Šta je novo?

Nokia 5800 VS Nokia 5230

zlatkojovic

Cenjen
Učlanjen(a)
14.04.2009
Poena
159
E ovako,zanima me da li postoji neka bitnija software-ska razlika izmedju ova dva telefona. Ja mislim da je jedina razlika izmedju ova dva telefona kamera i WiFi. Ispravite me ako gresim!

Poslednja izmena od urednika:
Softverska ne postoji, a hardverska je ta koja si naveo, wifi i kamera. E sad raspitaj se koji od njih ima ispeglaniji firmware. Ja bih ti recimo preporucio 5530 (ima wifi, nema gps, kamera 3mpx) kojoj novi v30 firmware radi (bar meni) kao sat, a donosi i kineticki skrol u meniju (sa ikonicama), novi browser, novi muzicki plejer... E sad sve to ima i 5800 sa v50 firmwerom, ali ljudi mnogo vise kukaju na njega... Znaci baci se na guglanje 😉

Edit: Dakle softver sva tri telefona je isti Symbian 9.3 iliti s60v5 iliti Symbian^1.

Poslednja izmena:
nije identican, drugaciji su homescreenovi

Sa najnovijim firmverom jesu. Mada je od starta 5530 imala najbolji 🙂

Softverska ne postoji, a hardverska je ta koja si naveo, wifi i kamera. E sad raspitaj se koji od njih ima ispeglaniji firmware. Ja bih ti recimo preporucio 5530 (ima wifi, nema gps, kamera 3mpx) kojoj novi v30 firmware radi (bar meni) kao sat, a donosi i kineticki skrol u meniju (sa ikonicama), novi browser, novi muzicki plejer... E sad sve to ima i 5800 sa v50 firmwerom, ali ljudi mnogo vise kukaju na njega... Znaci baci se na guglanje 😉

Edit: Dakle softver sva tri telefona je isti Symbian 9.3 iliti s60v5 iliti Symbian^1.

Razlike izmedju 5230 i 5530 je to sto ova prva NEMA wifi, dok 5530 ima. I oba telefona imaju GPS.:wave:

Nijedan od ta dva telefona nema GPS.

Ne zezaj, drugar.
5230, naravno da ima GPS.
Pozdrav.

Poslednja izmena:
Ja imam 5230, i zadovoljan sam telefonom. Ako ti ne treba WiFi, bolje uzmi njega, nego 5800, jer je solidna razlika u ceni.

Razlike izmedju 5230 i 5530 je to sto ova prva NEMA wifi, dok 5530 ima. I oba telefona imaju GPS.:wave:

Kao sto su ljudi vec reagovali, a i ja vec rekao, 5230 ima gps, a 5530 nema gps, imam mob skoro godinu dana, provalio bih do sada 😀 (sem naravno uz externi modul sto za ovu pricu nije toliko ni bitno).

Poslednja izmena:
5230 ima GPS, nema WiFi
5530 ima WiFi, nema GPS
5800 ima i WiFi i GPS

U ostalom su skoro identični.

5530 ima manji ekran, 2.9", a 5230 i 5800 imaju po 3.2". Rezolucija je ista 360x640.

Ljudi, pomagajte. Gde, u Bg-u, najjeftinije kupiti Nokiu 5230? Moze na pm. Hvala!🙂

Zaboravih da kazem, nemojte me upucivati na mobilnisvet.com, jer cene sa sajta nemaju blage veze s onim u prodavnicama.:S:

Nazad
Vrh Dno