Šta je novo?

Nod32

• Začetnik teme Začetnik teme Stefan 93
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
S

Stefan 93

Guest
Šta mislite o anti-virusu NOD32? Na dosta mesta sam pročitao kako je super, da ima najbolji heuristic. A neki korisnici govore kako propušta, da ne može da obriše viruse kad ih nađe, jedan je rekao za stariju verziju da im treba mesec dana kada prijave virus da ga oni stave preko update.
Samo još, da li ste ga podešavali ili ste ostavili sve na default?

Podešavali naravno, av bez podešavanja i redovnog updatea baze bolje i da nestavljas na komp!!!

Uz pomoć malo truda i pomoći pretrage našao bi minimum 2 teme gde se o ovome već pričalo.

Pa evo i anketa za Aviru i NOD32 opet daje prednost NOD-u (66%), pa pitam.

Ja sam imao priliku na jednom zarazenom racunaru da ga uporedim sa avirom i rezultati su bili porazavajuci.
Prvo je nod skenirao i "ocistio", a onda avira nasla jos gomilu zarazenih...

Jedina prednost noda je sto je brzi (koliko sam ja provalio, podrazumevano ne skenira arhive, pa odatle, ali ja to ne bih tako ostavljao ni u ludilu).

Zasto bi real time skenirao arhive? Za to se koristi on-demand jer neposredne opasnosti nema a kada bi pokrenuo tu arhivu, AV bi sve uredno prijavio. Mislim, zamisli da udjes u katalog gde imas arhivu sa velikim brojem datoteka i da je real-time uredno skenira, na sta bi to licilo?

Nazad
Vrh Dno