu bateriju bl-4c(original, nije neki kineski falsh) kao 6300, i drzi mi opushteno 3-4 dana....fon koristim prosechno,nekoliko poruka i par minuta razgovora dnevno,nishta previshe....e sada kako je moguce da ta ista baterija drzi na 6300 samo 1-1,5 dan??....da li mozda taj ekran na 6300 crpi mnogo bateriju ili neshto drugo??(u to ne podrazumevam korishcenje kamere)...i onda posle toliko komentara o bateriji kako je losha, uleti par njih koji kazu da im drzi po 3-4 dana (uz optimalno korishcenje) i onda me skroz zbuni,lol....
btw, moze neko da kazem kako se krecu cene ovog modela po radnjama(ne mora da imenuje radnje)...ja sam danas bio u jednoj i koshta 205e (sa onom tastaturom sa glagoljicom,lol)
ps...razmishljam da ako uzmem jednu 6300 da joj stavim ovu moju bateriju sa 6100 koja mi provereno dobro radi,pa se nadam da ce i na njoj isto dobro drzati

ekran ima 16 miliona boja i vuce bateriju jako dobro ima svetlosne efekte sa strane led diodu, i brdo cuda a ima bateriju koju je imala nokia mislim 6220 ili 6100 znacu baterija je jadnija i od 6230,6600,6230i znaci tu je odgvor a nokia 6300 je savremen tel sa praistorijskom baterijom koja je napravljena skoro pre 5 god!
Toliko od mene nadam se da razumete sto sam kivan, jer sam bio vlasnik tog telefona!

evo citao sam u vezi 6500 kao nesto bolji od 6300 al isto ima problem sa baterijom. zar je moguce da nokija radi takve stvari (stavljaju lose baterije u savremene telefone)?

Slazem se e50 je strava,jako kvalitetan telefon,a 6300 samo izgleda tako,malo su ga viise nahvalili nego sto zasluzuje!!!!!

Hm, imam i ja telefon...
Traje mi baterija 2 dana, i stvarno mislim da bilo ko ko koristi telefon nema sanse da mu duze izdrzi. Baterija je slaba i to je cinjenica, ali telefon takodje ima jako jako puno prednosti.

1) Izrada, najbolje nesto sto sam video u toj klasi, dakle pocisti pod sa Sonyjem i Samsungom tih cena
2) Jako jako brz interfejs, graficki i logicki mnogo bolje odradjen nego kod SE-a.
3) Meni licno je neuporedivo lepsi u odnosu na konkurenciju

na E50 baterija traje oko 3 dana, a za sada u inbox-u imam 720 sacuvanih poruka.

e50 je prava masina nema sumlje i jako je brz mislim da je procesor na 220mhz sigurno super kupovina, ima opciju bez kamere ful biznis ili sa kamerom!lep je ali treba malo sacekati da dodje kod nas crna verazija jer jede malu decu kako izgleda!pozdrav!

procesor je ARM 235 Mhz i 33 mb rama 😀 , kamera je jedva zadovoljavajuca.

hahaha 3-4 dana pa sta radis sa njim palis ga i ne pipas uopste, pa ja pricam dosta i traje jedan dan, ne koristim muziku mp3, slikam ponekad i to je to!
I sama cena nije opravdana jer za nekih 30ak evra mozes kupiti k800 koji ga ubija u svakom pogledu!
LOL!
Ne znam zashto si me tako bezobrazno napao da lazhem..Govorim chinjenice u koje se svaki dan uveravam..
Recimo, svakodnevno korishtjenje 15-20 minuta i 20-30smsa, mozhda jedna-dve fotke dnevno & to je to.. 3 dana..
U utorak ujutru skinuo sa punjacha, otishao na put, ukupno razgovora: 1:20, ukupno poslatih poruka 37, chetiri fotografije nachinjene, sada prijavljuje battery low...
Ja sam i vishe nego zadovoljan, nemam potrebe uporedjivati ga sa ichim drugim, hvala na pitanju

@avijon....evo upravo sam danas kupio 6300, interesuje me da li su sve baterije koje se dobiju uz nju made in china?(na mojoj to pishe, i ima zalepljen onaj kao nokijin hologram napred)...pitam ovo jer ne znam kako je sad sa baterijama na ovim novim modelima, znam da je pre bilo (za 6100) iz raznih zemalja,kina,madjarksa,finska itd itd....gde su te kineske bile u sushtini najgori falshevi....pa sam uzeo original na kojoj pishe fabrique en hongrie i koja stvarno drzi extra(govorim za 6100)...

Mares, zaista ne znam odgovor na to pitanje, kada budem bio neki budza u Nokiji, odgovoritju ti tachno 🙂
BTW, i ova je mejd in chajna, s tim shto je kupljena tu gde sam, znachi, za trzhishte zapadne evrope, verujem da samo takve postoje, mada mi ne morash verovati...

Kupioh i ja pre neki dan Nokiju 6300 i baterija koja je akodje made in China mi traje tacno 4dana,sa prosecnim dnevnim koriscenjem od 4-5 smsova, 20-ak minuta price,bez gprsa i 1-2 slike dnevno...

SMS kapacitet je rano da komentarisem josh uvek posto ih imam tek 20-30 sacuvanih...

Haha, 1740 poruka u inboxu and counting 🙂
Mislim da je to vise nego dovoljno 😀

Poslednja izmena:
Covek je u Austriji, u kojoj za razliku od SRB je signal u naseljenim mestima konstantan, pa se samim tim i baterija manje trosi. Ni ja nisam verovao u te price dok nisam otisao u Madjarsku i opa, baterija traje recimo dan-dva duze uz potpuno isto koriscenje.

Nazad
Vrh Dno