Šta je novo?

Nokia 1020

Da li ima ovde nekoga ko je prešao sa Samsunga S4 Zoom na Nokiu 1020, čisto da čujem iskustva kad je u pitanju kvalitet fotografije?

Na internetu sam gledao poređenja, u svakom slučaju sa l1020 može da se bude daleko kreativniji i ima daleko bolje aplikacije za kameru...

Bice 1020 sigurno jos godinu dana no1 :) nego postoji li neki test izmedju 1020 i Zoom po pjtanju OIS-@?

Po tvome je Nokia 808 stari fića.
Izadji mi na megdan da vidis sta fica moze.

Hm, pa ne znam. Ko je sve ovde imao i N808 i N909 taj je kompetentan da prica o poredjenu izmedju ta dva.

808 i 909 su bolje i od K Zoom, a kamo li od S4 Zoom, pitanje ti je blago receno bez veze.

Poslednja izmena:
Izadji mi na megdan da vidis sta fica moze.

Hm, pa ne znam. Ko je sve ovde imao i N808 i N909 taj je kompetentan da prica o poredjenu izmedju ta dva.

808 i 909 su bolje i od K Zoom, a kamo li od S4 Zoom, pitanje ti je blago receno bez veze.

Komentar ti je blago receno bez veze, posto nisi koristio oba telefona, a pitanje je bilo namenjeno onima koji jesu.

Inace, u realnoj upotrebi se ljudima omakne i da koriste zoom, recimo...

Kako nije koristio kada je postavljao ovde i test? Pogledaj.

Ne sporim ja bolji senzor, ostrinu, kontrast i boje kod Nokie, da nije toliko bolji senzor, ne bih razmatrao prelazak na win, iskustva koja su me interesovala su vezana za to koliko u realnoj upotrebi nedostaje opticki zum, koji je ipak poprilicna prednost kod Samsunga.

Kada imas sliku rezolucije skoro 41mpx onda ti opticki zoom i nije toliko potreban, da se ne lazemo Samsung je isti stavio tek da bi pokrio nedostatke sensora...

Nije da pljujem Samsung ali nemaju ni malo ukusa, pre tog K zoom su predstavili S4 zoom, pa onu Galaxy cameru da bi sta dokazali? Da moze p&s aparat da radi na droid sistemu?...

Kod 1020 ima suma, primeti se ali on i pored toga belezi veoma puno detalja, tako da crop odradjuje posao.

Inace digitalni loseless zoom radi posao.

Poslednja izmena:
Lepo ti je napisao covek. Ja vise volim da slikam celu scenu, pa da radim posle crop od onoga sto mi se svidja, nego da odmah zumiram, pa izgubim nesto sto bi mi posle bilo zanimljivo. Postavicu vam crop pcele na cvetu koji je slikan sa vise od metar daljine. Sto se video snimka tice, ni tu ne zaostaju PV Nokie, jer se zumom apsolutno ne gubi kvalitet.

Ja bih prvi presao na neki buduci X Zoom od Samsunga, jer ovi do sada jednostavno nisu vredni paznje.

Ali sve se meni cini da ce i pored svih nedostataka N808 jos dugo biti u mom dzepu. Kad izadje telefon koji ima bolju kameru i veci senzor od N808, HDMI izlaz, FM Transmitter, ekran koji se najbolje vidi na suncu od svih, kupujem ga prvi prvcijati dan kad se pojavi.

Poslednja izmena:
to ćeš sačekati još par godina minimum

Čekam koliko treba :) U međuvremenu mogu da se zaluđujem sa N930 ili Tabletom, ali pravo da ti kažemne zanima me. Dal sam omatorio, šta li je... N808 radi poso samo puca još uvek.

U temi 1020 ti hvalis matorog 808 koji na auto i nije bas king :) switch to lumia ;)

Ubedili ste me, sad jos da se resim S4 Zoom, da pazarim 1020, pa da budem kompetentan da komentarisem dalje u ovoj temi :)

Kome treba samo jedan telefon i zeli da ima extra kameru 1020 je najbolja kupovina.

to je tačno, mada bih ja ako već žrtvujem senzor žrtvovao još malo za optički zoom i 10 puta bolji OS, tj. K Zoom :)

)[/QUOTE]

..odličan telefon sa najboljom kamerom na tržištu.

Definitivno cu probati 1020, ako je nekom dosadila Lumia, pomogao bih mu da se resi iste :)

Veci senzor od N808, FM Transmitter, SD slot, USB OTG za USB memorije, misa i tastaturu, HDMI izlaz, i moj je :D

FM ide u istoriju uskoro. I ne, nije zbog što neće biti više ugrađivan u telefone, nego sam standard ide u penziju za nekoliko godina.

NE FM RECIEVER NEGO TRANSMITTER

facepalm.gif

Veci senzor od N808, FM Transmitter, SD slot, USB OTG za USB memorije, misa i tastaturu, HDMI izlaz, i moj je :D
tebi ne treba smartfon nego laptop, digitalna kamera i Nokia 3310...
ajde još da razumem za tastaturu, ali šta će ti miš na operativnim sistemima koji su prilagođeni za touch input, a ne point & click?

Poslednja izmena:
upravo. samo je komplikovano nositi sve to svuda sa sobom, otud potreba da sve to bude u jednom.

smeta mi uklanjanje mogućnosti, ako hoćemo da napredujemo treba iz generacije u generaciju zadržati sve što je imala prethodna, unaprediti to i dodati novo, a ne s konja na magarca...

Koliko često koristiš fm transmiter? I u kojim prilikama ga koristiš?

Nazad
Vrh Dno