Šta je novo?

Nokia 6233 pitanja

Misha

Čuven
Učlanjen(a)
18.02.2002
Poena
649
Predugo sam bio na SE pa sam se skroz sad pogubio na Nokiji :)

Par pitanja, a moguce da ce ih biti vishe...

1. Da li je moguce namestiti da mi poruke u inbox-u ili barem kad je sms otvoren stoji datum i vreme kad sam primio poruku? Ovako svaku poruku treba da otvorim pa da idem na options -> message details, shto je malo predugachak proces.

2. Znam da sam hteo josh neshto 'bitno' da pitam ali mi je sad stao mozak i ne mogu da se setim, dopunicu kasnije :d

Hvala unapred!

Morash na options pa ....
A drugo se seti pa pitaj:D

Ne moze da se skroluje dole kao na starijim nokijama?

mozesh da pritiskash do prekosutra,stajace na "glavnom" ekranu

ne mogu da verujem da je nokia nesto usrala :( sitnica ali opet...
BTW kako se cuje u slusalici, posebno ako mozes da ga uporedis sa nekim drugim telefonom?

Evo pitanja:

Kako u PC Suite-u dodeliti default number? Imao sam sachuvano sa K700 kontakte u Outlook-u, vratio sam ih sad na 6233 ali su svi default number kucni telefoni, a malo je glupo da idem od kontakta do kontakta i obelezavam da mi default number bude mobilni (ili koji vec hocu da bude). Moze li se ovo uraditi pomocu PC Suite-a? Chachkao sam ali slaba vajda...

@Vojkan
Bash sam malo prichao otkad sam ga uzeo, vishe utisaka za par dana, ali u principu nikakvih zamerki nemam shto se tiche kvaliteta zvuka...

BTW kako se cuje u slusalici, posebno ako mozes da ga uporedis sa nekim drugim telefonom?

Cuje se extra dobro...Mogu da uporedim sa 6230 sa koje sam pricao ,sa L7 i sa 2600 i mogu ti reci da se mnogo bolje cuje od svih navedenih,u svim uslovima,kad prolazi pored tebe kantavi GSP-ov bus i shalta iz prve u drugu:p ,ali kad taj isti bus koci :crash:
Znaci vrhunski:banana:

Poslednja izmena:
Evo od mene jedno pitanje...
Kako da namestim da se fajlovi koje shaljem preko bt-a smeshtaju na memorijsku karticu..???
Ona fora kao sa symbian nokiama ne pali...
HITNO...
Ne mogu vecu pesmu od 5 mb da prebacim:(

bem ti telefon:D
Nije mi jasno kako naprave tel sa 6 mb interne memorije,znaci strashno...

Da, ali je zato memorijska kartica za 6233 duplo jeftinija po mb od sonijeve m2 ;)

Pa jeste al dzaba kad ne mozesh vec fajl da prebacish...
Na sonija u cugu mozesh i 200 mb da prebacish a ovde cvrc

Dakle, niko ne zna za 'default' brojeve kako namestiti preko rachunara? Pih, izgleda da cu morati sve na telefonu da odradim, na srecu to je one time job :)

Novo pitanje, tj. problem! Imam 064 karticu, gprs i mms mi sve radi odlichno, ali imam problem kada hocu da koristim neku aplikaciju koja treba da pristupi internetu jednostavno ne radi. Nijedan program a probao sam ih desetak. Nijedna IM aplikacija, Google Mobile Maps, i josh brdo njih, jednostavno ne rade, prijave greshku da ne mogu da uspostave konekciju. Zna li neko u chemu je stvar, da li je neka opcija koju treba aktivirati ili shta? Prochachkao sam ceo telefon, i preshao celo uputstvo i nishta nisam nashao :(

HVALA MNOGO UNAPRED (za konstruktivne odgovore!) :)

Ova tema nije aktivna odavno a ovde ima korisnika ove Nokije pa bih volio čuti opšte impresije nakon dužeg korištenja. Generalno mi se telefon sviđa, prethodnih dana sam čitao o njemu i mnogi su zadovoljni ali vidim i da se neki problemi redovnije pominju. Možda je u pitanju nesnalaženje sa podešavanjima, a možda je nešto riješeno novijim softverom, pa bih volio čuti mišljenja korisnika.

Više korisnika se žali na netačno vrijeme pristiglog SMS-a. Nadam se da se to može podesiti.

Dosta korisnika se žali na kratko vrijeme pozadinskog osvjetljenja, nisam vidio da su našli da se to može podešavati, recimo nezgodno je kod čitanja tekstova.

Žale se na nemogućnost snimanja materijala koji je veći od raspoložive interne memorije, dok neki drugi kažu da se u tom slučaju kopirani sadržaj automatski preusmjerava na memorijsku karticu.

Kako stoje stvari po ovim pitanjima?

Sad neka moja pitanja.

Može li se muzika slušati (ostaviti u pozadini) dok se radi nešto drugo?
Kako radi mig33 ili neki drugi IM klijent, i ako ima neki dobar preporucite mi.
Da li se kod emaila moze skinuti samo header da se vidi od koga je i koliki je mail prije potpunog skidanja? Moze li se podesavati da mail pri pregledu ostaje na serveru?

Kakav je kvalitet fotografija? Gledao sam uzorke i ima različitih, neki su u najboljem slucaju prosjecni, ali juce sam nasao neke uzorke koji su fenomenalni, doduse vidi se da su slikani po suncanom danu a citao sam da su slike dobre u dobrim svjetlosnim uslovima, u suprotnom nisu.

Kako stoje stvari po pitanju stabilnosti softvera? Koliko sam ja vidio nekima radi odlicno (i prva verzija 3.70) a neki imaju problema. Kod nekih novije verzije softvera rijese probleme a kod nekih bude losije sa novom verzijom. I sad budi pametan :trust:

Nokia 6233 mi se svidja, raduje me sto mnogi kažu da joj je tastatura odlična, ne sviđa mi se mala tastatura koja je sabijena dole zarad većeg displeja što je sve češća praksa kod drugih modela. Kod ove Nokije mnogi isticu jako kvalitetan i glasan zvuk, kao i dobar displej i brz i jednostavan softver. Da pravi fotografije kao Sony-Ericsson modeli i da ima vise interne memorije bila bi gotovo savrsena u tom segmentu.

Ja sam npr korisnik e50 poslednjih par dana, koji kida 6233 u svemu sem u 3g, i prodaje se 30x slabije , potrosaci su vune definitivno:)

ne znam u cemu kida osim shto ima symbian?

A neki bi rekli da je i to mana :)

Nego ima li neko nešto da kaže na ono što sam pitao, bio bih zahvalan.

Poslednja izmena:
Na jednom forumu je neko rekao da je sa N70 (Symbian) prešao na 6233 (ne-Symbian) i da je zadovoljan tom zamjenom, posebno je pomenuo dobitak na brzini.

zezas da je presao??? :D

Pa ni ne treba nista vise, to je dovoljno da razlike u mogucnostima tih dva telefona budu nebo i zemlja. Ne moze da se poredi java telefon sa telefonom koji ima OS symbian ili WM.

pa to i ja kazem,tako da ne moze ovaj da ga kida jer nisu za poredjenje jer je 6233 duplo brzi,glasniji,dobijesh u startu slushke(normalne,ne samo za jedno uvo),po meni je ekran bolji,baterija mi drzi 3 dana kako ga god koristio,a imam za 3 meseca oko 70h price,radio i mp 3 uz 1gb memorijsku ne gasim,tako da je tel san snova bukvalno....:wave:

Ja sam npr korisnik e50 poslednjih par dana, koji kida 6233 u svemu sem u 3g, i prodaje se 30x slabije , potrosaci su vune definitivno:)

Imao Symbian dugo, dugo. I razocarao se jako, jako :)
Sada imam legendu tj. 6310 i telefon je jednostavno brz. Hocu takav telefon novije generacije a to symbian ne pruza definitivno.

Ja bih trenutno ovaj 6310 zamenio samo za 6300 i to bas zato sto nema Sybian i cekanja za ulazak u galeriju od pola minuta.

Evo od mene jedno pitanje...
Kako da namestim da se fajlovi koje shaljem preko bt-a smeshtaju na memorijsku karticu..???
Ona fora kao sa symbian nokiama ne pali...
HITNO...
Ne mogu vecu pesmu od 5 mb da prebacim:(

Ja sam uzeo Gigabyte bluetooth adapter i uz njega se dobije BlueSoleil for Windows softver koji se može videti na ovoj adresi. Pomoću njega stavljam šta hoću gde god hoću na telefonu ili kartici.

Poslednja izmena:
Ja sam uzeo Gigabyte bluetooth adapter i uz njega se dobije BlueSoleil for Windows softver koji se može videti na ovoj adresi. Pomoću njega stavljam šta hoću gde god hoću na telefonu ili kartici.

da bas tako, ni meni nije jasno kako neko ne moze da prebaci veci fajl,... mada to je u slucaju prebacivanja fajlova iz kompa u tel. i obrnuto, ali mislim da je situacija ocajna kada je u pitanju komunikacija izmedju dva telefona!

Ja sam negdje na forumu ovih dana pročitao da je problem kod prebacivanja sa telefona na telefon a ne sa kompjutera na telefon.

Jel ima jos iskustava sa prebacivanjem fajlova? Trebalo bi uskoro da dobijem 6233, pa bih dokupio 1gb karticu u nadi da cu moci da tu tovarim sve i svasta. Jel postoje ogranicenja u smislu, koja vrsta fajlova moze da se smesta na karticu?

I ja bih trebao uskoro kupiti 6233. Ono što sam vidio na forumima vezano za prebacivanje fajlova je da valjda nema problema kada se prebacuje sa kompjutera na mobilni preko USB-a (valjda sa ovim mobilnim radi samo neki CA-53 kabal), ali ako se prebacuje sa drugog mobilnog preko bluetooth onda kod nekih zna biti problema, ali u praksi bi trebalo da radi ovako: svaki fajl koji se sa mobilnog prebacuje u mobilni ide po defaultu u internu memoriju telefona, koja je kod 6233 vrlo mala (jedna od rijetkih mana), a ako ne može da stane u nju onda automatski ide na memorijsku karticu. Kod nekih iz nekog razloga neće da ide na karticu pa ne mogu preko bluetooth da prebace ništa veće od raspoložive interne memorije.

Nazad
Vrh Dno