Šta je novo?

Nokia 3650>Bluetooth>PC>GPRS

Markosmi

Čuven
Učlanjen(a)
01.02.2004
Poena
725
Ajde ljudi pomozite mi. Ne mogu nikako da nateram komp da koristi Nokiu kao gprs modem. Recite mi sta ste od softwera koristili, koje metode povezivanja i slicno.
Meni inace preko BT nece da radi ni PC Suite, Nokia Modem koji sam dobio uz telefon instalira samo IR opciju za povezivanje. U telefonu, nokia modem moze da se poveze samo preko IRa, a takodje i onaj mRouter prepoznaje samo IR konekciju.
Uspeo sam samo da preko softwera koji je dosao uz BT (MSI Btoes) povezem telefon radi prebacivanje fajlova.
Sta to ne sljaka kod mene?

P.S. Slanje MIDI melodija MMSom? Moze li to da se izvede?

Udari search, ima mnogo topica u kojima je ovo objasvanjano.

Ovoliko maltretiranje nisam doziveo jos otkako sam pokusao sam da nastelujem menjace na bicikli. Razlika je u tome sto menjac nisam namestio, a GPRS jesam.

Ostaju jos pitanja vezana za Data Suite i Midi Melodije preko MMSa

napravi u msi-jevom softveru virtuelni com port pa u pc suite-u zadaj da se konektuje preko kabla (ako pc suite ima tu opciju)

a midi preko mms-a ja mogu da shaljem, al nemam nokiju pa ne znam tebi da pomognem..

Ma tupavi PC suite prihvata konekciju samo preko IRa, a preko BTa nece da ga nadje, pa da se ubijem. Probao sam tu foru za virtuelni com, ali nema! A sto se tice midi-ja, dok sam imao T610 slao je kako hocu, a na nokiji kada pokusam iz file managera da je posaljem prijavljuje unsuported content.

Aktiviraj MSI BT serial port (nema veze ako javi gresku), a Suite presaltaj da trazi telefon na COM5 portu. Onda ukljucuj iskljucuj COM port (cuce se zvuk kao da je stigao mail). Nebitno, ako ti javi gresku to je do bangavog MSI MT softvera. Tako kod mene radi i to odlicno (PC Suite - Nokia 3650 via MSI BT)

Poslednja izmena:
Inace, koliko videh ove nove Nokije ne mogu da salju ni na koji nacin MIDI, ali mogu da prime sa npr. Siemens-a i sl.

E u tome i jeste stvar, gde da mu menjam COM portove, posto u onom tupavom mRouteru meni stoji samo IR

A midi naravno moze da se prima sa bilo kojeg telefona. Nisam samo probao da li mogu da ih posaljem preko IRa ili BTa na drugi telefon

Poslednja izmena:
Ides desnim dugmetom na ikonicu BT serial porta u My Bluetooh places (da bi se pojavila moras da ides desnim dugmetom na BT u systrayu pa na quick connect pa na ime telefona). Ili preko wizzarda da nadjes sve dostupne sefvise u telefonu i ikonica BT serial ce se pojaviti pored svih ostalih u My BT places.. Evo ja sam bas sinoc podesio preko COM 10 porta (to su virtuelni portovi koje kreira BT softver).

Isto sam lupao glavu ceo dan oko toga prvi put, ali je kasnije sve proradilo - mada nikada ne radi odmah iz prve zbog loseg MSI softvera.

aargggghhhhhhh1

isti telefon, isti BT, isti problem!
prosto ne mogu da verujem da ne moze da se podesi da uspostave serijsku konekciju preko BTa?!?!? Meni prijavljuje neke greske i kao konektuje se na COM0 ?!?!?!?!!??? Strasno. Ne pamtim kad me je neko parce hardvera/softvera ovoliko namucilo i iznerviralo. U device manager-u imam 7-8 virtualnih COM portova i ne vredi. Cak sam skinuo i poslednji firmware i drajvere sa MSI sajta 1.4.2 i ne pomaze. :mad:
Jedino sto radi je file transfer i uspeo sam da podesim da komp koristi mob kao modem. Ono sto mi najvise treba ne radi -to je da koristim net sa mob-a preko gprs-a na kompu
pomagajte molim vas

Muke bre zive, sve sto je sa T610 radilo kao sat, sada ne radi sa Nokiom.

Sto se tice glupog PC Suite-a...ja sam na nekom forumu pronasao najgluplji moguci savet koji ipak funkcionise. u mrouteru treba krenuti redom i stiklirati sve portove dok u jednom momentu racunar ne prijavi da se na COM portu 5 stvarno pojavila Nokia.

Meni na kraju sljaka sve sem GPRS konekcije na net preko kompa - to mi je jos misaona imenica...imam Belkin BT adapter (Widcom naravno) u dve varijante: USB i PCMCIA za notebook. Muke kako god okrenes...

Nista, donecu ti ja moju 3650, a ti meni daj 6600 da te resim bede. Podesicu ti i GPRS konekciju :D

Da bi radila GPRS konekcija preko kompa ja sam morao da unesem onaj string sa Mobtelovog sajta (AT+CGDCONT=1,"IP","INTERNET") i da kao broj za konekciju odaberem *99#, a ne *99***1#. Sa setovanjem koje je dato na Mobtelovom sajtu sam tri dana pokusavao, da bih onda slucajno nasao da je taj broj ustvari za Siemens i da za Nokije ide *99# :)

Posle toga je proradilo i radi i sada (nikako ne radi bez onog stringa sa ovim drajverima za BT modem koji idu uz MSI BT dongle), mada od tog GPRS-a preko kompa nema nikakve koristi - uglavnom jadno radi.

Poslednja izmena:
Ama ljudi, promasujete problem! Meni u Mrouteru stoji samo jedna opcija, a ta opcija je IR !!!!!!!

tacno to, i meni u mrouter-u stoji samo infra kao opcija!??!?

Onda sigurno koristite pogresnu verziju PC Suite-a...mora da se pojave brojni BT portovi. Ali da vas utesim, isto vam se 'vata, ja na PCMCIA i NB nista ne mogu da uradim.

Pa dobio sam CD uz telefon, i na njemu pise 3650, ergo...

Ej, moderatore delimire, da te pitam ja nesto: da li tebi u Mrouteru stoje uvek ispisani COM portovi, ili samo kada napravis virtuelnu vezu ka telefonu? Takodje mi reci da li ti se desavalo da se BT tray zaglupi dok prckas po Mrouteru i connection properties.

E, a fora je sto sam danas sa Nokijinog sajta skinuo verziju PC Suitea na kojoj je kao ispravljano nesto oko povezivanja sa BTom, i opet nista.

Stoje mi svi BT portovi sve vreme, a cekiran je 5. Potom iz Connection Managera (ikonica telefona u trayu) uspostavim vezu i tek onda startujem PC Suite.

Peca je napisao(la):
Muke bre zive, sve sto je sa T610 radilo kao sat, sada ne radi sa Nokiom.

Sto se tice glupog PC Suite-a...ja sam na nekom forumu pronasao najgluplji moguci savet koji ipak funkcionise. u mrouteru treba krenuti redom i stiklirati sve portove dok u jednom momentu racunar ne prijavi da se na COM portu 5 stvarno pojavila Nokia.

Meni na kraju sljaka sve sem GPRS konekcije na net preko kompa - to mi je jos misaona imenica...imam Belkin BT adapter (Widcom naravno) u dve varijante: USB i PCMCIA za notebook. Muke kako god okrenes...

Isti slucaj. Jednostavno Nokija je postala krsh za neke stvari.. Zato je tu SE da otkloni problem :)
A sto se tice glupog PC Suite-a, to sto si nasao na forumu je potpuno tacno, i ne samo za Nokiju, vec i za ostale. Samo treba upaliti sve COM portove i par puta udariti refresh/restartovati program i trebalo bi da se nadju telefon i komp.

delimir je napisao(la):
Da bi radila GPRS konekcija preko kompa ja sam morao da unesem onaj string sa Mobtelovog sajta (AT+CGDCONT=1,"IP","INTERNET") i da kao broj za konekciju odaberem *99#, a ne *99***1#. Sa setovanjem koje je dato na Mobtelovom sajtu sam tri dana pokusavao, da bih onda slucajno nasao da je taj broj ustvari za Siemens i da za Nokije ide *99# :)

Posle toga je proradilo i radi i sada (nikako ne radi bez onog stringa sa ovim drajverima za BT modem koji idu uz MSI BT dongle), mada od tog GPRS-a preko kompa nema nikakve koristi - uglavnom jadno radi.

Pa ja imam MSI BT sa osnovnim drajverima (1.3.1) i radi sve bez problema. Znaci nisam morao da upisujem string.
Nije mi jasno kako ti vrtis samo *99#, ja na SE T610 moram *99***2# (ovde na kraju je 2 a ne 1 jer to oznacava CID data account-a, jer sam prvo upisivao MMS pa onda GPRS, inace default je 1).
Mozda se odgovor krije u tom stringu? Ono CGDCONT=1 mozda oznacava CID=1.

delimir je napisao(la):
Inace, koliko videh ove nove Nokije ne mogu da salju ni na koji nacin MIDI, ali mogu da prime sa npr. Siemens-a i sl.
O itekako mogu,ne po defaultu ali sa odredjenim programima sljaka i to.

A odredjeni programi su?

Ako niko ne zna kako da sredim problem sa PC Suiteom neka da predlog gde potraziti resenje. Ovako ne ide, svi sedimo i kukamo u glas, a telefon i dalje ne radi

Uf, celo vece sam proveo na netu trazeci resenje i mozda sam na tragu.
Na http://forum.talk-mobile.com sam nasao da je izgleda problem u Widcomm-ovim drajverima, a ostatak noci sam proveo trazeci odgovarajuce verzije drajvera koje bi sredile taj problem. Sada cu da probam da vidim da li radi pa cu da postujem sta sam napravio

P.S. Izgleda da MIDI moze da se salje preko Ringtone Studia, nisam jos probao, ali hocu

In Your Face Mr. Misterious Program

Markosmi je napisao(la):
P.S. Izgleda da MIDI moze da se salje preko Ringtone Studia, nisam jos probao, ali hocu

In Your Face Mr. Misterious Program
Druze isti problema sa istim MSI BT doonglom ijedino sto je u pitanju 6310i. Ako si reso problem molim te prosvetli me.

Hvala i pozdrav

Ma kakvi! Skinuo sam i nove BT drivere, i novi PC suite, i nista. Skot se ne mrda

Ovo je jezivo... odoh na pocinak da ne bi razlupao i tel. i onaj prcvonjak od BT-a, a ti direktore kada si vec na tom Cebitu svrati do standa MSI-a, i napljuj im malo ovu spravu :)

Ja neprestano ponavljam da Nokia PC Suite NE RADI SA obicnim BT USB adapterima, pa ni sa Belkinom, MSIem, Planetom i ne znam kojima jos koji se mogu naci kod nas.

Problem je do PC Suite-a, ne do Microstara ili bilo koga drugog.

Neki kazu da su naterali PC Suite da vidi Nokia aparat preko tako nekog BT adaptera, "zonglirajuci" sa COM portovima ali direktno da PCS nadje Nokia BT telefon, ne moze!

Da, jedino preko virtuelnih COM portova radi kod mene. Onako kada se odabere BT konkecija (ima serial, IC i BT) tada nam varijante da uopste prepozna da imas BT vezu, a ne telefon.

golum je napisao(la):
Ovo je jezivo... odoh na pocinak da ne bi razlupao i tel. i onaj prcvonjak od BT-a, a ti direktore kada si vec na tom Cebitu svrati do standa MSI-a, i napljuj im malo ovu spravu :)

Ja stvarno ne znam kako ne mozete da podesite. Evo vec treci-cetvrti notebook (dakle, podesavanje od nule) na kome sam podesio i PC Suite i GPRS konkeciju u kombinaciji sa MSI Btoes adapterom i Nokia 3650 telefonom.

Uglavnom je bio WinXP Pro, ali sada je masina sa XP Home i radi i na njoj. Mislim, kada sam ja mogao da podesim onda sigurno radi. Nikoga nisam pitao kako, znaci da mora malo da se procacka.

Uglavnom sam koristio MSI drajvere za modem, a sada sam instalirao i one original Nokia Bluetooth drajvere sa kojima, cini mi se, Internet preko GPRS-a radi dosta bolje (osim ako oni nisu nesto poboljsali, ali sumnjam).

Nazad
Vrh Dno