Šta je novo?

Nokia 6110 navigator

Veću glupost nisam čuo. Možda nema opcije i milion podešavanja kao iPod, ali radi posao sasvim super. JEdino što sam ja kupio adapter 2.5/3.5 i sennhaiser cx300 sluske posto uvek slusam muziku dok vezbam, trcim, setam tako da necujem nikoga sa strane.

Inace telefon je odlican i sve preporuke za njega. Od svih nokija koje sam probao, najkvalitetniji slajd mehanizam, najbrzi procesor, najbolji gps prijemnik ma zlo jedno. Takodje divX filmove pusta bez ikakvog seckanja u full rezoluciji sa 30fps...ma da nehvalim vise, jedino je kamera zalosna; 2mp sa fixnim fokusom.

odlično... :banana: Kamera me ni najmanje ne zanima, tako da mi to nije problem. Ono što mi treba je GPS, telefon i mp3 plejer u jednom. Naravno, i ostale smartphone mogućnosti. Odavno imam symbian telefon i ne bih da menjam. :)

Odlican. Ako koristis GPS, imas jedno 3h voznje...
Softvera barem za Symbian ima koliko hoces...

odličan telefon, preporuka

Potpisujem sve sto je Proday rekao ;)
Telefon je bombonica.

mana mu je mozda robusnost... ali neko voli i vece telefone tako da je to samo jedn pogled sa jedne strane..
:wave:

Poslednja izmena:
A čuj... ja sam veliki čovek, meni bi mali telefon stajao kao piletu sise. :smoke:
Nego... jel ima potrebe da se menjaju fabričke slušalice da bi se dobio dobar zvuk sa mp3? Ipak fabričke imaju i mikrofon pa služe i kao hands-free, a ne sumnjam da su razne aftermarket bolje... ali, da li su mnogo bolje?

mozes probati nabaviti nesto od ovoga... odmah cu ti reci, u veleprodaji nema nista od toga..
probaj ovde, samo izaberi u padajucem meniju sa leve strane 6110 Navigator pa ces videti sta moze...
ovo i ovo bi trebalo da moze da se nabavi kod nas

Poslednja izmena:
Aha, znam, video sam to, ali nisam mislio na te sluške nego neke sennheiser, philips, bose, šta god... znači neke slušalice koje nisu striktno za telefon, naravno uz adapter.

Da li si možda probao neke od ovih nokia slušalica? Sviđa mi se što se dobija kontroler, a u njega mogu direktno da se uključe bilo koje slušalice sa 3,5mm konektorom! Sjajna stvar!

Poslednja izmena:
pa generalno ako uzmes neke od onih nokijinih, obe imaju 3.5mm adapter u koje je ugradjen mikrofon tako da neces imati problema da ubacis koje god zelis, samo da imaju 3.5mm dzeksnu
Nego... jel ima potrebe da se menjaju fabričke slušalice da bi se dobio dobar zvuk sa mp3?
generalno, fabricke nisu nesto narocito

Poslednja izmena:
OK, ubedili ste me i kupio sam ga. :) Telefon je fantastičan, onako, na prvu loptu... Posebno me je impresionirao GPS koji bez problema nalazi satelite u zatvorenoj sobi i u takvim uslovima pokazuje signal 4/5. Garmin mobile XT radi sjajno, poptuno u rangu Garmin navigacionih uređaja.

E, a mp3 plejer je definitivno lošiji od Benq-Siemens EF81 koji sam do sada koristio u tu svrhu. Doduše, nisam baš puno stigao da se igram sa ekvilajzerom, bass boostom i tim džidžadžadžama ;) ali mi se ipak čini da je lošije. Slušalice su HS-44, koje sam namerno uzeo jer na njihov kontroler mogu da se uključe bilo koje, standardne, sa 3,5mm konektrorom.

Ne znam za te, ali Sennheiser MX360 su MNOGO bolje od HS-47...
Sto se plejera tice, probaj LCG jukebox.

pa i Walkman su extra u odnosu na Nokijine.. vazno je da covek ima 3.5mm adapter.. moze da stavi sta mu je volja

Moze ali je pitao ima li smisla, ja kazem da ima itekako... Bar u odnosu na one koje dolaze uz tel...

Ne znam za te, ali Sennheiser MX360 su MNOGO bolje od HS-47...
Sto se plejera tice, probaj LCG jukebox.

Baš sam ga juče instalirao i definitivno je zvuk primetno bolji, iako sam ekvilajzer namestio skoro isto... Ovih dana ću probati sluške koje drugar koristi uz ipod, mislim da su neke sennheiser, pa ću da vidim kakva je razlika u odnosu na ove nokia.

Uzgred, desilo mi se da Garmin mobile XT u sred navigacije pukne. Zanimljivo je da kada se ponovo pokrene, vrlo brzo ima poziciju i nastavlja sa rutiranjem po istoj ruti po kojoj je radio. Da li se još nekome ovo desilo?

Uzgred, desilo mi se da Garmin mobile XT u sred navigacije pukne. Zanimljivo je da kada se ponovo pokrene, vrlo brzo ima poziciju i nastavlja sa rutiranjem po istoj ruti po kojoj je radio. Da li se još nekome ovo desilo?

proveri da li ima novija verzija softvera da se updatuje

Proverio. Ima novija verzija softvera za telefon, ali sam gledao šta je ispravljeno i niko ni ne spominje nešto slično, a ono što je promenjeno je meni totalno nebitno.

Garmin imam najnoviji, 4.10.60.

Da li nakon firmware apdejta, kada se vrati backup, ostaje sve kao što je bilo, računajući i instalirane aplikacije?

mozda neke aplikacije ces trebati ponovo da instaliras ali 99% ostaje.. mozes uraditi backup iz menija telefona na karticu i opet backup iz pc suite-a
novu verziju softvera bi bilo pozeljno staviti bez obzira da li nekom trebaju te ispravke ili ne

ok, aj odradiću update danas kad dođem sa posla, pa ću da vidim kako se ponaša... u stvari, mislim da ću ipak sutra pošto mi je baterija prilično prazna. uglavnom, javiću kako se ponaša nakon promene softvera.

Uradio sam update na 4.22, danas sam probao Garmin (namerno istim putem na kom mi se prošli put desilo da pukne) i nije bilo nikakvih problema. Aj da ne ureknem (kuc kuc kuc;)), valjda je sada sve dobro.

Uradio sam update na 4.22, danas sam probao Garmin (namerno istim putem na kom mi se prošli put desilo da pukne) i nije bilo nikakvih problema. Aj da ne ureknem (kuc kuc kuc;)), valjda je sada sve dobro.

Ajde mi proveri nesto ako te nemrzi. Ja odkada sam stavio zadnji firmware (4.22..btw ima vec nekih 2 meseca mozda i vise) imam jedan problem prilikom kucanja poruka. Naime kada stisnem # negde da bih dobio veliko slovo, posle toga ukoliko stisnem gore,dole,levo,desno umesto da mi pomeri kursor on pocinje da mi selektuje tekst i gube mi se opcije dole, a pojavljuje se copy! Ovo me jako nervira, posto sam navikao da koristim kursor zarad brzeg posanja...npr, kad ocu da otkucam baba mogu ili da ukucam b pa cekam, pa a pa cekam i tako do kraja ili da stisnem b, dole pa odma a, dole pa odma b itd i ustedim prilicno vremena.

Znaci ukoliko nemas slican problem, onda se meni nesto zbrkalo prilikom flesa pa cu morati opet :wave:

mozda ti ostaje dugme # zaglavljeno??

Hm! Događa se i kod mene. Isti telefon. :(

Ima li neka adresa gde korisnici mogu da prijave bug-ove koje otkriju u softveru?

Nokija forum. Dobro da znam da je provereno i kod drugih, sad mogu da prijavim bez grize savesti cim nadjem vremena za to (nshappy ako imas vremena otidi tamo i postavi temu, posalji link, ja cu da potvrdim i dda ih kritikujem) ;)! Btw ovo je samo u zadnjoj verziji firmwera, ranije nisu imale takvih problema!

Potpuno ista stvar i kod mene, baš sam danas pop**deo... E sad, ja sam krivio sebe jer nisam pročitao uputustvo... Navikao sam na olovkicu kod starog symbiana i stvarno mi nije jasno zašto su to menjali. Znam da se sada olovkica menja sa * i # u kombinaciji, ali nikako da nađem vremena da tačno vidim kako se to radi.

Uglavnom, idem i ja da se pridružim akciji na nokia sajtu... :type: ;)

Bogami dosta su jos bagova naprijavljivali ljudi. Bice super ako se pola popravi. Zanimljivo je da dosta ljudi ima problema sa indikatorom baterije tj stalno im pokazuje da je baterija puna!

Nazad
Vrh Dno