Šta je novo?

Nokia 3650 problem

Sve je moguće...

Prvo eliminiši mogućnost da se to dešava zbog neke instalirane aplikacije - udri hard format (*#7370#, password 12345). To je najbolje i najbrže jer dok ustanoviš koja je aplikacija pravi problem, pobelećeš od muke... Pre toga, naravno, bekapuj kontakte, slike, poruke i sve ostalo...
Nakon toga moraćeš da instaliraš sve programe ponovo. Prvo ubaci samo ono najpotrebnije (usput pratiš kako se ponaša telefon), a posle polako i ostalo...

Ako to ne pomogne, nešto je softvera u telefonu (firmware) ili je možda hardverske prirode, pa ti ne gine ti servis...

A cekaj jel mi ostaje symbian ili moram i njega... a sumnjam da je taj dvd player jer kada sam pustao video clip... zastane na sec slika, cakne nesto u fonu i pobeli ekran, ali se odmah pojavi uvodna slika... unistalirao sam njega... i evo sad vec 7 sati nije prekinuo... a pre toga je na svakih 6... imao sam i neki bemused da upravljam winamp-om na kompu... i to sam isto sklonio... ako opet pocne da zeza... moracu da sve reinstaliram... samo mi kazi da li mora i symbian ili se brise samo instaliran software....

Ne, Symbian ostaje, hard formatom brišeš samo ono što si do tada uneo u telefon (vraća se u "fabričko stanje"), kao i sva podešavanja...

Ako znaš koja je aplikacija u pitanju, super. Problem je kada odjednom ubaciš gomilu stvari i pa znaš šta je u pitanju...

Vidi kako će se telefon dalje ponašati, pa odluči... Nekad nije dovoljno deinstalirati aplikaciju, jer i posle toga zna da ostane smeća koje nastavlja da zeza. Format je tu zakon, samo je smaranje posle toga sve instalirati ponovo (treba imati kompletan backup kartice)...

Poslednja izmena:
Sasa_NS,to je sifra za soft format,hard format je *#7380# a ne *#7370# i ne mora da radi hard format,znaci nek upotrebi tu sifru ali to nije za hard format! ;)
Pozdrav ,)

Nema veze, samo neka postupi kako sam mu rekao, neće pogrešiti...

Ne možeš instalirati Symbian, to je posao za servis...

Izgleda da će ti trebati nov firmware. Sve što si mogao sam uraditi - uradio si... Dakle, preostaje ti samo odlazak u servis...

Ma nacu nekom da uvalim... hahaahahhah... sve moze da nadje svoj put...hahhahahha... :-devil-: ima ovde jedan lik koji zna da ga opravi... pa hoce da ga kupi... pa nije valjda toliko tesko instalirati nov symbian ili firmware... kada sam mogao da modujem sam graficku... neverujem da bi mi bio problem da i ovo sredim... internet ti je cudo, sto se tice takvih stvari...

Symbian ne mogu da instaliraju,samo novi firmware,koji uostalom i kontrolise rad telefona,a ako moze da ga popravi i hoce da ga otkupi,onda slobodno prodaj ALI NIKAKO ne uzimaj 6600,kad za 30 eura vise imas mnooooogo bolju 6630,za koju je 6600 mala beba!
Pozdrav ,)

Ubaci joj novi firmware, to ti je 10-tak evrića i imaš telefon k'o zmaj...

Ako baš hoćeš 6600, nađi neki dobro očuvan polovnjak... Nova ti se ne isplati jer je bolje dodati tih 30 evrića i imati 6630...

Sasa_NS je napisao(la):
udri hard format (*#7370#, password 12345). .

Ovo sam uradio... ali si zaboravio da kazes da treba da se izvadi memorijska... i u safe mode kada prebaci da treba pritisnuti ABC i power... i evo od kada sam uradio to nije se ugasio 24 sata... tnx Sasha...
:type:

Poslednja izmena:
Nema na čemu a memorijska i ne treba (ne mora) da se vadi. Ja sam taj format radio milion puta i nikad nisam vadio karticu... A i zašto bi?

Ni ulazak u safe mod ti nije potreban ako već radiš format itd...

Vrh Dno