Šta je novo?

NOD32 - pomoc za nooba

• Začetnik teme Začetnik teme Nagy
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Nagy

Slavan
Učlanjen(a)
20.02.2006
Poena
319
Elem, prvi put sam instalira'o nod32, on lepo zaisao i nasao gomilu virusova i sad ja imam par pitanja jer sam totales zbunjen:

Oko 10 virusa mi nije ocistio. Pise: unable to clean. OK, pokusam ja da NADJEM na HDD-u te viruse i da ih lepo rucno izbrisem (komplet fajlove, na moju odgovornost!) ali jednostavno TIH FAJLOVA NEMA! Pokusao sa za total commanderom da ih nadjem ali nista. To su recimo: autorun.inf, fcb, reg.... Primetih da su svi u autorun-u. Takodje, nasao je isto smece na C:, D:, F:.......na HDD i USB... Sad, sta je u stvari autorun i zasto ga ne vidim. Pokusao sam da nadjem, recimo na F: autorun.reg i da ga obrisem ali njega FIZICKI JEDNOSTAVNO NEMA. Takodje, u karantinu ga nema. Pls hlp 🙁

Ukljuci da vidiš sistemske i hidden fajlove, u exploreru.
Idi u safe mod pa odatle briši.
Sve radi kao lokalni admin mašine.

Ako ne mozes da ih nadjes u safe modu ni ako su ukljuceni system i hidden fajlovi, moraces da odes u safe mode (with command prompt) pa odatle da ih brises...

Oko 10 virusa mi nije ocistio. Pise: unable to clean. OK, pokusam ja da NADJEM na HDD-u te viruse i da ih lepo rucno izbrisem (komplet fajlove, na moju odgovornost!) ali jednostavno TIH FAJLOVA NEMA!(

Nije mogao da ih obrise jer su aktivni, ali ih je OBELEZIO i sa prvim restartom ih obrisao. Cim je njih NOD32 njih video kao viruse, ne brini vise ne mogu da mrdnu 🙂

Poslednja izmena:
Hvala svima! Nije mi jasno jer sam ranije, koiko se secam jos s glupim PC Cilinom (koji ladno ostavi po par virusa za seme) na kraju scana dobijao nesto kao: XYZ koada detekovano, XYZ komada obrisano i XYZ komada karantinirano. Onda ja odem u qurantine, te ako vidim da ladno mogu da se brisu - obrisem! On me pita ARE U SURE? Ja kazem, YEP, i ....voila! Sve obrisano.

Elem, ovde toga nema, nema niti mogucnosti, jerbo me nista ni ne pita (OK, s'vatam, autmatizovano) ali ja opet uradim scan i on opet izbaci na kraju log file sa istim tim virusima. Ja odem po njih direktno...a njih nema. Nisam prob'o safe mod a ako zatreba, i to cu. Mislio sam da Total Commander vidi sve, ali ne znam sta NOD32 uradi s'otim fileovima, dal' ih nekako markira pa NC ne vidi iste, pojma nemam...

Koliko je tacno ovo da NOD markira fileove pa ih nakon prvog restarta obrise. Mislim, ako ce da ih obrise....sto to ne uradi oma'k? Nejasno mi malko...

Anyway, DANKE!

Nazad
Vrh Dno