Šta je novo?

Nokia 6230i - bestbuy???

Slayer

Čuven
Učlanjen(a)
17.01.2001
Poena
650
Vredi li uzimati ovaj telefon za sada vec nekih 245 Evra??? Ima li ga neko, iskustva, mane???

:)

ako moze da se kupi za te pare, obicno je ona varinanta, imali smo po 245 pre desetak dana. Stize u ponedeljak :)

Telefon je malo sporiji od prethodnog, a i baterija mu ne traje nesto posebno, fine multimedijalne mogucnosti i kamera, ali za te pare moglo je i bolje... Realno nisam odusevljen njime, bice best buy tek kada mu cena padne ispod 200 evra...

zmija je napisao(la):
Telefon je malo sporiji od prethodnog, a i baterija mu ne traje nesto posebno, fine multimedijalne mogucnosti i kamera, ali za te pare moglo je i bolje... Realno nisam odusevljen njime, bice best buy tek kada mu cena padne ispod 200 evra...
Realno, recite mi neki izbor "biznis" telefona za te pare, a da je Nokia :). Ovo "da je nokia" kažem zato što sam jesenas prešao sa 7210 na T630, jer mi je trebao bluetooth. Nikad se ljudski nisam navikao na SE, iako poznajem par ljudi kojima je to no1 marka i apsolutno ih razumem, i rado bi opet nazad na Nokiu. Symbian me ne interesuje, a recimo da mi se sviđa dobra kamera i slot za proširenje memorije. BT mora. Imaš li neki drugi predlog? Nokia jednostavno ima svoje kupce...

Zato ja i dalje vozim Nokiu 6310 koja ima BT i baterija joj traje koliko po mom misljenju telefonu treba da traje. Za sarenis i aplikacije imam PPC.

Bane® je napisao(la):
Realno, recite mi neki izbor "biznis" telefona za te pare, a da je Nokia :). Ovo "da je nokia" kažem zato što sam jesenas prešao sa 7210 na T630, jer mi je trebao bluetooth. Nikad se ljudski nisam navikao na SE, iako poznajem par ljudi kojima je to no1 marka i apsolutno ih razumem, i rado bi opet nazad na Nokiu. Symbian me ne interesuje, a recimo da mi se sviđa dobra kamera i slot za proširenje memorije. BT mora. Imaš li neki drugi predlog? Nokia jednostavno ima svoje kupce...
Pa ako te symbian ne zanima na zalost nokia u klasi oko 250 evra sem ovog modela za sada nema sta posebno da ponudi... Ali ako se odlucis za symbian tu je vrlo dobri 6670 i za malo vise para odlicni 6630. Naravno tu su drugi proizvodjaci recimo cena polako postaje realna za mpx220 i mislim da ce uskoro on biti jako dobar izbor (naravno uz korekciju cene). Ako se odlucis za malo manje para tu je i 6600... Ne znam koliko si koristio symbian (kao i win za smartphone-ove) , ali te uveravam da ce ti pokriti sve potrebe poslovnih korisnika u znatno vecoj meri od ,,obicnih" telefona...

zmija je napisao(la):
Pa ako te symbian ne zanima na zalost nokia u klasi oko 250 evra sem ovog modela za sada nema sta posebno da ponudi... Ali ako se odlucis za symbian tu je vrlo dobri 6670 i za malo vise para odlicni 6630. Naravno tu su drugi proizvodjaci recimo cena polako postaje realna za mpx220 i mislim da ce uskoro on biti jako dobar izbor (naravno uz korekciju cene). Ako se odlucis za malo manje para tu je i 6600... Ne znam koliko si koristio symbian (kao i win za smartphone-ove) , ali te uveravam da ce ti pokriti sve potrebe poslovnih korisnika u znatno vecoj meri od ,,obicnih" telefona...

Veruj mi ima ljudi kojima ne treba Symbian. Jednostavno, ne treba. Na svakom novijem i iole ozbilnijem fonu ima odlican imenik, prostor za dosta sms-ova, sasvim pristojan e-mail klijent, uz brzinu i dobru i pouzdanu bateriju (za razliku od symbiana) i manje vise dobru kameru. Ja prvi nameravam da za leto kupim neki non-symbian model, ne vuce mi se veliki telefon sa sobom jednostavno.
Kamera koliko god je "dobra" na 6630, Mustek od 50-ak evra ga sije uzduz i popreko :)
Za mpx220, tvrdim (moje licno misljenje) da nece dostici popularnost mpx200, inace kamera joj je extra losa, recimo za klasu bolja od one na nesrecnom mc60 :-devil-:
Tako da nema potrebe da, konkretno Banetu u ovom slucaju "preporucujes" Symbian jer verovatno ima razloge zbog kojih nece isti.
Pozdrav :wave:

zmija je napisao(la):
Imam Palm, koji nešto i ne planiram da prodam (osim radi nabavke nekog boljeg PDA), tako da ni jedan Symbian telefon ne može ni da priđe Tungstenu T3... Ne mogu ni mnogi PDA uređaji :)... Stvar je u tome da meni treba telefon, koji može da bi posluži i kada ja PDA ne ponesem sa sobom. Letnje je vreme, manjak džepova na garderobi, a one torbice oko vrata što imaju navijači Bežanije oko vrata ne želim da imam :D... Dakle treba mi neki fon koji je će moći da istrpi obilan imenik i, ponekad, obilan kalendar. Moje iskustvo kaže da boljeg od Nokie, što se toga tiče, nema. Ako pritom taj telefon pusti po neki filmić ili mp3, super. Tu je i kamera, koja sada već uz malo truda u photoshopu vadi finih 15x10 ili makar 13x9cm, što je opet simpatična stvar. Jednostavno mi se sviđa kako Nokia radi sa imenikom, kalendarom, porukama... Stvar ukusa... Zbog nošenja PDA telefon ipak treba biti što manji, simbijani to nisu...

Ko hoce telefon moze da prodje i jeftinije, ko hoce smart phone nece ga tu naci, a koga svrbe pare i foli fancy nokie neka ga kupi ;) Znaci samo napred! :D

MrSa je napisao(la):
Ko hoce telefon moze da prodje i jeftinije, ko hoce smart phone nece ga tu naci, a koga svrbe pare i foli fancy nokie neka ga kupi ;) Znaci samo napred! :D
Kad si, vidim, pametnjaković... Hoćeš li mi naći neki mobilni koji lako i dobro kao Nokia sinhronizuje SVE podatke iz outlooka, ima bluetooth i nije užasno spor kao moj T630...

Poslednja izmena:
Do sada sam promenio brdo telefona i posle svakog nokia telefona uzmem neshto drugo (SE, Samsung, Siemens...). Uvek se, ali UVEK iza telefona drugih proizvodjacha vratim na Nokia telefon, bash zbog toga shto prosto, ostali nisu tako dobro prilagodjeni mojim potrebama, a moje potrebe su iste kao i banetove (sihronizacija sa kompom, dobar rad sa imenikom, dobar organiser, BT, mp3). Svi ostali imaju neki prokleti problem koji je sitan, ali koji me nervira za dve medalje...Ma shta rekli dushmani, Nokia je Nokia...

Glavna stvar koja mi se sviđa kod nokie je, što reče Bane, rad sa imenikom, odnosno to što koristi karticu, a ne previ imenike u telefonu kao SE. Brža je, ali je istina da se za iste pare može uzeti mnogo bolji SE. Zavisi kome šta treba - nekome brdo opcija od kojih koristi 10% ili upola manje mogućnosti, al' pažljivo biranih ;) ...

@Bane: Evo, sad sam pogledao na mobilnisvet.com, ima 6310i za 185 E, bez kolor ekrana i kamere, sa BT-om i NENORMALNOM baterijom.

Alt. - 6230 (bez i), pao je ispod 200 E i mislim da je i dalje BOLJI od 6230i. To što I verzija ima bolju kameru ne znači apsolutno NIŠTA, a sigurno nije vredno 50E koliko je skuplji. Imaš MP3 reprodukciju (sluške koje dobiješ uz telefon ne valjaju NIŠTA!), video snimanje i reprodukciju ... ma, znaš valjda i sam šta ima.

Bane® je napisao(la):
Kad si, vidim, pametnjaković... Hoćeš li mi naći neki mobilni koji lako i dobro kao Nokia sinhronizuje SVE podatke iz outlooka, ima bluetooth i nije užasno spor kao moj T630...

svaki smartphone je keva za sinhronizaciju, za bilo koju Symbian ili ne-Symbian nokiu... Zabodeš kabl i šta klepiš u ms outlook-u pojavi ti se na aparatu i obrnuto. Šta dodati!?

El Toro Loco je napisao(la):
@Bane: Evo, sad sam pogledao na mobilnisvet.com, ima 6310i za 185 E, bez kolor ekrana i kamere, sa BT-om i NENORMALNOM baterijom.

Alt. - 6230 (bez i), pao je ispod 200 E i mislim da je i dalje BOLJI od 6230i. To što I verzija ima bolju kameru ne znači apsolutno NIŠTA, a sigurno nije vredno 50E koliko je skuplji. Imaš MP3 reprodukciju (sluške koje dobiješ uz telefon ne valjaju NIŠTA!), video snimanje i reprodukciju ... ma, znaš valjda i sam šta ima.

Ali 6230i ima jos jednu, po meni mnogo korisnu opciju, radi kao usb storage. I kako bolja kamera ne znaci nista. Mislis TEBI ne znaci nista. Bane je bas naglasio da mu se svidja to sto aparat pravi solidne slike.

potpuno se slazem, mislim da je kamera nebitna, kao i ono dugme koje su dodali, ali sve to da bude skuplje za 50e,
smesno

pozz.

takodje "i" verzija koliko sam video ima u vecu karticu u paketu i ekran je bolji (208x208)...

to ne vredi 50 Jevreja???

6230i se moze opisati ovako: Bestbuy ne-symbian NOKIA telefon za 250 evra iz razloga sto nokia nema nijedan drugi telefon bez symbiana u toj klasi koji moze da mu parira... Tako da bane ako ides na estetiku i velicinu to je to. Ali jos jednom pogledaj mpx220 koji sada kosta oko 250 ima bt, kameru, igra se sa 1000 poruka na njemu, a bogami i sa isto toliko imena u imeniku, a sinhronizacija sa kompjuterom prava sitnica...

thunderchase je napisao(la):
Glavna stvar koja mi se sviđa kod nokie je, što reče Bane, rad sa imenikom, odnosno to što koristi karticu, a ne previ imenike u telefonu kao SE. Brža je, ali je istina da se za iste pare može uzeti mnogo bolji SE. Zavisi kome šta treba - nekome brdo opcija od kojih koristi 10% ili upola manje mogućnosti, al' pažljivo biranih ;) ...
Tačnije, meni se najviše sviđa što jednostavno Nokia usisa sve podatke iz Outlooka i to da su telefoni bilo gde smešteni. Home 1, home 2, mobile 1, mobile 2, work, šta li već... Kod SE na primer (makar mog T630) moram recimo nečiji drugi fixni ili drugi mobilni da stavljam na recimo work ili tako nešto, to me nervira (koliko god to nekome možda bilo čudno, ovo su meni bitni delovi telefona). Isto tako, na primer, kod SE T630 da bi video nečiji email, moram da odem u editovanje kontakta, pa mislim koje gluposti. Pored toga Nokia ima i poštansku adresu kao i "note" za svaki kontakt, koji su opet savršeno sinhronizovani sa outlookom.

nidza je napisao(la):
svaki smartphone je keva za sinhronizaciju, za bilo koju Symbian ili ne-Symbian nokiu... Zabodeš kabl i šta klepiš u ms outlook-u pojavi ti se na aparatu i obrnuto. Šta dodati!?
Smartphonovi su, pogotovo oni na symbianu, previše spori za moj ukus (to je bio drugi deo mojih zahteva koje si quotovao :)). Jedino o čemu ne bi razmišljao, kada pričamo o brzini, jeste Treo 650... Samo kad bi bio duplo manji i duplo jeftiniji :S:

zmija je napisao(la):
...Ali jos jednom pogledaj mpx220 koji sada kosta oko 250 ima bt, kameru, igra se sa 1000 poruka na njemu, a bogami i sa isto toliko imena u imeniku, a sinhronizacija sa kompjuterom prava sitnica...
Da, stim što bi 6230i mogao da kupim na neviđeno (iako sam probao telefon, mada jako kratko), a mpx220 bi morao da probam makar čuku vremena :)... Ne znam, videćemo...

Poslednja izmena:
Ma sinhronizacija se radi jednom kad kupis fon, ne moze to valjda da ti bude odlucujuci faktor?

MrSa je napisao(la):
Ma sinhronizacija se radi jednom kad kupis fon, ne moze to valjda da ti bude odlucujuci faktor?
Itekako može :)... (pogotovo ako pričamo o calendaru, koji kod nokie radi ljudski)...

Poslednja izmena:
Da stvarno to jeste, ja ne koristim kalendar u outlooku, nekako mi je uvek lakse da ukucam direktno u fon, nisam ni razmisljao o tome...

@ipedja:
USB 2.0 Storage od 128 MB je manje od 20 EUR. Na stranu to, kako bi prenosio podatke na 6230i? Preko BlueTootha? Jesi li probao nekad? Znaš li koliko je to brzo (tj. sporo ...)?

A slike? Fiksni objektiv od 5 mm ceo, sa softverskim zumom, gde su svi objekti podjednako oštri i podjednako mutni ... ne znam, to MENI nije dovoljno dobro. Za MMS, za *******ciju OK, ali za fotografije - fotoaparat!

@Slayer:
A "bolji ekran"? da bih mogao da gledam BKTV? Da bi moglo više slova da mi stane na ekran kad kucam SMS?

Da ne pričamo o softveru koji me dovodi do ludila! S40 rev.III (to je valjda verzija softvera na 6230) i S40 rev.IV su kao nebo i zemlja što se tiče preglednosti i funkcionalnosti! Bane, ako te interesuje softver i način na koji se telefon ponaša, pogledaj 3220, 6170, 7260, 7270, 6020 ... to ti je sve isto. A izgled, tj. kako "laži u ruci" i sl., probaj "običnu" - bez I ... apsolutno su iste ...

Bane® je napisao(la):
Smartphonovi su, pogotovo oni na symbianu, previše spori za moj ukus

Mislio sam MS Smartphone, odnosno Win Mobile OS. Spori? Ne bih rekao...

Kupuješ taj telefon ko svetski šampion... 'de odluči se već. ;)

@ipedja:
USB 2.0 Storage od 128 MB je manje od 20 EUR. Na stranu to, kako bi prenosio podatke na 6230i? Preko BlueTootha? Jesi li probao nekad? Znaš li koliko je to brzo (tj. sporo ...)?

A slike? Fiksni objektiv od 5 mm ceo, sa softverskim zumom, gde su svi objekti podjednako oštri i podjednako mutni ... ne znam, to MENI nije dovoljno dobro. Za MMS, za *******ciju OK, ali za fotografije - fotoaparat!

@Slayer:
A "bolji ekran"? da bih mogao da gledam BKTV? Da bi moglo više slova da mi stane na ekran kad kucam SMS?

Da ne pričamo o softveru koji me dovodi do ludila! S40 rev.III (to je valjda verzija softvera na 6230) i S40 rev.IV su kao nebo i zemlja što se tiče preglednosti i funkcionalnosti! Bane, ako te interesuje softver i način na koji se telefon ponaša, pogledaj 3220, 6170, 7260, 7270, 6020 ... to ti je sve isto. A izgled, tj. kako "laži u ruci" i sl., probaj "običnu" - bez I ... apsolutno su iste ...

Ako cemo tako onda mozes uzeti 2110. jeste malo veci i star 4-5 godina ali moze da se prica na njega... ;)

Bolji ekran znaci bolja slika... A sto se storage-a tice, na njega moze lepo da se pakuje MP3 za slusanje. A mp3 plejer kosta vise od 20 Evra. Ovako je to u jednom uredjaju!

Slayer je napisao(la):
Ako cemo tako onda mozes uzeti 2110. jeste malo veci i star 4-5 godina ali moze da se prica na njega... ;)

Bolji ekran znaci bolja slika... A sto se storage-a tice, na njega moze lepo da se pakuje MP3 za slusanje. A mp3 plejer kosta vise od 20 Evra. Ovako je to u jednom uredjaju!

Upravo tako!
Da svi razmisljamo racionalno kad je u pitanju tehnika svi i dalje furali monohromatski displej, sta ce ti memorija, kamera je ionako losa, bla bla.....
Ali ne razmisljamo :D

@ El Toro
Ta nokia ima usb kablic preko kog transfer ide oko 1MBps (to je bio megabajt). Toz znaci kartica od 256MB za 256 sec. To je... ma racunaj sam :mad:

Ja sam odavno hteo dobar mp3 plejer u telefonu, ali to do sada nije bilo izvodljivo. Nokie 6630 i 6680 traže da koristiš one prosečne nokia sluške, nema nikakvih ikvilajzera, softver za puštanje muzike je kriminalan... 6230 i 6230i imaju to bolje rešeno, ali je daleko i od lošijih mp3 plejera - još uvek ne može da se približi nekom MuVo ili iRiver rešenju, a da ne pričam o Zen Micro ili iPod mini varijantama. E sad, kad izađe W800, to će biti to - K750 je već oko 350e, kapiram da će W800 biti oko 500 kad se pojavi, i 420e posle par nedelja...

Kvalitet zvuka je katastrofalan, svako ko je pokusao zna o cemu pricam, o tome koliko jede bateriju da ne pricam

Nazad
Vrh Dno