Šta je novo?

Nokia 6233

Imam ja. Posle par dana sam ga zamenio za E50. I sad pevam. Salim se Ok mobilni aparat, samo se meni bas ne dopada fizicki. Ali to je stvar ukusa. Inace o ovom aparatu se dosad dosta pisalo. Sve u svcemu Ok kome ne smeta sto je dumb fon.

Ja ga imam tek 5 dana. Prethodni fon je bio iz prepotopske ere, pa sam sad zadivljen ovim tehnoloskim skokom. Mp3 kvalitet je preko slusalica sjajan. Moze da bude malo tisi nekome, ali ekvilajzer moze da se podesi tako da se podignu odgovarajuci delovi zvucnog spektra, i time se dosta dobija na jacini zvuka, a ne pada kvalitet. Zvucnici su stereo i vaze za odlicne. Plejer ima mogucnost rwd-a i ffd-a, ali ne bas brzo. Meni, ponovo, je ugradjena mogucnost sasvim dovoljna. Izlaz sa radija je fantastican. Naravno, pricam ovo imajuci u vidu koriscenje originalnog headset-a koji se dobija u paketu, jer je takav zvuk neuporedivo bolji od onog dobijenog preko zvucnika.
Sa novijim firmware-ima postoji mogucnost digitalnog zuma i kod fotografisanja i kod snimanja videa. Video moze da se snimi u 640x480, ali su snimci u svim rezolucijama (dakle, i nizim) @15fps. Ako snimas relativno staticnu scenu, sasvim dovoljno. Fotografije, iako je kamera od 2Mpxl, su tako-tako. Mada, video sam neke fotke sa Nokia N95 koji ima 5Mpxl i cak i tu ima losih boja na periferiji slike i mutnjikavosti...Za SE kazu da snimaju bolje fotke.
Telefon nikako nije ruzan, ne znam kakve telefone ljudi smatraju lepim danas. SE mozda i ima moderniji, pa i lepsi dizajn, ali ova Nokia 6233 je lepa na jedan diskretniji nacin.
Sto se tice tezine, meni se bas svidja sto, iako zapravo nije tezak, moze da se oseti u ruci. SE K510 mi je u poredjenju sa njim, drzeci ga u ruci, izgledao kao neka plasticna igracka-mobilni za decu. Razlika u tezini je oko 20g.
Meni je, licno, najveca mana to, sto je kvalitet snimljenog glasa preko voice recordera znatno losiji od nekih mp3 plejera. Ne znam kakvi su ostali telefoni tu. Glas se snima u .amr formatu i cini mi se da ne mogu nikakva podesavanja da se urade da bi se povecao kvalitet. Voleo bih da u nekom sledecem firmware-u to poboljsaju jer je kvalitet zvuka, kada se snima video sasvim zadovoljavajuc. Prosto nema logike da u drugom modu snima lose(tiho, mutno, vrlo uzak spektar frekvencija). To mi je veca mana od toga sto nema prednje kamere, jer nemam nameru da koristim video call.
Toliko od mene za sad.

Solidan i kompletan mobilni telefon u cenovnom rangu 160-180 evra.

Kad se već pominje snimanje videa, moram da kažem da sam to koristio podosta na "The Night Of The Jumps". Svi koji su videli te snimke su ostali zabezeknuti dobrim kvalitetom slike. Čak sam dosta koristio i digitalni zum, tako da sve izgleda ko da je profi s TV-a ;)

ZA 150 Evra novu pazari MOTOROLU v3x i bices mnogo zadovoljniji

moze da bude zadovoljnij motorolom ali prekjuce,a mozda ni tad:D

imao sam motorolu cim je izashla,prodao je posle manje od mesec dana jer je tezak krsh...

ovo je telefon koji se najduze zadrzao u mom posedu jer je stvarno fenomenalan i nemam neki preveliki razlog da ga menjam( ali ipak cu verovatno uzeti p990 :) )...

Shto se tice VIDEA bolestan je totalno,snima u rezoluciji 640*480 sa 15 FPS,i kad se to prebci na komp izgleda fenomenalno!

Pozdrav
Jos nesto sto niste spomenulu jako ali bas jako su jeftine kartice za doticni model,micro sd od 1gb se krece oko 1100 din.............
Takodje i ja ga imam oko 2 meseca i stvarno je telefon perfektno odradjen sto u funkcionalnom takoi u konstrukcijskom delu
Svaka preporuka!

Slazem se da je telefon odlican za tu cenu. Uz sve sto je navedeno da kazem da su mu jaca strana ekran i tastatura.

I moj glas za N6233, sve opcije super izbalansirane, lak za koriscenje, ali ne znam iz kog razloga preko 3G radi TV, ali navodno telefon ne podrzava live stream kamera bar tako prijavljuje, iako mi rekose u korisnickom servisu da su isti formati

Oni koji dolaze kod nas preko telenora se dosta kvare...

Meni se tri puta kvario, skoro dva meseca cekam da mi daju i cetvrti :wall:
Super je tel, ali kvari se ko dobar dan (u sva tri slucaja mu je otisao procesor).

kupio sam telefon 12.05.2006 do dana danasljeg nije otvoren . 700 sati razgovora promenjene 2 baterije naravno kupujem samo originalne i evo izgleda telefona kog najvise lesim ( a ostale "igracke" menjam na 2 meseca)
383130_10150447485024299_740634298_8249837_252008034_n.jpg

Vrh Dno