Šta je novo?

Nokia 1280 vs LG A110 Amber

kiki_85

Cenjen
Učlanjen(a)
14.01.2011
Poena
155
Dakle, najniza kategorija. Ono sto mi je najbitnije: da se dobro cuje sagovornik i da on mene dobro cuje, dobri tasteri i trajanje baterije (ovo punjenje baterije (maltene) svaki dan je totalno ne prihvatljivo meni i *****ski :smash: )

Nokia 1280
http://www.mobilnisvet.com/mobilni/2380/Nokia/1280

LG A110 Amber
http://www.mobilnisvet.com/mobilni/3046/LG/A110-Amber

imajte u vidu da LG sada ima na akciji u SU (ako je verovati reklamnom materijalu sto stavljaju po sanducima) za 2000din a Nokiju da uzmem po ceni od oko 2000din trebao bih do NS skoknuti, posto Suboticke kaubojkse radnje deru i sto se telefona tice... Mada nije ni to problem, posto svakako bih trebo do NS u skorije vreme.

Hvala unapred, pozdrav!

Ne znam, ja bih uzeo uvek Nokiu u tom segmentu...ali to sam ja 😛

Najbolje bi bilo da ih pogledaš uživo pa onda odlučiš, ovako po slikama LG deluje čvršći, odnosno kvalitetnije napravljen, ali Nokija ima baterijsku lampu na njoj (možda nekad zatreba)?

kupi jedan, pa drugi, pa baci onaj koji ti se ne svidja :d

da imam para za bacanje vec bih to uradio...

nema niko iskustva ni sa jednim od telefona?

isao bih najverovatnije na nokiu da nema jednom komentara na ITSVETU da se slabo cuje sagovornik.. to me dosta zabrinjava.. procitao sam test na ITSVET i pishe da ima problem sa handsfree setom.. da ima neki bug pa skoro i ne radi ili je nemogucno pricati preko handsfree-a..(ako se dobro secam, pre dosta vremena sam procitao test).. ali oni spominju samo problem sa handsfree, nikakav drugi.. handsfree ne koristim uopste, tako da to nije problem..

Ako ti na telefonu ne treba radio, uzmi lg, ima bateriju veceg kapaciteta, manji je, laksi, ekran u boji mnogo znaci, jer je sve mnooogo preglednije nego na ekranu nokije 1280. Imao sam tu nokiju, jedina njena prednost je taj radio, i to sto ima ulaz za 3.5 mm slusalice. Baterija mi je drzala 3-4 dana, mislio sam da ce mnogo vise, pa sam je prodao

Radio mi ne treba. Prednost ekrana nokije sto se vidi i na jakom sucnu.. samo 3-4 dana? to je jako malo. da li si ga bas puno "cackao" da je tako malo izdrzao? i da li si imao ikakvih problema sto se telefoniranja tice, mislim na to da li se sve lepo cuje, da li se sagovornik lepo cuje i da li on lepo cuje..
Telefon mi treba najvise za poruke, jako retko pozivam jer je skupo.. ne prelazim 300din mesecno u poslednje vreme..

Sa zvukom nisam imao problema, uvek sam normalno cuo sagovornika, niko se nije zalio da mene ne cuje i sl...
Baterija bez slusanja radija, i uz ne neko preterano cackanje, je drzala oko 4 dana. Sa mnogo slusanja radija uz igranje igrica i maltretiranja uvek izgurao je dva dana. Sa sat vremena slusanja radija dnevno, uz 10-15 poruka na dan, i par kratkih poziva, trajala je oko 3 dana.
Nisam bio zadovoljan, ne znam da li je mozda baterija bila problematicna ili je nesto do samog telefona, nisam hteo da se bakcem sa tim.

To za ekran jeste prednost nokije, ali ima jeftinijih modela nokija koji imaju ekran u boji koji se ok vidi na suncu, 1661, 1616, itd

Sa zvukom nisam imao problema, uvek sam normalno cuo sagovornika, niko se nije zalio da mene ne cuje i sl...
Baterija bez slusanja radija, i uz ne neko preterano cackanje, je drzala oko 4 dana. Sa mnogo slusanja radija uz igranje igrica i maltretiranja uvek izgurao je dva dana. Sa sat vremena slusanja radija dnevno, uz 10-15 poruka na dan, i par kratkih poziva, trajala je oko 3 dana.
Nisam bio zadovoljan, ne znam da li je mozda baterija bila problematicna ili je nesto do samog telefona, nisam hteo da se bakcem sa tim.

To za ekran jeste prednost nokije, ali ima jeftinijih modela nokija koji imaju ekran u boji koji se ok vidi na suncu, 1661, 1616, itd

Hvala za review. 3-4 dana deluju bas malo za telefon sa bezbojnim malim ekranom uz ne veliko drndanje. Moguce da je postojala neka problematika.

pogledah ove modele, sto si spomenuo, na mobilni svet i nisu vise aktuelni. No, kod nekih kauboj prodavaca sigurno ima i takodje polovni se mogu zasigurno naci.. medjutim naleteo sam na jedan dosta zanimljiv model (na prvi pogled) Nokia 101
http://www.mobilnisvet.com/mobilni/3153/Nokia/101

ima dual sim podrsku itd..

3 -4 dana, to je jako malo :d :d :d :d

ja moj punim 2 puta dnevno 😀 nekad i 3 puta haha

kod mene takve stvarcice uopste ne prolaze kao telefon 😉

I medju najjeftinijim telefonima ima razlike u tretiranju baterije, evo moj primer od pre par godina. Kupio sam novu bateriju za Nokiu 1100 i u njemu je drzala kao nova oko 5-6 dana, kad je doslo vreme da ga prodam nije mi se davala ta nova baterija pa sam dao staru. Uzeo sam polovan 2610 sa takodje krs baterijom i ubacio sam ovu iz 1100 (isti model baterije mislim da je ona bl-5c). U njemu je trajala 13 dana?!? Znaci, nema veze kolor ekran na 2610 naspram monohromatskog kod 1100.

I medju najjeftinijim telefonima ima razlike u tretiranju baterije, evo moj primer od pre par godina. Kupio sam novu bateriju za Nokiu 1100 i u njemu je drzala kao nova oko 5-6 dana, kad je doslo vreme da ga prodam nije mi se davala ta nova baterija pa sam dao staru. Uzeo sam polovan 2610 sa takodje krs baterijom i ubacio sam ovu iz 1100 (isti model baterije mislim da je ona bl-5c). U njemu je trajala 13 dana?!? Znaci, nema veze kolor ekran na 2610 naspram monohromatskog kod 1100.

Da, nema toliko veze kolor ekran i monohromatski, nego vise veze ima sama baterija. Posto je Li-ion, moguce je da je jedna od celija ostecena i zbog toga traje kratko. Drugo, ni nove baterije nisu "nove". Ko zna koliko stoje, a to im skodi. I za kraj, savet doktora, da bateriju ne ostaviti da se isprazni skroz, jel ce se celije ostetiti i smanjiti kapacitet. Zato najbolje puniti kad dostigne 10-20%. Ovo vazi samo u vezi Li-ion baterija. Isto tako narodni obicaj formiranja baterije 3x12h treba izostaviti (nema efekta, to je trebalo kod starih NiMh).

Nazad
Vrh Dno