Šta je novo?

NOD32 brzo pushta viruse

dundjer

Slavan
Učlanjen(a)
21.09.2004
Poena
309
Choveche, stvarno brz program - ochas posla propusti 13 hiljada virusa!

Eeeeee... :mad:

na B92 forumu pishe ovo:

The test was made on 02-16 April 2005, using Windows XP Professional SP1 on a P4 2600 Mhz, 512MB DDRAM.

All programs tested had the latest versions, upgrades and updates and they were tested using their full scanning capabilities e.g. heuristics, full scan etc.

The 91202 virus samples were chosen

Rank

1. Kaspersky Personal Pro version 5.0.20 - 99.28%

2. AVK version 15.0.5 - 97.93%

3. F-Secure 2005 version 5.10.450 - 97.55%

4. eScan Virus Control version 2.6.518.8 - 96.75%

5. Norton Corporate version 9.0.3.1000 - 91.64%

6. Norton Professional version 2005 - 91.57%

7. McAfee version 9.0.10 - 89.75%

8. Virus Chaser version 5.0 - 88.31%

9. BitDefender version 8.0.137 - 88.13%

10. CyberScrub version 1.0 - 87.87%

11. Panda Platinum 2005 version 9.01.02 - 87.75%

12. Arcavir - 87.73%

13. MKS_VIR 2005 - 87.70%

14. RAV version 8.6.105 - 87.26%

15. F-Prot version 3.16b - 87.07%

16. Panda Titanium version 4.01.02 - 86.27%

17. PC-Cillin 2005 version 12.1.1034 - 85.98%

18. Nod32 version 2.12.4 - 85.66%

19. Command version 4.92.7 - 84.92%

20. AntiVir version 6.30.00.17 - 84.50%

21. Avast version 4.6.623 - 79.65%

22. Dr. Web version 4.32b - 78.71%

23. Sophos Sweep version 3.91 - 73.79%

24. UNA version 1.83 - 73.49%

25. BullGuard version 4.5 - 70.24%

26. Norman version 5.80.05 - 65.32%

27. Ikarus version 5.16 - 60.97%

28. AVG version 7.0.308 - 54.07%

29. E-Trust version 7.0.5.3 - 52.35%

30. ZoneAlarm with VET Antivirus version 5.5.062.011 - 52.32%

31. Vexira 2005 version 5.0.56 - 51.74%

32. VirusBuster 2005 version 5.0.147 - 51.51%

33. Solo 3.0 version 2.7.1 - 49.16%

34. Fire version 2.7 - 48.86%

35. ClamWin version 0.83 - 48.44%

36. Digital Patrol version 5.00.08 - 48.10%

37. V-Buster Pro - 46.33%

38. Protector Plus version 7.2.G01 - 45.81%

39. V3Pro 2004 - 38.87%

40. Ewido version 3.0 - 38.67%

41. ViRobot Expert version 4.0 - 38.10%

42. Quick Heal version 7.03 - 37.75%

43. VirScan Plus version 14.703 - 36.20%

44. MR2S version 2.0.104 - 35.05%

45. RHBVS version 4.60.821 - 32.96%

46. A Squared 2 version 1.6 - 25.37%

47. VirIT version 5.2.10 - 22.83%

48. TDS version 3.2.0 - 21.09%

49. Wave version 2.0 - 16.49%

50. AntiTrojan Shield version 1.4.0.15 - 11.91%

51. PC Door Guard version 3.0.0.15- 11.91%

52. Trojan Hunter version 4.2.908 - 10.19%

53. Tauscan version 1.70.1414 - 6.99%

54. Trojan Remover version 6.3.6 - 6.67%

55. The Cleaner version 4.1.42.52 - 6.28%

56. IP Armor version 5.46.0703 - 2.77%

57. Hacker Eliminator version 1.2 - 2.67%

58. Anti-Hacker & Trojan Expert 2003 version 1.6 - 0%

IZVOR:

http://www.virus.gr/english/fullxml/default.asp?id=69&mnu=69

bogami se nod32 stropoštao poprilično... bogami ću porazmisliti šta mi je dalje činiti, ali zasad je radio pos'o savršeno... ;)

Ne obracajte mnogo paznju na testove po netu. Mnogo puta se pokazalo da nisu relevantni.

Pishite lichna iskustva za NOD32.

pa ako imas samo nod32 na sistemu kako mozes da znas da imas neki virus koji on ne detektuje..???

malo je frka sa AV programima jer to ti je cuvar, i ako on kaze da virusa nema, ostaje ti samo da se nadas da je u pravu.. :d

zato stavish, recimo, KAV Personal Pro v.4.5 samo skener, updater i Control Centar i NOD32 full verziju, zategnutu do max..

update-ujesh sve redovno ( svaki dan, mozze i 2-3 puta dnevno) i sve shto nisi siguran shta je progurash i kroz KAV ( recimo, download iz nekog manager-a ili p2p programa)

to je shto se tiche home upotrebe..
ali, ja sam se porazmislio shto se firme tiche, i mislim da je KAV trenutno pravo reshenje za tu upotrebu..
mashine su u firmi sada vecc veccinom zamenjene novijim i brzzim, OS-ovi su ( skoro) svuda Win2K SP4 i noviji, v.5 KAV-a ima brzzi engine koji je proshao one prve verzije tako da ne bi trebalo da bude usporenja i problema sa njim..

na home mashini ccu da pazim i nadgledam shta rade oba, pa ccemo da vidimo..
rezultate testa niti odbacujem niti im verujem bezrezervno..

pozdrav

eTrust 7.1 corporate. Ima ga gomila firmi i banaka, a niko mi se još nije javio da je popio virus. Testovi na netu su čudo. Ne verujem da između antivirusa može da bude tolika razlika.

Septimus je napisao(la):
Ne obracajte mnogo paznju na testove po netu. Mnogo puta se pokazalo da nisu relevantni.

Pishite lichna iskustva za NOD32.

o, da - zavera netovskih razmera :wall:

josh samo da nadjesh neki link gde je testirano vishe antivirusa istovremeno, a da je nod pobedio u detekciji virusa pa da ga chovek shvati ozbiljno...
nije li koincidencija shto na raznim testovima po linku u raznim zemljama nod ima slichan procenat detekcije od max 90%?

"imam nod32 i ne bih da proverim drugim antivirusom koliko je dobar - meni se svidja, lep je i brzo mi radi...pa nema veze shto mi gmizhe bar 5 crva po mashini - ja ih ne vidim jer nod cuti"

na takva lichna iskustva mislish?

FREE YOUR MIND...dosta sa promocijom prosechnog softvera koji se dizhe u nebesa kao da je neshto najboolje shto se desilo u softverskom svetu :mad:

TEP3A je napisao(la):
pa ako imas samo nod32 na sistemu kako mozes da znas da imas neki virus koji on ne detektuje..???

dundjer je napisao(la):
josh samo da nadjesh neki link gde je testirano vishe antivirusa istovremeno, a da je nod pobedio u detekciji virusa pa da ga chovek shvati ozbiljno...

Imam instaliran NOD32, AVAST, AVG i Sophos...Nisam spomenuo da imam instaliran samo NOD32, ne znam odakle ovakva nagadjanja. NOD32 ima prednost (kod mene) jer je lightweight i jer ima odlichnu heuristiku.

Inache, probao sam i COMBO Nod 2.5beta i GDATA 2005. GDATA jer implementira HIVE heuristic tehnologiju koja dosta obecava.

Sta ce nam brz auto ako nije siguran.Tako je i kod antivirusa.

nidza je napisao(la):
bogami se nod32 stropoštao poprilično... bogami ću porazmisliti šta mi je dalje činiti, ali zasad je radio pos'o savršeno... ;)
Kako znaš da je radio posao savršeno kada propušta toliko virusa? :trust:

ja vise ne smatram nod32 za antivirusni program(taman da je 10X brzi nego sto jeste)
danas sam instalirao kaspersky i nasao mi je preko 20!!! virusa,trojanaca...sve to mi je nod32 propustio
naravno u oba slucaja je bila poslednja definicija(danasnja) i maximalan nivo scan-a

rest in peace nod32!

Ljudi vi mene polako plasite da taj NOD32 stvarno ne radi posao kako valja. :trust: :S:

POZ :wave:

Neko ko... je napisao(la):
Kako mislite to da upoređujete sa pišljivim NOD-om? On možda ima dobru heuristiku, ali to je daleko od dovoljnog za vrhunski i kompletan antivirus.

Ma kakva dobra heuristika - nabode poneshto kao corava koka ;)

Ako je dobra heuristika, kako onda joj promakne 13000 virusa - pa makar i da nisu u bazi, a trebalo bi da budu jer na testu sigurno nije bilo 13000 virusa koji su napravljeni bash tih dana oko testa.

Jednostavna je politika NOD ekipe - slabo dopunjavaju baze, uobrazili su da im heuristika dobro radi, a jedino shto je tachno od onog shto pishu je da je program brz. Imaju dobru reklamu, rashirili su famu da je program dobar - i to je to.
Chovek dok ne proba neshto drugo posle NOD programa misli da je zashticen...uostalom, svako ko ima samo NOD i ko je bio na "sumnjivim" sajtovima neka stavi KAV pa ce da vidi shta se sve namnozhilo :(
Ja sam prvi koji je skinuo KAV i stavio NOD zato shto su me ubedili da je brz i dobar - video sam da je brz pa sam poverovao i da je dobar, dok mi jednog dana nije palo napamet da probam kako radi KAV 5 koji je nashao chudo na kompjuteru
:mad:
A virusi nisu vishe takvi da mozhesh da vidish da su tu tako shto ti formatiraju disk - oni chuche na mashini, shpijuniraju, shalju podatke, napadju druge rachunare, kradu lozinke...mozhda josh gore jer ni ne znash da su tu ako su ti proshli kroz antivirus.

2. AVK version 15.0.5 - 97.93%
Nikad chuo za ovaj antivirus ?

A o relevantnosti testova... Na Virus Bulletin testovima nod32 je ubedljivo najbolji - za sedam godina testiran je 34 puta i pao je samo 3 puta, dakle 31/3, iza njega je Norton koji je test proshao 27 puta a pao 6 puta, dok je KAV na trecem mestu sa 26/13.

E sad, kome verovati? Virus Bulletin postoji i bavi se antivirusima skoro vec jednu deceniju, a njihova 100% Award je prestizhna i cenjena zbog toga shto su testovi vrlo rigorozni, dakle da bi AV proshao test mora da pronadje 100% in the wild virusa...

A ko su ovi iz prve poruke stvarno ne znam...

delacroix je napisao(la):
Nikad chuo za ovaj antivirus ?

A o relevantnosti testova... Na Virus Bulletin testovima nod32 je ubedljivo najbolji - za sedam godina testiran je 34 puta i pao je samo 3 puta, dakle 31/3, iza njega je Norton koji je test proshao 27 puta a pao 6 puta, dok je KAV na trecem mestu sa 26/13.

E sad, kome verovati? Virus Bulletin postoji i bavi se antivirusima skoro vec jednu deceniju, a njihova 100% Award je prestizhna i cenjena zbog toga shto su testovi vrlo rigorozni, dakle da bi AV proshao test mora da pronadje 100% in the wild virusa...

A ko su ovi iz prve poruke stvarno ne znam...

Virus Bulletin ti nije merilo koliko je neki AV bolji od drugog, vec mozda samo "istorijski" koliko je neka AV firma imala dobrih a koliko "losih" verzija.
To kazem zato sto u jednom trenutku, tj. u trenutku kada VB testira imas i po 10-15 antivirusa koji dobiju taj njihov VB100% sertifikat...ne mislis valjda da su svi jednako dobri.
To samo znaci da su svi oni zadovoljili uslove testa.
E sad, da li je neki antivirus pao na tom testu npr. januara 2001-e ne govori mnogo o tome kakav je antivirus te firme danas, zar ne? ;)
A bilo je i dosta polemika u AV industriji koliko uopste VB test ima smisla - ali to je druga prica.
Zdravorazumski, svi znamo da nijedan AV ne pruza 100% zastitu...a kod VB testa ih dobijes 10-ak sa 100% rezultatom - tako da VB nije bas neko merilo trenutne zastite koju pruza neki AV.

Singi,
ajde reci ljudima da li je Kasperski radio za Rusku vojsku kao programer, i da verovatno sada radi za njih na polju bezbednosti, pa je zato njegov proizvod 'teži' i jači od ostalih.
Ja sam to ovde napisao a moderator je odmah izbrisao.

AVK je nemački trabant sa motorom Kasperskog.

Neko ko... je napisao(la):
Singi,
ajde reci ljudima da li je Kasperski radio za Rusku vojsku kao programer, i da verovatno sada radi za njih na polju bezbednosti, pa je zato njegov proizvod 'teži' i jači od ostalih.
Ja sam to ovde napisao a moderator je odmah izbrisao.

AVK je nemački trabant sa motorom Kasperskog.

On je diplomirao na fakultetu za kriptografiju, koji je tih 80-ih po prirodi stvari i tematike bio prilicno oslonjen na vojsku.

evo sta kaze biografija sa sajta

Born in Novorossiysk, Russia, Eugene graduated from the Institute of Cryptography, Telecommunications and Computer Science and worked at a multi-disciplinary scientific research institute until 1991. He began studying computer viruses in 1989, when the Cascade virus was detected on his computer.

From 1991 to 1997 Eugene worked at the KAMI Information Technologies Center where he developed the AVP antivirus project with a group of associates (AVP was renamed Kaspersky Anti-Virus in November 2000). Eugene Kaspersky became a co-founder of Kaspersky Labs in 1997.

Today Eugene Kaspersky is one of the world's leading experts in the information security field: he has written a large number of articles and reviews covering the problem of computer virology and speaks regularly at specialized seminars and conferences all over the world. Eugene is a member of the Computer Antivirus Researchers' Organization (CARO); the global association of leading antivirus experts.

A sada radi za sve nas koji kupimo KAV :)

Poslednja izmena:
Radio za vojsku? Radi on još uvek za istu. Be puštaju oni stručnjake tek tako. I to mu je jedino merilo za pouzdanost njegovog av. Kako se beše zove onaj virus koji, kad provali da se računar štiti sa Kav-om , momentalno ga ubije? Nešto sam zaboravio.

Nije mu to jedino merilo. Potraži sam na netu testove AV pa vidi da li ima bar jedan na kome KAV nije na vrhu a NOD negde u sredini liste. KAV je dobar primer AV koji je stekao reputaciju od samih korisnika, a ne preko reklame kao Norton, na primer.
A kako se zvao taj virus, ne znam ni ja jer nije dugo ni bio aktuelan, a nisam ga za ovih 7 godina za kompom sa KAV-om ni video, za razliku od Nortona koga sam triput video isključenog od strane virusa.

O profesionalnosti testa dovoljno govori podatak da ovi NE ZNAJU NI DA SABIRAJU rezultate!!!

O cemu pricam - na dnu te stranice ima link za full rezultate u .RAR fajlu (http://www.virus.gr/fullxml/redirect.asp?id=251&type=dw), skinite ga, pokrenite, pogledajte .pdf fajl sa engleskim rezultatima, na search nadjite BitDefender (prvi rezultat koji nadje), i sve ce vam biti jasno.

Ili pogledajte slicicu u attachmentu.

Ne znam na koju foru su dobili da je BitDefender propustio cak 43663 virusa!? Ja na digitronu na kompjuteru dobih cifru od 13859 virusa (mislim da ovaj moj CPU sabira OK - nije to Pentium 1 100mhz koji ofrlje sabira). :banana:

Pozdrav :wave:

Prilozi

• confused.gif
    confused.gif
    53.7 KB · Pregleda: 83
Poslednja izmena:
borab je napisao(la):
eTrust 7.1 corporate. Ima ga gomila firmi i banaka, a niko mi se još nije javio da je popio virus. Testovi na netu su čudo. Ne verujem da između antivirusa može da bude tolika razlika.

Joj, reci nam koje su se to banke odluchile da kupe eTrust - chisto da shto pre vadimo pare iz njih pre nego shto nam ih neko ne poklopa iz njih :zgran:

45000 propushtenih virusa dovoljno govore :S:

Poslednja izmena:
Computer Asociates su zvanichni MS partner..
nije da sam ikad mnogo vrednovao kome Billy veruje, ali to ima svoju tezzinu ( kao i njegov novac, uostalom,))

CA je, inache, kompanija koja je 'odgovorna' za eTrust EZ AV..
i to za obe verzije;)
koje?! pa jedna je sa 'V' engine-om, njihovim starim ( koji i nije neshto), a druga je sa 'I' engine-om ( bivshi Innoculated PC-cillin AV, ako se seccate) koji je otkupljen i jako dobro radi

sve u svemu, svaki AV program ima svoje nedostatke, kao i uspone i padove..
Windows kao sistem je pun rupa i to ne mozze da "zakrpi" nijedan AV, kako god sjajan i bajan bio
riba smrdi od glave..

te prozivke ostavite za obdanishte, ovaj test je samo jedan od mnogih..
lik sa site-a na njegovom forumu kazze da ga niko ne sponzorishe ("No sponsors at the moment"), mozzda ih sad animira;)

pozdrav

H.U.D. je napisao(la):
Computer Asociates su zvanichni MS partner..
nije da sam ikad mnogo vrednovao kome Billy veruje, ali to ima svoju tezzinu ( kao i njegov novac, uostalom,))

Pusti sad t0 - MS zvanichni partner je svaka firma chiji je AV optimizovan za rad sa Windowsima, nigde Bili ne kazhe da je CA dobar.

A evo i linka gde su svi pobrojani

http://support.microsoft.com/default.aspx?scid=kb;en-us;49500

Chudna ti je ta teza da su svi antivirusi podjednako dobri, tj. loshi - kako onda na velikom broju raznih testova se dobijaju slichni rezultati?
Milsim na testove u raznim zemljama, na raznim sajtovima - mislish da prepisuju jedni od drugih ili ipak ima razlike u detekciji?
:trust:

pa zashto moderatori cute,

nije ovaj forum mesto za igru i reklamu singija.

Poslednja izmena:
dundjer je napisao(la):
Chudna ti je ta teza da su svi antivirusi podjednako dobri, tj. loshi...

da, chudna.. i nije moja:p

gde si ti to prochitao u mom post-u?
ja vidim ovo
svaki AV program ima svoje nedostatke, kao i uspone i padove..
, a ti ono drugo.. hmmm... mozzda ti je "virus" u sistemu? :d

a za eTrust.. mrzi me sad da trazzim, ali nisu samo dobili titulu, nego im je AV izabran od strane M$-a za neke njihove potrebe, zaboravio sam koje..
a oni valjda znaju kome daju svoj novac na "chuvanje" ,)

a za Singi-ja.. pa, mozze mu se.. trenutno je KAV na prvom mestu po pokazanim preformansama, pa je sad "shiroko";)
sutra, kao i juche, chesto ne ostaje tako.. prechesto :wall:

pozdrav

codejan je napisao(la):
pa zashto moderatori cute,

nije ovaj forum mesto za igru i reklamu singija.

A na sta treba da reaguju - niti smo zapoceli thread, niti se ukljucujemo sem na direktno postavljeno pitanje koje cak i nije bilo vezano za temu???!!!

Ili smatras da kadgod neko pomene KAV, to je reklama za Singi?

Hvala, to je kompliment za Singi da je napravio takvu marketing mrezu da svi rade za nas...ali nazalost nije tako - ima ljudi koji pominju KAV a i da ne znaju za nas, a kamoli da su ga od nas kupili :)

Ali, svakako hvala za spontani kompliment :p

Nazad
Vrh Dno