Šta je novo?

Nokia 1020

• Začetnik teme Začetnik teme Emix
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Postavio sam ovo pre 2-3 meseca

68402d1401974408t-tom-warr.png

Pa naravno isti ili malo manji senzor, sa manje mpx = bolji kvalitet slika.
Sto posto ce naslednik 1020 imati Fancy look 😀

Ne verujem da ce ici na manji senzor ali je moguce da ce dodatno zbudziti pureview i smanjiti br mpix. Bilo bi do jaja kada bi nasli resenje za jos bolju stabilizaciju videa, jos bolje mikrofone i ND filter i to je to, ''game over'' sto se kamere na telefonima tice jer svi ostali koji stizu uskoro nista nece biti bolji od S5, Z2, K zoom i slicnih. U stvari verovatno ce imati malo vise rucnih podesavanja ali ako se Nokia potrudi opet ce biti prilicne ispred svih Androida. Ako bi takav kamera fon izbacili sa S800, 5'' ekranom i sl. to bi prilicno uzdrmalo konkurenciju.

Poslednja izmena:
Ja se iskreno nadam bar senzoru iz 808 i full manual. Cak i video da se moze birati iso i ss. Kao kod dslr aparata. Naravno mogli su ici na veci otvor blende a ne ko na zoom od f3.1. Previse je to zatvoreno za mali senzor. Ne smem ni da zamislim kakve bi rezultate dala 808 da ima f1.8 recimo

Tessko sensor iz 808 ali ako setuju manje mpx npr 24 onda i nije potreban toliki senzor, a ne treba ni ocekivati neku vecu revoluciju...
808 i 1020 su vec pokazale dosta toga, a vreme za developering novog kamera telefona im je nekako sve manje i manje...
Sem ako Canon ne uposle kako na obradi slike tako i na samom modulu kamere...

U CH kosta oko 320€ u prodavnici sa full garancijom a ne samo na softver kao u nasim radnjama gde je cena normalna 🙂

A gsm arena radi testove da ne kazem sta. Zna se ko je kralj i ko su ispod njega. 808 Pa svi ostali.

Ja cu da ponovim da je meni 1020 bolji i zaokruzeniji i kao smartphone i kao kamera. Daje bolje rezultate u nocnim uslovima, dnevne se ne razlikuju previse, ima OIS i RAW.

Emix, ne bih se složio da 1020 daje bolje rezultate u bilo kakvim uslovima od 808. 1020 može da slika bolju sliku u auto modu i iz ruke, kad se postave telefoni na tripod i počneš da čkiljiš u pixele, 808 će sigurno bolju sliku napraviti. Kao smartfon 1020 je svakako bolji, i kao kompletan proizvod zaokruženiji ako ćemo da zaokružujemo na dve decimale 😀

Pa upravo to, 808 je alfa i omega kamere na mobilnom telefonu! Ali... uvek ono ali kako i Emix kaze kompletan uredjaj je zaista 1020. Jer svi mi koristimo telefon pre svega kao uredjaj pa onda kao kameru, mp3 player, browser... Borbu sa vetrenjacama guni 808, nazalost jer je potencijal ogrooman. Ja sam imao jako veliku dilemu, ipak mi je drago da sam uzeo uredjaj sa 2GB rama, sjajnim ekranom, tripod mountom (Battery Grip), i RAW fotografijom. Ne bih se slozio da je kada se sve sumira 808 bolji uredjaj, ali je bolja kamera za neke uslove. Kako je hsv.stoned rekao da smanje pixele dodaju ND filter i "over and out". Nema dalje (uslovno receno).

Da povećaju senzor, smanje pixele i smanje minimalni iso na 50 i dodaju ND filter 😀

Inače se slažem Devet.

Da, naravno 🙂 Da povecaju pixele 🙂

Да направе ултрапикселе као HTC 😛😛😛

Daleko bilo taj ultra pixel koncept je blagi fail...
Bio bi dobar za midrange telefone, to da.

uPix uopste nije los za low light.. dobar je tu M8, posebno uz rucna podesavanja. Ali tu se prica zavrsava, treba sto pre da uhvate korak sa konkurencijom..

Nek oni stave veci otvor blende f2.0 i nd filter. I eto korak napred.

Nek oni stave veci otvor blende f2.0 i nd filter. I eto korak napred.

ND filter, 6lenses i f2.0 Velicina senzora kao na 1020 i tanji uredjaj od 1020, e to ce biti jako tesko, mozda za 1mm tanji. A ekran bar 5inca full hd full rgb sa 3D touch fazonom..
Zamisli neki Glance u MixView fazonu sam malim prozorima sa preview-om od Skype-a, Poruka, Propustenih poziva, Fejbokom 😀 Ma fantazija, kao u SF filmovima.
Mada MS ide u tom smeru, taj 3D Touch nije za njih nista novo, a bio bi boom na trzistu.

Ne mora da bude f2.0 sa tolikim senzorom, nisu oni ludi sto su zadrzali 2.2 na 1020. ND, da srede jos malo boje i softver, bolja stabilizacija videa i to je to.

Samo sto mislim da nece ici na 5'' ekran nego na 4,7'', mozda preskoce i s800, cisto da distanciraju od 930.

To ce biti fail ako stave ekran manji od 5inca koji je na 930...

1020 je upravo radjen na bazi 920, slicno se ocekuje i od novog naslednika 1020, to je taj model/sema kod Nokije, sem ako im MS nije pomutio pamet, a tu su onda veca ulaganja u R&D samog modela.

Sta je ekonomicnije ?

Da stavis jaci motor (turbo) na postojeci model i tako ga prodas uz sitne modifikacije...ili da pravis nov model i ugradis neki nov i nepouzdan motor naizgled super performansi...?

Poslednja izmena:
Meni nije fail, jeste da su 5'' i veci ekrani vrh za surf i multimediju ali na kamera telefonu moze i 4,5''-4,8'' displej, kao da je to mala dijagonala. Bitno je ili da bude ovaj najbolji amoled kao na S5 ili neki vrh IPS (mislim da je to bolja opcija).

Ako bi izbacili telefon isti kao 930 samo sa jos boljom kamerom.. ko ce onda kupovati 930 ako bude mala razlika u ceni? Mislim ja nemam nista protiv ali kapiram da im to ne odgovara.

Pa i 1020 po toj logici nije trebao ni da se proizvodi...
Da se razumemo i 4.3 i 4.5 je ok, e sad da Flagship isporuce sa manjom diagonalom od proslog Flagshipa (930) to je malo verovatno...
Amoled i IPS ne mogu da se porede, Amoled je napredniji tip ekrana, posebno Super Amoled.
Ali kako kazu IPS obezbedjuje prirodnije boje, niau napucane kao Amoled...
Svako ce reci kakav je to Flagship sa IPS ekranom izuzetak je HTC , mada oni i nemaju model sa Amoledom cak nijedan, mozda se varam.

Pa ovom logikom ne mogu nista ni da prodaju. Nije mi jasno pa zar cena ne treba da odredjuje ko ce sta da kupi. Kao i kod kola. Ko hoce extra telefon izvoli pruzi se. A ne ko jajare zvacu istu zvaku pa ovde zakini ovom daj pa sledecem ovo ubaci. Ma...

Nazad
Vrh Dno