Šta je novo?

Nokia 6020 vs Nokia 6610i

Moorhuhn

Čuven
Učlanjen(a)
04.09.2004
Poena
620
Znam da ovo nisu extra telefoni (koji mi i ne trebaju), ali bi mi značilo da mi preporučite jedan od ova dva i mesto gde bi bilo zahvalno kupiti mobilni uređaj. Nisam iz BGa pa da ne bude posle jurnjave oko, ne daj Bože, reklamacije. 😡
Napomena: telefon je za klasičnu upotrebu + malo kamerica i malo infrared (na PC). Znači koja baterija je bolja, koji je pouzdaniji i slično. 😉
Izvinjavam se na smaranju, ali imam više poverenja u vas nego u neke velike znalce (čitaj lokalne prodavce). :-devil-:
Pozdrav. :wave:

Znači 6020. Hvala prijatelji. 😉

freeman je napisao(la):
Ja se ozbiljno razmisljam oko Nokia 6021 modela. Nema kamericu, koja mi i ne treba jer imam digitalni fotoaparat, ali zato 6021 ima BlueTooth 🙂

I meni je nekako to bolji izbor, al opet cemu da nema kamericu a da je pritom skuplja? Fazon nokie je jako cudan, izgleda da je jedino resenje 6230 al on je ~50e skuplji, tako da se covek vrti u krug.

Misko je napisao(la):
I meni je nekako to bolji izbor, al opet cemu da nema kamericu a da je pritom skuplja? Fazon nokie je jako cudan, izgleda da je jedino resenje 6230 al on je ~50e skuplji, tako da se covek vrti u krug.

Pazite ljudi kada sam ja svega toga svestan. Ako će mo iskreno Best Buy je 3650 za nekih 150€ (nova) 😉 . Dodaš još 15€ za 128 MMC i imaš sve. ALI!!! pa gde da kupim devojci toliki telefon + njoj 90% opcija koje Simbian telefon ima i ne trebaju. Meni lično su lepi (da ne kažem ženstveni) oni Samsung na preklop (X640 na primer), ali imamo dosta loše iskustvo sa njima. Naime Motorola V525 i Samsung E330 su trajali jedva po mesec dana 😡 . I nisam jedini. Mnogo ih ima na servisu i među polovnima gde god da odem. Ovako u Nokiu imam poverenja (možda sada ovo zvuči kao stereotip, ali šta da se radi) i ova dva telefona (6020 i 6610i) su mi na oko, a i na džep 😀 bili prihvatljivi. Infrared je tu da može da skida slike na komp i to je to.
A da jeste nelogično za BlueTooth, jeste. Mada sa druge strane, taj 6230 je skuplji od 3650 koja ima dosta veći potencijal (mogućnost za mp3, Avi i sl.) zbog proširive memorije. Ali, šta ćeš, sve što je novije više košta...ma koliko to u pojedinim primerima izgledalo glupo :trust: .

Moorhuhn je napisao(la):
Meni lično su lepi (da ne kažem ženstveni) oni Samsung na preklop (X640 na primer), ali imamo dosta loše iskustvo sa njima. Naime Motorola V525 i Samsung E330 su trajali jedva po mesec dana 😡 . I nisam jedini. Mnogo ih ima na servisu i među polovnima gde god da odem. Ovako u Nokiu imam poverenja (možda sada ovo zvuči kao stereotip, ali šta da se radi)
Sa ovim se slazem 100%.
Ipak, jedna moja drugarica je pre par nedelja kupila LG telefon na preklop, oznaka mu je 8330. Dobro je sluzi. Pogledaj i to pre konacne odluke.

Ima i 6230 mp3 a filmove mozes gledati ali u 3gp formatu mada na onako malom ekranu... Ne verujem da ce sa 6610i moci da prebacuje slike preko infrared-a,za 6020 vec neznam ali starije s40 Nokie su imale skoro beskoristan infrared a posto je 6020 ipak s40... neznam,proveri negde da budes sto posto siguran!
Pozdrav ,)

A sto ti j zapelo da bude bas Nokia,razumem da nisi imao lepa iskustva sa nekim firmama (pojedinim modelima) ali za oko 150-ak evra imas sigurno da nadjes nesto bolje jer Nokia previse ceni samu sebe a ako neces bolje onda mozes naci isto za manje kesa!?
Pozdrav ,)

Jeste,ali preko bluetooth-a je macji kasalj nesto poslati i jednostavno nema nikakvih ogranicenja kao sto je doskora imao infrared kod Nokia-e,Samsung-a...
Bluetooth rules,nikad vise necu kupiti telefon bez bluetooth-a a jos kad pocnu da izlaze telefoni sa 2.0 verzijom... milinaaaa! 🙂
Pozdrav ,)

Uzeo sam u razmatranje i baš taj LG. Najviše zbog 27mb memorije i još par sitničica.
http://www.mobilnisvet.com/mobilni/797/LG/U8330

Ali, i moja lepša polovina je već u fazonu da joj je preko glave više reklamacija na dotične uređaje :wall: . Znate imala je dugo 3310 (oko 3god.), pa onda 3510i (više od 1,5god.) i sada joj je nepojmljivo da joj se telefoni kvare posle samo par meseci. :trust: I ona je, a ne samo ja, počela da tripuje da su telefoni na preklop manje pouzdani od ovih drugih. Verovatno ova konstatacija zvuči glupo boljim poznavaocima mobilne telefonije, ali...šta da se radi. :S:
Proverio sam infrared na 6020 i radi sasvim korektno...bar sa kompijuterom i mojim telefonom (3650). Za ostalo ne znam, pa zato i ne tvrdim da nema uopšte problema.
Hvala na svim savetima. Imam još par dana fore dok ne krenem po robu u Bg. tako da ću još malo da se konsultujem sa njom i da odluku donesemo jednoglasno...zbog mira u kući. 😀

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno