Šta je novo?

Nokia 6230 vs. SE k700i, konkretno?

Manji ekran -> Manja potrošnja baterije. Mada i ne znam šta će ti veći ekran, nećeš da surfuješ na njemu.

violinista je napisao(la):
Manji ekran -> Manja potrošnja baterije. Mada i ne znam šta će ti veći ekran, nećeš da surfuješ na njemu.
Ko zna neko oce da surfuje... :banana:

da ne otvaram novo.

Meni jos u kombinaciju dolazi i 6600.
Znam da ima da je smartphone u odnosu na 6230 i k700 ali im je cena bliska.
Jel ima 6600 Mp3 plejer i radio?
Koliko stvarno funkcionalan Symbian i koliko je tesko naci dobar softver (za nase piratske uslove) i ako moze da mi nabroji par dobrih aplikacija za symbian koje iz srbije mogu da se skinu ( a koje ce verovatno doneti prevagu pri kupovini).

Hvala :wave:

Ipak otvori novi thread,nemoj sad da pocne smaranje o Simbianima.
ako ti je bitan MP3 i radio onda uzimaj 6230 ili k700,ako ti je bitan simbian onda 6600

ako ti treba mp3 bolje 6230, zbog memorije....

uf i ja se jos uvek premisljam izmedju ta tri =( ubicu se!

...

Ja sam danas ooooooooooooopuuuuuuuuuuuuuuušteeeeeeeeeeeeeeno pazario 6230. Formira se baterija pa ću preneti utiske. Probao sam video clip-ove i radi ok.

na kom je bolja kamera? 6600 ili 6230?

i da li moze na 6230 da se namesti ono, da ti se pojavi necija slika kada te zove?

Pojavljivanje nečije slike kad te zove-može da se namesti.

Mene još interesuje nešto: da li može softver da se podesi da snima klipove duže od 15 sekundi? I da li može da se podesi da snima zvuk duže od tri minuta?

Za Calibru:

Platio sam ga 290e. A klipove može da snima do 15 sec. ili do četiri minuta kada mu namestiš u meniju.

Za sada je OK telefon. Mislim da vredi te pare

Gde se namešta u meniju da snima više od 15 sec? Baš me to interesuje.

I da, gde si ga kupio? Jel ima samo crni ili ima i onaj (po meni lepši) metalni?

Poslednja izmena:
sto se tice foto identifikacije,tu K700 prikazuje fotku preko celog ekrana,a 6230 malu slicicu u cosku

2 violinista: menu/media/camera/settings/video clip length/maximum

moze li mi neko odgovoriti na ovo..... da li je razlika izmedju mp3-a na 6600 i 6230 , na slusalicama naravno, bas bas drasticna, jer na 6600 sam slusao i ne svidja mi se dok mi drugi koji imaju 6230 kazu da je preko slusalica ko na kompu.... ?

Pa razlika je valjda isto onolika kao i kada upotrdjujes druga dva uredjaja od kojih jedan ima stereo, a drugi mono zvuk.

Danas sam ih uporediu u jednoj radnji u Prizrenskoj ulici i shvatio da ni SE 700i ne odgovara,ponajvise zbog oblika i dugmica,mnogo je kockast u odnosu na Nokiu i na 6230 mnogo lakse koristim dugmice

e treba mi pomoc... uzeo sam 6230 i super je...

nego, kako da prebacim muziku ali odma na karticu a ne na fon?

jer npr pesma ima 10 mb-a, a na phone memory imam jos 6 mb a na kartici 30 mb-a slobodno, i onda mi kaze ne moze da prebaci jer nema mesta dovoljno?

i jos nesto, vlasnici ovog fona neka daju neke korisne sajtove.... hvala!

Poslednja izmena:
Kupi citac MMc kartica,najbrza varijanta ako imas veliku karticu od 256 ili vise MB

koliko to kosta otprilike i gde ima da se uzme?

trenutno imam onu od 32 mb-a ali cu uzeti od 256 za koji dan.

do tada, ne postoji ni jedna drugi nacin?!?!?

Univerzalni citaci sto citaju sve vrste kartica,a izmedju ostalog i MMc su oko 15-20 evra zavisno da li su USb1.1 ili brza 2.0 varijanta

zar postoje MMCi po 1.1 i 2.0 standardu?? Jasno mi je da ima brzih i sporijih MMCa, ali...

joriq je napisao(la):
zar postoje MMCi po 1.1 i 2.0 standardu?? Jasno mi je da ima brzih i sporijih MMCa, ali...

Citaci su 1.1 i 2.0 na MMC su kartice i nemaju takve standarde, one se razlikuju po brzini recimo 16*,30x,45x...

kolko sam ja letimice procitao zadnji SK, kod MMCa su brzine otprilike iste, dok je kod npr. CFa velika razlika medju modelima. Am I right?

i niko da da neki link za npr igrice za nokiu 6230 =(

joriq je napisao(la):
kolko sam ja letimice procitao zadnji SK, kod MMCa su brzine otprilike iste, dok je kod npr. CFa velika razlika medju modelima. Am I right?

Moguce je da su iste brzine te koje su oni testirali,ali ima primetne razlike izmedju nekih prozvodjaca

mislim da ce ovo nekom znaciti....

6230 COMPATIBLE MMC LIST

APACER 128, 256
ATP 128, 256, 512
EXPANSYS 128, 256
EXTREMEMORY 128, 256
HITACHI 128, 256, 512
HTL 128, 256
KINGMAX 128, 256
KINGSTON 128
MICROSIM 32, 64, 128, 256, 512
MOBYMEMORY 128, 256, 512, 1GB
NCP NEXON 128, 256
NOKIA MMC CARDS 32, 64
PNY 128
PQI 64, 128
PRETEC 128, 256, 512, 1GB
RIDATA 64, 128, 256
SANDISK 64, 128
TAKEMS 64, 128, 256
TRANSCEND 64, 128
TWINMOSS 32, 64, 128

MMC CARDS TO AVOID
KODAK 64, 128, 256- TOTALLY NOT COMPATIBLE
KINGSTON 256, PQI 256 - best to avoid coz having varied results among users

Calibra 4WD je napisao(la):
I ja se dvoumim izmedju ta 2 telefona,takodje me zanimaju misljenja korisnika ovih telefona

Violinista pogresio si SE 700i je manjih dimenzija od Nokie 6230.
M3 jesi siguran da K700 ima blic?

Mene zanimaju 3 stvari

1.Koji bolje stoji sa baterijom(napisite koliku vam traju uz koliko koriscenja)
2.Koji ima bolje resen sistem pamcenja Dialled,Missed,Received poziva,dakle da li pamti vremena poziva za sve grupe,da li moze da ih pamti preko 20 za svaku grupu.
3.Koji ima manje bagova koji smetaju pri normalnom koriscenju

Ima blic!!!
http://www.sonyericsson.com/product/k700/

pa ima ja sam i napisao i postavio samplove sa blicem.
Ali kazem nije klasican blic koji se aktivira kada aparat "okine" nego radi "konstantno" kao lampa(aktiviras ga u meniju),cak meni vise sluzi kao batrijska lampa nego kao blic.

Zanimljivo je da je pre dva meseca SE k700i bio skuplji oko 20 eur, a vec sada je Nokia 6230 skuplja za dvadesetak eur-a.

Se je noviji telefon,zato je bio skuplji kad se pojavio,a Nokie su poznate po tome da dosta dugo drze cenu

Nazad
Vrh Dno