Ja ga imam tek 5 dana. Prethodni fon je bio iz prepotopske ere, pa sam sad zadivljen ovim tehnoloskim skokom. Mp3 kvalitet je preko slusalica sjajan. Moze da bude malo tisi nekome, ali ekvilajzer moze da se podesi tako da se podignu odgovarajuci delovi zvucnog spektra, i time se dosta dobija na jacini zvuka, a ne pada kvalitet. Zvucnici su stereo i vaze za odlicne. Plejer ima mogucnost rwd-a i ffd-a, ali ne bas brzo. Meni, ponovo, je ugradjena mogucnost sasvim dovoljna. Izlaz sa radija je fantastican. Naravno, pricam ovo imajuci u vidu koriscenje originalnog headset-a koji se dobija u paketu, jer je takav zvuk neuporedivo bolji od onog dobijenog preko zvucnika.
Sa novijim firmware-ima postoji mogucnost digitalnog zuma i kod fotografisanja i kod snimanja videa. Video moze da se snimi u 640x480, ali su snimci u svim rezolucijama (dakle, i nizim) @15fps. Ako snimas relativno staticnu scenu, sasvim dovoljno. Fotografije, iako je kamera od 2Mpxl, su tako-tako. Mada, video sam neke fotke sa Nokia N95 koji ima 5Mpxl i cak i tu ima losih boja na periferiji slike i mutnjikavosti...Za SE kazu da snimaju bolje fotke.
Telefon nikako nije ruzan, ne znam kakve telefone ljudi smatraju lepim danas. SE mozda i ima moderniji, pa i lepsi dizajn, ali ova Nokia 6233 je lepa na jedan diskretniji nacin.
Sto se tice tezine, meni se bas svidja sto, iako zapravo nije tezak, moze da se oseti u ruci. SE K510 mi je u poredjenju sa njim, drzeci ga u ruci, izgledao kao neka plasticna igracka-mobilni za decu. Razlika u tezini je oko 20g.
Meni je, licno, najveca mana to, sto je kvalitet snimljenog glasa preko voice recordera znatno losiji od nekih mp3 plejera. Ne znam kakvi su ostali telefoni tu. Glas se snima u .amr formatu i cini mi se da ne mogu nikakva podesavanja da se urade da bi se povecao kvalitet. Voleo bih da u nekom sledecem firmware-u to poboljsaju jer je kvalitet zvuka, kada se snima video sasvim zadovoljavajuc. Prosto nema logike da u drugom modu snima lose(tiho, mutno, vrlo uzak spektar frekvencija). To mi je veca mana od toga sto nema prednje kamere, jer nemam nameru da koristim video call.
Toliko od mene za sad.