Šta je novo?

Nokia 3650>Bluetooth>PC>GPRS

Ma jok nije do drajvera. Evo ja sam ranije terao SE modem drajver (sa CD-a sto ide uz T610) a sada teram one iz MSI paketa, znaci sto on stavi kada se napravi dial up konekcija iz wizarda. Isto radi veza, jedino sto mi MSI-jevi drajveri uvek smanje slusalicu na 2 ili 1 crticu grrrrr. :mad:

Za Dial-Up to ce uvek raditi, ja mislim samo na PC Suite kao program za podesavanje telefona/imenika i ostalog.
Njega je tesko do nemoguce naterati da radi preko ovih BT "donlgica" koji se mogu naci kod nas.

nokia.png

Sasa je napisao(la):
Za Dial-Up to ce uvek raditi, ja mislim samo na PC Suite kao program za podesavanje telefona/imenika i ostalog.
Njega je tesko do nemoguce naterati da radi preko ovih BT "donlgica" koji se mogu naci kod nas.

Ne znam, kod mene to radi najnormalnije. Mogu iz Suita da menjam podesavanja u telefonu, da bekapujem imenik, settingse, prevlacim video fajlove i konvertujem ih itd...Jednostavno program je u potpunosti funkcionalan. Ne znam kako je sa Nokijama iz npr. S40 serije, ali sa mojom sve radi kako treba.

Sasa je napisao(la):
Ja neprestano ponavljam da Nokia PC Suite NE RADI SA obicnim BT USB adapterima, pa ni sa Belkinom, MSIem, Planetom i ne znam kojima jos koji se mogu naci kod nas.

Problem je do PC Suite-a, ne do Microstara ili bilo koga drugog.

Neki kazu da su naterali PC Suite da vidi Nokia aparat preko tako nekog BT adaptera, "zonglirajuci" sa COM portovima ali direktno da PCS nadje Nokia BT telefon, ne moze!
Na raznim forumima sam nasao informaciju da su ljudi uspevali da nateraju PCS da nadje telefon koristeci starije Widcomm-ove genericke drajvere. Ja te drivere nisam uspeo da nadjem. Obicno je u pitanju bio Belkinov BT dongle (mnogo su ruzni :) )
Na Nokijinom sajtu su okacili verziju PCS koja, kao satro radi sa BT dongle-ovima, ali nista, ni da mrdne.
Skinuo sam i nove MSI drajvere, ali oni kako mi se cine rade jos losije od onih 1.3.1.
Elem, ja bih rado "zonglirao" sa virtuelnim COM portovima na kojima insistira Delimir, ali njih u prokletom mRouteru NEMA!!! Stoji samo tupavi IR, i to je to.
Modem nije problem. To se kad tad namesti, i radi kako treba (iako mi je pokidao gomilu zivaca)
Hocu da resetujem telefon, ali moram da ga bekapujem prvo, i zato mi treba PCS, ali za sad jos uvek nema pomoci ili nekog proverenog resenja. Koliko sam video, ljudima PCS ili radi, ili ne radi i tu je kraj

P.S. Ovo su najposeceniji Thread-ovi na svim Nokia forumima koje sam gledao

Poslednja izmena:
Objasni mi molim te sta je to mRouter?

Kod mene ima u softveru od MSI BT-a opcija "Connect BT Serial port". To se aktivira, cuje se zvuk kao da si dobio mail preko OE (!?) i onda odaberem samo kao da je Nokija povezana kablom na komp (pre toga sam u mrouteru podesio da je telefon na COM5). Inace, MSI softver po instalaciji kreira desetak BT COM portova. Radi ko ludo, samo treba malo truda i naravno pravi BT adapter :)

Nokia Suite je najnoviji sa Nokia.com, posto onaj koji ide uz telefon ne znam gde mi je. Izgubio sam CD odmah prvog dana kada sam kupio telefon :)

golum je napisao(la):
Objasni mi molim te sta je to mRouter?

Program koji instalira PCS da preko njega komunicira sa telefonom

Ja nakon instalacije PCS (sa Digital! diska) to nemam???

Ne znam sta da ti kazem... on se automatski instalira i stoji u sys tray-u

Danas sam imao vrlo ruznu epizodu sa mojom 3650. Naime, kada bi neko pokusao da me pozove, na telefonu bi iskakalo "application closed, memory full! Memorija u fonu je bila na 2 koma nesto mega, kartica polu puna! U ocaju izbrisao sam sve alikacije sa kartice, ali nista nije pomagalo. Na kraju, u trenucima ocaja, uzmem da formatiram karticu i da resetujem fon. Zbog TUPAVOG PCS, spremim sebi lepo papir i olovku i snisnem restore to factory setings. Posle par minuta cekanja, uzmem fon i na moje iznenadjenje, sva podesavanja+ imenik+ poruke ostaju sacuvani! Ovaj put sam imao srece, a sledeci?
P.S. Nemojte slucajno instalirati MSI 1.4.x drajvere za BT! Ocajni su
P.P.S. PCS i dalje ne radi....

Za sve vas nesrecne koji muku mucite sa PC Suite-om, evo resenja: Bacite ga u djubre i lepo uzmite Oxygen koji radi samo tako, a instalacija se svodi na dva klika misem!

Mirodjijo

da li je neko namestio n3650->bt->064->pc->eon fast surf

Meni nesto nece da radi fastsurf preko gprs-a a namestio sam sve po upustvu, samo stoji u mestu?

Nazad
Vrh Dno