Šta je novo?

Noise removal

Lukija

Čuven
Učlanjen(a)
30.06.2000
Poena
775
Moja oprema  
CPU & Cooler
AMD Ryzen™ 9 9950X + Arctic Cooling Liquid Freezer ii 360 A-RGB
Matična ploča
Asus ROG Strix X670E-E Gaming WiFi
RAM
G.SKILL F5-6000J3038F16GX2-TZ5N 2x16GB, 6000MHz@30-38-38-96, 1.35V
GPU
ASUS TUF Gaming GeForce RTX™ 4070 Ti SUPER
Storage
Kingston FURY Renegade SFYRS/1000G, Kingston FURY Renegade SFYRD/2000G, 2 x WD4003FZEX (RAID1)
Zvuk
Realtek ALC4080, Altec Lansing 621
PSU
FSP Hydro Ti PRO 1000W
Kućište
be quiet! Silent Base 802, 4 x SILENT WINGS 4 140mm high speed
Monitor
Acer Predator XB273U NV
Miš & tastatura
HyperX Alloy Origins PBT - Aqua Tactile, Logitech G903 Hero
Laptop
MacBook Air M1
Mobilni telefon
Realme GT2 Pro
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Koji program/plugin mi preporucujete za skidanje suma (noise i hiss)? Imam neke muzike na kasetama pa sam prebacio na PC ali bih hteo da ocistim od suma. Do sada sam koristio DartPro 32 ali mi se cini da malo za*ebe zvuk mada ga ocisti od suma solidno (koristim noise print).

Ja obichno koristim CoolEdit ;)

Probao sam razne programa koji to rade (Sound Forge, Stajnbergov Clean, CoolEdit2000 itd.) Najbolje se pokazao CoolEdit2000. Uklanjao je shum nachisto ,a bez primetnog ostechenja-kvarenja snimka.
Moras samo da ispostujesh pravilo da uzmesh deo snimka gde je tishina (ili na pochetku trake ili izmedju pesama), i da na osnovu njega program odredi parametre i onda udri.

Naravno, to uvek radim (uvek ostavim par sekundi tisine koja mi sluzi za noise print). E,sad samo da skinem negde CoolEdit2000 ;)

Ako ti zafali crack, ili koji plugin, javi, sredicemo ;)

Nebojsa Lukic je napisao(la):
Naravno, to uvek radim (uvek ostavim par sekundi tisine koja mi sluzi za noise print). E,sad samo da skinem negde CoolEdit2000 ;)
Ako dolazish u Bgd javi, pa da ti narezem

10x ppl, u BG idem uskoro ne dugo jer sam na redovnom odsustvu (skidam se u Junu). BTW izasao je CoolEdit Pro 2.0. Imam link za 1.2 PRO ako nekoga interesuje:

ve ve ve.bubbazenetti.org

Koristite samo IE mada moze i pod Operom (uz pomoc trikova). I ne pritiskajte desni taster na misu ;)

Uspeo sam da ga registrujem a i da ocitim snimak od suma. Stvarno nije los. Crack/reg imate na astalavisti velik je neso preko 390 kila.

Vrh Dno