Šta je novo?

NOD i KAV zajedno ?? Moze li to ...

mkrnjic

Čuven
Učlanjen(a)
23.02.2002
Poena
619
Inace koristim NOD za Internet Monitoring ali volem da ponekad uradim sken i sa nekim drugim AV-om i to je do skora bio KAV 5.0.388 Pro ... ali na moju zalost nemogu vise da ga update-ujem nemam validan key i reko ajde da probam KAV 6.0.1.411 kad ono tamo MEÐUTIM ... kaze on meni No WAY HOZE :-devil-: ... tj tera me da skinem NOD ... a to mi nesto nepada na pamet ... :smash:

Nije mi jasno zasto su ga tako napravili ?? Ja sam KAV 5.0.388 Pro koritio povremeno sa On -Demand Full Scan Sistema ... i hteo sam tako i dalje ali NEDAJU Dušmani :d

Jel ima neko mozda instaliranu ovu kombinaciju NOD 24/7, a KAV On demand ??

Cemu tolika paranoja?
KAv 6.0.411 ili
Nod 32 +fix

ma nije paranoja ... nego jednom u 2-3 meseca kada se setim i kada mogu da pustim scan celog kompa bi da proverim ove silne tvrdnje da NOD propusta a da KAV pronalazi propusteno

Ja sam takodje poslusao savete sa foruma i instalirao NOD koji je stalno aktivan i KAV samo on demand scan posle update-a i to na vise masina sa razlicitim profilima rada. Nekim cudom jos uvek mogu da radim update na KAV-u. Licno nisam video nikakvu prednost KAV-a u ovakvom rezimu, tacnije nije pronasao nista sto NOD vec nije ubio.

Mislim da anitivirusi "jedu" jedni druge tj prepoznaju kao virus e sad new znam u konkretnom slucaju ali riba koja je instalirala kaspersky i pandu je sjebala sistem tj toliko ga usporila da je bilo cudo nevidjeno

Ja sam takodje poslusao savete sa foruma i instalirao NOD koji je stalno aktivan i KAV samo on demand scan posle update-a i to na vise masina sa razlicitim profilima rada. Nekim cudom jos uvek mogu da radim update na KAV-u. Licno nisam video nikakvu prednost KAV-a u ovakvom rezimu, tacnije nije pronasao nista sto NOD vec nije ubio.

Ma ni kod mene KAV nije nasao nista posle NOD-a ... ali ajde da proverim NOD s vremena na vreme ;)

A jel koristis Pro ili Personal verzije KAV-a?? I dali sam pogresio sto sam uradio update KAV iz Local foldera a ipak sam bio online, pa mi je on prijavio da mi je key "black listed" ?? ili to sto sam bio oN Line nema veze sa "black listed" ??

Ma ni kod mene KAV nije nasao nista posle NOD-a ... ali ajde da proverim NOD s vremena na vreme ;)

A jel koristis Pro ili Personal verzije KAV-a?? I dali sam pogresio sto sam uradio update KAV iz Local foldera a ipak sam bio online, pa mi je on prijavio da mi je key "black listed" ?? ili to sto sam bio oN Line nema veze sa "black listed" ??

Mislim da je pro, ne znam jer nisam trenutno za tom masinom, ali update vrsim online. Izgleda da necu ni ja dugo, jer je key validn do nekog januara 2007.

Ja koristim KIS 6.0.303. i imao sam istih problema sa kljucem za njega ali je problem resen.
Izasli su novi koji rade,ovaj moj konkretno do 6.2008

I dali sam pogresio sto sam uradio update KAV iz Local foldera a ipak sam bio online, pa mi je on prijavio da mi je key "black listed" ?? ili to sto sam bio oN Line nema veze sa "black listed" ??
Nema veze da li si online, crna lista se isporučuje u kompletu sa bazom virusa.

Ako ti KAV treba samo za "on-demand scan", onda probaj besplatni Kaspersky Online Virus Scanner.
http://www.kaspersky.com/virusscanner

Sto se tice avasta KRS.
Vise od jednog antivirusa nije preporucljivo na jednom sistemu,zato sto jedan drugog koce i smaraju i bespotrebno usporavaju racunar.Odluci se ili NOD32 ili KAV ,nikako oba.
Pretpostavljam da drzis NOD32 zato sto KAV "KAO" gusi komp,potpuno bespotrebno,ako ti je sam windows dobro postavljen i podesen,nema sanse da ti KAV gusi sistem.

Poslednja izmena:
Sto se tice avasta KRS.
Vise od jednog antivirusa nije preporucljivo na jednom sistemu,zato sto jedan drugog koce i smaraju i bespotrebno usporavaju racunar.Odluci se ili NOD32 ili KAV ,nikako oba.
Pretpostavljam da drzis NOD32 zato sto KAV "KAO" gusi komp,potpuno bespotrebno,ako ti je sam windows dobro postavljen i podesen,nema sanse da ti KAV gusi sistem.

Da Ponovim jos jednom KAV mi sluzi samo za On Demand scan jednom u 2 meseca i totalno je neaktivan ... NOD mi radi sav posao ... A PROBLEM je kada sam hteo da instaliram KAV 6 i on kaze da NEMOZE zajedno sa NODom .
Pa pitam dali je jos neko imao taj slucaj?
Inače NOD i KAV 5 mogu zajedno ...:wall:

Da Ponovim jos jednom KAV mi sluzi samo za On Demand scan jednom u 2 meseca i totalno je neaktivan ... NOD mi radi sav posao ... A PROBLEM je kada sam hteo da instaliram KAV 6 i on kaze da NEMOZE zajedno sa NODom .
Pa pitam dali je jos neko imao taj slucaj?
Inače NOD i KAV 5 mogu zajedno ...:wall:
To sto ti radis je jako glupo,drzis dva AV-ea ,vise verujes KAVu po pitanju pronalazenja virusa ,ali ti NOD32 manje gusi sistem,ja sam ti rekao to tako ne valja,moze da funkcionise al je glupo.A sto se tice tvog problema resenje je sledecje,ako bas volis taj tvoj sistem 2 AV-a,obrisi nod32 instaliraj kav6 i onda opet instaliraj nod32,tako cjes imati oba;)
edit:
ni KAV sada negusi toliko koliko je to radio KAV 4.5 on je bio pravi smor
to gusenje je ispravljeno jos od 5.xxx verzije;)
nadam se da ti je pomoglo oko instalacije(meni jeste)

Poslednja izmena:
nerazumem sta je lose u tome sa 2 AV?? KAV se ni ne pokrece sa Win-om, valjda to znaš, tako da nema tu sta da nevalja. Kad radim Scan sa KAV ugasim NOD i nisam na NET-u i to je to. A inace sam imao KAV 4 i 5 jedno 2-3 godine i barem kod mene je gušio sistem ... glupo mi je bilo da ga startujem po potrebi kad sam na netu ili ne ... pa sam probao Avast par meseci i na kraju zavrsio sa NOD-om sa kojim sa prezadovoljan ... par puta sam bio na netu bez Firewall-a po par sati ... i opet nisam nista navukao ... a sobzirom da ljudi kude NOD tipa "što je brzo to je i kuso" ... volim ta tvrdjenja da proverim iz prve ruke ... i dosada nisu bila tacna ... bar nekod mene ...

BTW malo ljudi zna za Extra Setovanja Nod-a ... mozda je tu problem ...

Inace koliko sada mogu da primetim ni KAV sada negusi toliko koliko je to radio KAV 4.5 on je bio pravi smor ... ali navikako sam se na NOD ... a i volim brzinu a ne da nesto rastezem i kilavim ... tako da je moj izbor NOD ... a KAV kao SUPERVIZOR :)

Inace hvala za predlog oko instalacije ... jednostavno ali mi nije palo na pamet

Može da stavi i Avast sa NOD-om I KAV-om... Da pojača bezbednost.

sto rece m!st!cx
To sto ti radis je jako glupo,drzis dva AV-ea ,vise verujes KAVu po pitanju pronalazenja virusa ,ali ti NOD32 manje gusi sistem,ja sam ti rekao to tako ne valja,moze da funkcionise al je glupo
samo da dodam moje iskustvo, probao sam skoro svaki av, sada mi je na poslu NOD, a gajbi AVG. desi se da NOD propusti neki virus, obrnuto ne. preAVG sam imao KAV, isti slucaj, samo sto AVG najbrze radi on demand scan, mada je NOD dosta brz za background monitoring,
e sad naravno nije poenta brzina nego zastita. mada ukusi su razliciti :d

Kod mene su jedno vreme lopo radili KIS 6.0.1.411 i NOD. Jedan uvek isključen, ali mogu da rade i oba uključeni, mada je nepotrebno.
Treba prvo da bude instaliran KIS pa onda da se instalira NOD dok je KIS isključen.
KIS je jednostavno bolji od NOD-a. Zato nema potrebe za oba.

Jednom prilikom je BaneR ovde nesto rekao sa cime se nisam slagao, a bio je u pravu. Jeste li se vi ikada zaista susreli sa problemima izazvanim virusima, ili virusom, ili je sve ovo zbog urbanih legendi?
Ne zelim da budem vulgaran, ali ovo je isto kao da navlacite kondom, i terate devojku da pije "plave" pilule :). Stvar je u tome da vi nesmetano idete na internet i koristite svoj racunar uz zastitu, uz dobru funckionalnost. Balansirajte izmedju ta dva. Najgore bi bilo da uopste ne idete na internet, i da imate neki klasa SH AV, a najgore sa druge strane jeste da idete na net sa 2 personal firewalla, i 3 AV-a od kojih ce jedan biti potpuno, drugi delimicno aktivan.
Ne znam cemu filozofija. KAV || Nod && Outpost || Zone Alarm. A ako hocete, mozete instalirati i ewido ili a-sqared da preskenirate jednom u mesec dana za spyware, nacice tu i tamo po nesto, garant, ali ako koristite Outpost, naci ce znatno manje.

Koristim avast 4.7 od kasperskog sam digao ruke:mad: . jel treba da instaliram i neki firewall uz to ili nest drugo i kakav je, jel efikasan? Jel mogu nekako da mu iskopiram baze da ga ne update-ujem svaki put kad reinstaliram windows:wall: ?
Pozdrav
Zak

To sam radio sa kasperskim:banana: ali sada nikako da pronadjem bases folder koji mogu da iskopiram i poslesamo ga zamenim :lupko:
Pozdrav
Zak

@zak: Imaš dugme "edit"... Ne moraš da postuješ dva puta u roku od 3-4 minuta.

BTW, da odgovorim ozbiljno na ovaj topic. Antivirus software sam koristio jedino '98 godine... Tada sam koristio Norton Anti-Virus - ne znam zašto.

Već niz godina ne koristim nikakav anti-virus. Virus nikada nisam imao. Mnogi me pitaju kako to znam... Instaliram KAV jednom u 2-3 meseca, update-ujem, skeniram i on ne nađe ništa. Takođe, kada u system "uđe" virus on bi trebao da se ponaša čudno. Ali moj Windows XP se nikada ne ponaša čudno. I , verovatno najbitnije, AV software uopšte nije potreban ukoliko čovek zna koje sajtove posećuje.

Dakle, upotreba AV programa je meni bespotrebna, skupa (i legelnim putem, i višednevnim jurnjavama ključeva...), isuviše RAM consuming... I posebno bitno... Današnja najveća pretnja Windowsu nisu virusi nego spyware... I kome to nije jasno neka instalira 18 anti'virus programa.

Poslednja izmena:
E ljudi ... pitao sam za konkretan problem ( ako jos uvek mozete da se setite istog ??) a ne da se ovo pretvori u prepucavanja puna Kapricioznosti koji AV je bolji ... I za informaciju nekima od vas imao sam dva bliska susreta sa Malicioznim virusima i oba puta ostao bez Win-a (naravno KAV je radio Clean :smash: ) ... tako da nesto i ne prizeljkujem Trecu srecu ...

Instaliram KAV jednom u 2-3 meseca, update-ujem, skeniram i on ne nađe ništa.

... evo Ronnie npr: Kakva je razlika izmedju tvog i mog KAV-a ?? Koristimo ga obojica jednom u 2-3 meseca. Ako sam te dobro shvatio mada nisi bio bas decidiran ti KAV instaliras i ponovo skines ?? Ako to radis, to je po meni glupo ... pa samo mu poiskljucuj sve opcije i da se ne dize sa Win-om i to je to ... nista neradi i netrosi dragocene resurse :D masine ... zar ne ??

Inace sve ovo sa NOD-om i KAV-om bas i radim po nekim preporukama sa ovog Foruma ...

Ranije sam instalirao KAV jednom u 2-3 meseca... Dok sam bio "mladi entuzijasta"... To ne radim već više od godinu dana...

Jel ima potrebe da uz avast 4.7 instaliram i neki firewall recimo kerio? Iz procitanog sam shvatio da nema integrisan ui sebi ali mozda gresim?
Sa tim da za anti virusom nema potrebe jednostavno ne mogu da se slozim a sad da li ce on da stiti od spijuna zlonamernih dialer-a ili neceg drugog to je vec vise filozofsko pitanje kas recimo stiti od svega ( po malo ).Imao sam problem kada su me hakeri napadali i kad se konektujem i odem na legalne sajtove poput b92 ili blica...

Poslednja izmena:
E ljudi ... pitao sam za konkretan problem ( ako jos uvek mozete da se setite istog ??) a ne da se ovo pretvori u prepucavanja puna Kapricioznosti koji AV je bolji ...
Ako se ne varam to je:
Ja sam KAV 5.0.388 Pro koritio povremeno sa On-Demand Full Scan Sistema ... i hteo sam tako i dalje ali NEDAJU Dušmani :d
Jel ima neko mozda instaliranu ovu kombinaciju NOD 24/7, a KAV On demand ??
Između prepucavanja se može naći i jedan konkretan predlog :)
Ako ti KAV treba samo za "on-demand scan", onda probaj besplatni Kaspersky Online Virus Scanner.
http://www.kaspersky.com/virusscanner
Kaspersky Online Virus Scanner se instalira ka Active X komponenta (znači treba ti IE), besplatan je, koristi iste baze kao KAV (ima da se podesi da li da koristi extended ili obične), ne sudara se sa glavnim antivirusom na računaru, omogućava samo on-demand scan, ne omogućava čišćenje virusa (to moraš ručno) ...
Kao što je već rečeno, instalirati dva "puna" antivirusa na sistemu nije preporučljivo.

@zak
Ova tema se ne bavi Avastom. Pitanja vezan sa Avast i KAV možeš da postaviš u
http://www.benchmark.co.yu/forum/showthread.php?t=116506

P.S. U diskusiju da li uopšte treba koristi antivirus, firewall, kondome, duge gaće, i ko-zna-koje vidove zaštite od ko-zna-čega, neću da se uključujem. ;)

Nazad
Vrh Dno