Šta je novo?

Nokia 3510i i GPRS problem!!

Učlanjen(a)
19.09.2000
Poena
815
Moja oprema  
CPU & Cooler
Ryzen 3600 + Scythe SCMG-5100
Matična ploča
Asus B550 TUF Gaming Plus
RAM
Kingston 2x16 GB DDR4 3200 CL 16
GPU
ASUS GTX 1080 ROG Strix 8 GB
Storage
Kingston SA2000 1 TB + 2x4 TB WD Red
Zvuk
Integralac
PSU
Cooler Master V750 gold
Kućište
Thermaltake Urban T31
Monitor
HP Envy 27'' 4K
Miš & tastatura
Mad Catz RAT 5 + Genius tastatura
Mobilni telefon
Samsung Note 20 Ultra SD 256/12
Pristup internetu
  1. Optički internet
Pozdrav!
Imam nokiu 3510i, softver 3.40, 063 post paid karticu, aktiviran gprs preko 9863, i ne mogu da se nakacim na net. Sve je ok konfigurisano. Jednostavno, pise 'connecting via gprs', posle par sekundi se pojavi 'g' u gornjem levom uglu, i posle jedno pola minuta pukne veza 'connection lost, try again' Sve zivo sam pokusao, resetovao sam mob na fabricke vrednosti, ali ne vredi. Da napomenem da nisam mogao (niti mogu) na net i preko gsm... Ortak koji ima 3510 post paid moze da ide na net bez problema sa svojom i sa mojom karticom, dok ja sa njegovom karticom ne mogu. Ocigledno je da mob zeza, ali u cemu je problem?
'OCU GPRS! :)

meni se isti problem desava sa 3510

Koja ti je verzija softvera? Ortak ima, cini mi se, 3.34, i radi mu ok.

3.37 :(

Da!
Fora je u tome sto u settingsima za wap fali 'session' (temporary ili continuous). Meni stoji stalno Continuous (video sam u Oxygen phone manageru)...i to nikako ne mogu da promenim u Temp. Bio sam u servisu, sutra nosim mob na update softvera.
Pozdrav!

Dakle setovanju su sledeca:

Homepage: http://wap.mobtel.co.yu
Session Mode: Temporary
Connection Security: Off
Data Bearer: GPRS
GPRS Connection: When Needed
GPRS Access Point: internet
IP Address: 217.065.192.033
Authentication Type: Normal
Login Type: Automatic
User Name: Mobtel
Password: GPRS

Ovako radi kod mene na N3510i.
Jedno pitanje za sve, dajte neki dobar wap sajt za skidanje java igrica direktno u telefon. Na mobtelovom wap-u ima nekih linkova, ali kada hocu da skinem neku igricu, na telefonu mi pise downloading i posle odredjenog vremena ispise "Unknown Response". Ne znam zbog cega se ovo desava, ali me nervira jer ne mogu da skinem nista za igranje. Da napomenem da je sa melodijama sve u redu i njih skida bez problema. Ako neko zna resenje, neka pomogne plz. I jos jedno pitanje, imam kabl za povezivanje telefona sa kompom, preko com porta, samo sto Oxygen Phone Manager i Nokia PC Suite V5.0 nikako ne prepoznaju telefon.

ATC je napisao(la):
I jos jedno pitanje, imam kabl za povezivanje telefona sa kompom, preko com porta, samo sto Oxygen Phone Manager i Nokia PC Suite V5.0 nikako ne prepoznaju telefon.

Gde si uzeo kabal i koliko je... Ako moze broj telefona firme (osobe) gde mogu da narucim)

Inace obisao sam gomilu sajtova i ni sa jednog nisam mogao da skinem igru 'unknown response' :boom: :boom: ... I to su sve bili sajtovi sa kojih ljudi sa stranih foruma skidaju sta im treba bez problema... Probao sam i sa free ericsson gateway-em (193.95.167.178) ali opet isto... Stim sto bolje skida melodije... Nekad ne da 'no gateway reply'

Kabl sam dobio uz telefon, posto nisam kupio nov fon, tako da stvarno ne znam gde je kupljen. Pozdrav

ATC je napisao(la):

Session Mode: Temporary

Verovatno ti to pravi problem, obavezno mora da bude Temporary!

http://uk.gsmbox.com/news/mobile_news/all/90450.gsmbox ako neko ipak uspe da poveže 3510 sa kompom i tako se nakači na net neka javi.

A kablove mozete kupiti - http://www.gsmstudio.co.yu/

Vrh Dno