Šta je novo?

Nokia 6280

Pa el ima neko da bi hteo da flesuje 6280 preko USB kabla i koliko bi to kostalo?

MOj poznanik to radi mogu da ga pitam da li bi to mogao sa tim telefonom

064 mms i gprs podesavanja ? zna li neko kako to za ovaj telefon ???? ako moze neki guide :) zahvaljujem

Poslednja izmena:
Mozda moze da ti pomogne ovaj-> www.nokia.com gde na prvoj strani imas pri dnu link za GPRS,MMS i Internet,otvori ti se drugi prozor,odaberes model telefona,zemlju,provajdera,ukucas svoj broj (u internacionalnom formatu,znaci 64 a ne 064,ono +381 vec stoji ispred) i onda zapamtis PIN kod za otvaranje poruke koji ti daju i posle sacuvas podesavanja koja ti stignu!Isprobano na vise Nokia,radi super!
Pozdrav ,)

Bez ljutnje, lomnica je na svim forumima na svetu pa mu zato skidam kapu, voleo bih da znam cime se bavi u zivotu kad sve to postize plus se jos razume u sve.

Razumem se u to zato sto mi se brat time bavi godinama,mene to zanima,iako se ne bavim aktivno,sem za sebe licno,i otud znam ponesto!Nema me na svim forumima na svetu,ima me na 3-4 domaca,i mislim isto toliko stranih,i od tog broja sam bas aktivan na po par komada,na ostalima me ima na kasicicu,po jedan post nedeljno ili mesecno!Studiram,pa imam dovoljno vremena da skoknem po par puta dnevno do par omiljenih foruma i vidim sta se radi,eto kako i zasto!!
Pozdrav ,)

Svaka cast. Odakle ti je brat i kako se zove, servis ili sl.?
Poz

Mislis da lazem ili...?On radi u nasem kraju,u provinciji,tesko da ga poznajes,ako mislis da mozda znas ko je,a ako pitas zato sto stvarno ne verujes,javi se PP-om da ti posaljem slikice nekih fletova i kablova koje sam mu danas kupio kod jednog dobavljaca da mu posaljem jer nije mogao tamo da nadje,nije mu tu dobavljac!
Ne bih da zalazim u to,pocece posle da me salecu na PP,trazice usluge,jeftiniji servis zbog nekog"poznanstva sa foruma",davice me... a i ne zelim da se reklamiram takodje,ima on dovoljno posle i bez toga a ja NE zelim da budem posrednik nikome!NHF,OK?
Pozdrav ,)

hint 1: Ja NISAM rekao da moze da OZIVI 6280,nemoj da me cikas badava,kad si me vec citirao onda procitaj lepo,debrandovanje znaci nesto sasvim drugo!!
hint 2: Nije mi jasno na kom to GSM forumu sam tacno od skora,ako mislis na burekov GSM forum,nisam od skoro tamo,samo nemam puno postova,ako mislis na gsmhosting,tamo nisam nesto dugo,ali vidim da je forum podeljen na dva dela tj na profije i totalne duduke (znaci ono sto pojedini onde rade i pitaju je za plakanje)!!!Ako mislis na i-phone ili neki treci onda kazi tacno na koji si mislio!?
Ja sam inace na BUREK forum i mislio,gde smo apsolvirali temu do najsitnijih detalja,napravili NAJBOLJI,usudjem se da kazem,tutorial na netu i vidim da se nekolicina ljudi javila sa debrandovanim 6270 i 6280 a svega nekoliko sa roknutim telefonima (uglavnom 6630) i na osnovu toga sam izvukao zakljucak!!
obrad-e,u Nisu su mi trazili 1600 dinara da mi flesuju 6680 na verziju 6 (nisu znali celu oznaku a 6680 je stigla samo do 5.04.07 pa ti vidi) i da li ti to hoces da kazem da sam ja i bar jos nekoliko desetina,ako ne i stotina,ljudi koji smo flesovali ovako,ustvari obicni duduci sto nismo dali pare za to drugima!?Ja sam inace flesovao sebi i 6680 i N70 (znaci u servisu 3200 dindzi) a za 2880 dinara sam uzeo 1GB MMC MOBILE!!!!
Ti sad malo razmisli,vidi kako sam prosao,pa kazi onda da je to velika muka 5 minuta instaliranja softvera i nekih 3,eventualno 4 minuta za proceduru flesovanja pa kazi da smo cicije ili sta vec!!Inace meni je to bilo vise avantura,hteo sam da probam,a usteda je ispala samo dodatan plus!
Pozdrav ,)
  1. 1600 dinara je stvarno previše za flashovanje 6680, a to što su ti rekli za verziju softa samo govori o tome koliko su "ozbiljan" servis (verovatno je u skladu sa tim i cena flashovanja).
  • Nikada nisam napisao da bilo koga smatram dudukom ili nečim drugim već samo da svako treba da se bavi onim što mu je profesija. Ako neko radi ovo iz avanture, hobija, radoznalosti, želje za učenjem... onda to pozdravljam i tada je ta osoba spremna i za posledice koje mogu nastupiti. Međutim, da neko radi ovo samo da bi uštedeo 10ak eur, a pri tome nosi aparat čija je cena >180 eur, to stvarno ne razumem.
Pozdrav

@Lomnica
ma ne proveravam te bas me briga nego mozda znam coveka posto radim sa dosta ljudi iz unutrasnjosti pa reko mozda znam tvog brata, poslaji mi njegov mail na PP pa cu se cuti sa njim.

Ko u Bg- otkljucava telefone imam 2 komada 6680.
I po kojoj ceni. Neka se javi serviser koji to radi da mnogo ne lutam :)) ili mi pomozite
da ga pronadem, nadam se da nisam bacijo lovu u vodu :)))

Pozz Maso

dekodiranje 6280

Ja sam nov clan ovog foruma i molim za pomoc. Treba mi pomoc za otkljucavanje telefona nokia 6280 koji je kupljen u italiji sa 3-tre mreze. To mi je kupio prijatelj iz Hrvatske u znak zahvalnosti za neku uslugu. Telefon mi je bas draga uspomena i jako bih voleo kada bih ga dekodirao. Cuo sam za cuvenog momka koji dekodira za 120e sto je bas mnogo. Pa ako neko moze da mi pomogne da ga dekodiram za manje novca bio bih mu jako zahvalan.

120 eura je cena ako ides preko posrednika,on naplacuje 100 eura,a ako skupis jos nekoliko drugova moze to sigurno i za manje,ali ne znacajno i moraces da puknes oko stotke!
Pozdrav ,)

Ma, pusti ljude da se uče, kad im je preskupo cca 10 eura da im to odradi neko čiji je to posao.:d :d

Moracemo jedan dan da napravimo akciju fleshovanja besplatno ali samo za one koji imaju Bench majicu i samo po jedan komad telefona marke Nokia :D .Samo da ne bude presvlacenja iza coska pa ih se pojavi 3000 na jednu majicu.

Slobodno,ko vam brani,imate nasu punu podrsku!
Samo morate da shvatite da neki ljudi jednostavno ne vole samo da imaju sve na gotovo,interesantno im je da to odrade sami bilo radi zelje da nauce nesto,ili skupog flesovanja (kao u Nisu,gde vecina uzima 20 eura a ne 10) ili zato sto nemaju mogucnosti (bas ja na primer nisam hteo da cekam da odem kuci da dam bratu jer idem jednom u mesec-mesec i po dana,a bilo mi je interesantno da probam sam,i otad radim sam) pa zato nek probaju!
Imace tu i za vas posla za one koji ubiju svoju BB5 Nokiu ili je uopste i nemaju (mislim imaju neku stariju) pa ne mogu ni da probaju da flesuju ovako ili preko NUS-a! ;)
Pozdrav ,)

Cena je 100 evra u radnji na Terazijama. Inace, to je direktno. Nema prva, druga ruka, ugradjivanje i sl. Ipaq, najjftinije do sada. Mada sam nasao jednog lika iz CRO koji otkljucava sa T-Mobile mreze preko IMEI broja. Ista je cifra pojedinacno, ali na 5 telefona je 80. Ne znam, ne verujem u ovo preko IMEI broja.

I ja cekam da cena postane normalna. Za 100 evra otkljucava operater. Cekacu jos malo, ako se cena ne uozbilji, saljem na otkljucavanje kod operatera.

Moracemo jedan dan da napravimo akciju fleshovanja besplatno ali samo za one koji imaju Bench majicu i samo po jedan komad telefona marke Nokia :D .Samo da ne bude presvlacenja iza coska pa ih se pojavi 3000 na jednu majicu.
Nema problema, ja sam za to.

@Lomnica
Kao što sam napisao u jednom od ranijih postova, poštujem kada neko ovo radi iz želje da nauči nešto (i ja sam tako počeo pre 9 godina).

Da li je moguce da samo jedan covek mose da dekodira telefon 6280, ja se time ne bavim niti me interesuje? Toliko "strucnjaka" se bavi mobilnim telefonima, prodaja, servis.... I pored toga ne umeju da dekodiraju bas ovaj model. Neverovatno!!!!

Nije u pitanju jedan model,to je samo jedan model iz serije BB5 a ima ih ohohoooo,pa nije nista cudno sto se tesko dekodiraju,ni proizvodjaci nisu glupi i ne sede skrstenih ruku pa prave bolje zastite!
Pozdrav ,)

Pa ako ima nas dosta koji imamo slican problem sa dekodiranjem bb5 serije telefona, sto se lepo ne bi dogovorili da svi zajedno odnesemo telefone i fazon dobijemo popust npr. dekodiranje po telefonu 50e :)

A sto bi ti neko dao popust kad i ovako ima posla vise nego sto moze da postigne?

Poslednja izmena:
Pa ako ima nas dosta koji imamo slican problem sa dekodiranjem bb5 serije telefona, sto se lepo ne bi dogovorili da svi zajedno odnesemo telefone i fazon dobijemo popust npr. dekodiranje po telefonu 50e :)

To jedino da se skupi nas 50 pa da nam izadju sa takvom ponudom. Mada kad bi se skupilo nas 50 ko zna sta bi sve moglo da bude... :-devil-:

Ja i dalje cekam. Telefon chuchi u fioci. Povremeno ga provetravam, cisto da ne zaboravim kako izgleda. :S:

Pa ja koreko predlozio... znam da je mala sansa i da covek verovatno ima posla al ponovo kad bi nas bilo npr 30 ljudi i svako po 50e odjednom, sumnjam da moze da mu smetaju tolike pare!!!!!!

Da li neko zna da li je izasao neki novi sistem za 6280 koji resava pitanje paljenja flesa kad se snima video zapis. I gde bi mogao da kupim ili skinem neke igrice i programe za ovajntelefon?

Koje programe!?Java platforma ima malo programa,a skoro nimalo,odnosno baaaas malo onih u rezoluciji prilagodjenoj za ekran 6280,ne nadaj se dzabe!!A i sa igricama je isto,pogledaj malo po netu,getjar i slicni sajtovi!
Pozdrav ,)

pa cekaj hoces da mi kazes da ne mogu da instaliram ni jednu igricu ili program na 6280 :(

Programe verovatno ne jer ih ionako malo ima u Javi,i nisu nesto napredni,a ako si hteo smartphone koji ces da punis svakojakim programima raznorazne namene,nisi trebao da bacas tolike pare na 6280 nego si za 10-20 eura vise trebao da uzmes"pametnu"N70,a ovako ako naletis na neki polukoristan Java programcic... to ti je!
Sa igricama ces mozda biti malo bolje srece,verovatno ih ima za tvoj telefon jer igrice preovladavaju medju Java aplikacijama,pa trazi,ja ih ne igram i ne mogu ti pomocu vise osim saveta da pogledas sajt getjar a dalje... Googlaj! ;)
Pozdrav ,)

Koji bi program mogao da koristim za konvertovanje DivX filmova na 6280, i da li postoje razlike u samim tim programima sobzirom da je npr. rezolucija ekrana na 6280 veca nego na nekom drugom telefonu ?

Vrh Dno