Šta je novo?

Nokia 3230 - iskustva?

Učlanjen(a)
19.09.2000
Poena
815
Moja oprema  
CPU & Cooler
Ryzen 3600 + Scythe SCMG-5100
Matična ploča
Asus B550 TUF Gaming Plus
RAM
Kingston 2x16 GB DDR4 3200 CL 16
GPU
ASUS GTX 1080 ROG Strix 8 GB
Storage
Kingston SA2000 1 TB + 2x4 TB WD Red
Zvuk
Integralac
PSU
Cooler Master V750 gold
Kućište
Thermaltake Urban T31
Monitor
HP Envy 27'' 4K
Miš & tastatura
Mad Catz RAT 5 + Genius tastatura
Mobilni telefon
Samsung Note 20 Ultra SD 256/12
Pristup internetu
  1. Optički internet
Trenutno imam SE T610, koji, po meni, izgleda jako lepo, ali je vreme da ga menjam. Nokia 3230 mi se svidja bas zato sto podseca na T610, tako da bih uzeo nju. Vidim da je u cenovnom rangu sa Nokijom 6630, koja na papiru zvuci bolje, ali je ruzna samo tako.
Dakle, kakva su iskustva onih koji imaju 3230? Sta valja, sta ne?

Druze o ukusima se neraspravlja. Ima nas ovde koji smo vec odavno ustanovili da je 6630 lep telefon!!! ;o)

Šta valja kod 3230? Stereo FM radio joj je glavna prednost. Nažalost, mp3 ima mono zvuk pa je (za razliku od 6630) skoro neupotrebljiva kao mp3 plejer...
6630 ima i duplo brži procesor i važi za šampiona brzine, plus što je 3G telefon (video telefonija).
Sve u svemu, jedina prednost 3230 nad 6630 je pomenuti FM radio...

Poslednja izmena:
Moram da se umesam.
Sta vi imate od toga sto je fon 3G?
Sta, kao mogu da se gledam sa onim sa kim pricam? Pa ne zelim da ga gledam vec da pricam! I da li mreza podrzava to ******? I kada ce podrzavati? I kolika ce biti cena video poziva? Dl li cete placati da gledate nekoga? Mislim da ne, mozda u pocetku {oni koji imaju kintu} dok im ne dosadi.

I koje su onda prednosti video poziva?

A i ja da dodam - umrem uvek od smeha kad Nokia vlasnici krenu da pričaju o ukusima i lepoti telefona. Nokia je napravila <3 (diskutabilno) lepa modela otkad postoji. Na njihovoj strani su pouzdanost i delimično jednostavnost korišćenja. A uglavnom te kvalitete plaćaš čudnim dizajnom, koji se graniči sa ružnoćom i prevelikom cenom.

O ukusima se ne raspravlja, i nije mi cilj flame, ali jednostavno su im telefoni dizajnerski u praistoriji, a vrlo često i ergonomski skroz u kontra smeru. Kao da na silu furaju fazon da se razlikuju po svaku cenu, jer, mi smo Nokia, nama se to može, nas ljudi kupuju zato što smo Nokia.

Ljudi, da ne ulazimo u flame :) Moje (subjektivno) misljenje je da je 6630 ruzan telefon, i da necu da ga kupim. Svidja mi se 3230, i hocu da cujem kakva su iskustva ljudi koji ga koriste.
Sto kaze Dr.Tiristor, 3G mi ne treba, a to sto je mp3 plejer mono, me uopste ne zanima. Ionako to ne bih koristio. FM radio bih povremeno upotrebljavao.
Kad smo vec kod brzine, i kad vec pominjemo i 6630, koliko realno znaci duplo brzi procesor u mobilnom, sem sto brze trosi bateriju? :D Da li mozda postoji neki program ili igra za symbian koja bi 'seckala' na 3230, a na 6630 bi radila kako treba?

Ma i na 7650 sve igre lepo rade - koje mogu da mu stanu u skromnu memoriju. Mislim da nećeš imati problema sa brzinom, a uživaćeš u aparatu koji je lepši, i koji ti više odgovara.

Pre nego što se otvoriš za kintu, probaj Windows Mobile 2003, svejedno na kom aparatu, čisto da znaš šta gubiš (tj. ne dobijaš) sa Symbianom. Za koju god varijantu da se odlučiš, mnogo mnogo dobijaš u odnosu na T610, zato samo napred! :)

To sa Windows Mobile 2003(2002) automatski mislis na Motorolu MPX200 posto je to em najjeftinija varijanta za isprobavanje istog em je jedina pored dosta skupljeg brata MPX220 kojeg je skoro nemoguce naci... a o ostalima (bar kod nas za sada) ni traga ni glasa...

3230 je odlican tel, bat je 3 dana , 1.1 Mp fotke su solidne , zvuk melodija je cist i veoma glasan , prijem signala super , jedino sto mu je cena malo visa.

Od 30-ak oglasa koja sam izvrteo, samo na 2 mesta sam nasao 3230, i uzeo sam ga. Posto je baterija bila na izmaku, uspeo sam da se zezam jedno 2 sata, i, u odnosu na T610 (sa kojim, ipak, ne moze da se poredi, ali 'ajde) je fenomenalan, ali...
Jednom se resetovao, ali se iskreno nadam da to vise nece da mu se ponovi :D

Si kupio nov ili polovan ?

Ne razumem kako 6630 moze da bude 3G telefon kada ima samo jednu kameru. Jel mora da se dokupi jos jedna ili sta. Nokia 3230 je dobar telefon, ali ja sam je uporedjivao i pre bi uzeo 6670 ili cak 7610 nego nju. A da ne pricamo o 6630. Kada se ide na kupovinu symbian moba onda se gleda da bude sto upotrebljiviji, a ne kako izgleda i tako to. A mislim da cemo se svi sloziti da je od pristupacnijih telefona 6630 sampion u tome. Naravno tu je i 6680 i 6681 ali njih nisam jos imao prilike da procackam tako da necu ni da ih komentarisem.
poz :wave:

Zato sto je Video Call samo jedna od stavki 3G/UMTS-a, a 6630 ga ne podrzava.
Oces da imas Video Call kupi 6680 - stara politika kompanije Nokia !
:D

Ne treba mi Video Call, imam ga. Nista posebno. Tripujes se prva 3 poziva i kasnije je smor. Zvuk je los. Bolje je juriti neke prevare tipa kao sto su sms preko gprs-a i tako to. Poz ;)

sPoK je napisao(la):
Si kupio nov ili polovan ?

Nov. Ak'o sam ga ceo dan, i baterija je pala na 3 crtice... Uz normalno koriscenje ce moci da izgura 2 dana, sto je sasvim okej.

sPoK je napisao(la):
Zato sto je Video Call samo jedna od stavki 3G/UMTS-a, a 6630 ga ne podrzava.

Podržava, podržava....

zendraqla je napisao(la):
Ne razumem kako 6630 moze da bude 3G telefon kada ima samo jednu kameru. Jel mora da se dokupi jos jedna ili sta.

Poslednja izmena:
telefon ga ne podrzava, to je druga stvar sto ti mozes da kupis stand posebno pravljen za njega da bii mao video call...sto se tice teme 3230 iskustva-lose, mnogo bolje uzeti 6630...

E elem aj malo off topic ali neko je ovde pomenuo da salje poruke preko GPRSa, jel ti onda naplacuju samo GPRS kilobajte ili ti naplacuju i ona 2 dinara za poruku, pozdrav i sorry sto skrecem s teme ali lik je vec kupio telefon,

Pozdrav

bgmarko je napisao(la):
E elem aj malo off topic ali neko je ovde pomenuo da salje poruke preko GPRSa, jel ti onda naplacuju samo GPRS kilobajte ili ti naplacuju i ona 2 dinara za poruku, pozdrav i sorry sto skrecem s teme ali lik je vec kupio telefon,

Pozdrav

Samo kilobajte... Za tri dinara (koliko košta SMS), prste da izlomiš od kucanja

3230 je telefon koga sam dosta imao na servisu za razliku od 6630 koji dodje samo kad ga ponosni vlasnik baci ili pliva sa njim.
Ja ti ga licno ne preporucujem ostajem pri tome da je 6630 najbolji telefon odnosa cene i sta dobijas a za lepotu zaljubices se ima vremena :)

Sasa_NS je napisao(la):
Samo kilobajte... Za tri dinara (koliko košta SMS), prste da izlomiš od kucanja

kako ide slanje sms-a preko gprs? i radi li na 6230?

Samo vas gledam kako nista ne znate uporedjujete 3220 i 6630 gde je razlika nebo i zemlja svatko kupuje tel prvenstveno namjenski nista vise a daleko je to do uporedbi pozdrav.

Sa koje kruške sad ti pade?
Pričamo o 3230 a ne o 3220... Upoređujemo dva smartfhone telefona istog proizvođača, u istoj cenovnoj klasi. Ako to nije adekvatno za poređenje, onda ne znam šta je.

Ok moja greska za 3230 ali ipak glas za 6630 mnogo vise nudi.

Pa sta treba da nosim taj stand sa sobom? To nije 3g telefon. To sto on podrzava video call to je nebitno posto nema dve kamerice. A on je trenutno sigurno best buy ...

OFF: Ajde da otvorimo novi thread samo za sms preko gprs-a posto se ja trudim vec par dana da to namestim.

poz :wave:

@All

Izgleda da su oni koji su me odgovarali od ovog telefona bili u pravu. :( Resetuje se jednom dnevno, cak i pre nego sto sam mu bilo sta instalirao. Sem toga, sve ostalo radi okej. Zanima me, vi kojima su donosili 3230 na servis, sta mu nije u redu? Tacnije, da li update firmwera (imam v. 3.0510.0, a vidim da su se pojavile 2-3 novije, samo ne znam koje bagove ispravljaju), ili symbiana radi posao?
Imam garanciju godinu dana, tako da nije problem da ga vratim, ali bi to bilo poslednje resenje, ako ga nikakav update ne bi popravio.

P.S. Telefon je nemacki, CellTrack kaze mod. Catalina, rev.01, Symbian OS 7.0, i izgleda da je sa O2 mreze (da li moze da se unbranduje?).

Poslednja izmena:
hm taman sam pomislio da znam koji sledeci telefon da kupim...
Kako mislis tacno resetuje? jel se ugasi skroz pa upali ili se smrzne ili sta jel mi sve to lici na problem sa baterijom pre nego sa softwerom , ne daju dzabe neke radnje samo 7 dana garncije na bateriju.

@Zli
Recimo, kada sam birao melodiju za poruku, zakuca na 3-4 sekunde, pa se ugasi i upali. I onda sve radi kako treba, do sledeceg dana, kada recimo brzo idem kroz meni... sva 3 puta je bio drugaciji uzrok. Ne lici mi na problem sa baterijom...
Visio sam po stranim forumima, i to restartovanje se desavalo odredjenom broju ljudi, nekima je pomogao update FW-a, nekima ne.

Hehe jel ti to imas i kineski jezik mozda ???

Nazad
Vrh Dno