Šta je novo?

NOD 32 VS Virus Trojan

vladat1

- CoH -
Učlanjen(a)
26.11.2004
Poena
1,175
Moja oprema  
CPU & Cooler
NH-C12P SE14 , Ryzen 7 3800X
Matična ploča
MSI B450 Gaming plus
RAM
Kingston Fury Renegade 2 x 16 GB - 3600Mhz
GPU
GeForce GTX 1060 GAMING X 6GB
Zvuk
S.M.L.S 8A
PSU
Seasonic Focus Plus 750w 80+ platinum
Kućište
HAF 912 PLUS
Miš & tastatura
Logitech G610 , LOGITECH G403 HERO
Ostale periferije
Blue Snowball Ice
Pristup internetu
  1. Optički internet
Imam problem :D (naravno), vec oko godinu dana koristim NOD 32 (v1, nesto) + ZAP (v5.5) i sve je lepo radilo dok nisam zapatio ovog trojanca. NOD 32 nikako da ga obrise, a Ad-Aware SE Professional 6, ga cak i ne vidi. Redovno radim apdejtove i NOD a, a i Ad-Aware. Da li postoji neki programcic, slicno kako kod simantek antivirusa koji bi ovo mogao da mi resi. Svako misljenje je dobrodoslo. :wave:

Prilozi

• Virus.jpg
    Virus.jpg
    91.5 KB · Pregleda: 222
Tako je to kad surfuješ po sumnjivim sajtovima. Obriši sve fajlove u TEMP folderu i podfoldere u njemu. Ako nešto neće da se obriše to znači da je aktivan ili je fajl zaključan pa probaj da vidiš koji je proces i da ga uibiješ ili da digneš računar u safe modu pa da ga onda obrišeš. Postoje i programi za brisanje zaključanih fajlova. A možeš i da pritisneš delete na Nodu32.

Instaliraj spy bot search and destroy, probaj sa njim.

Mada si tog trojanca po svemu sudeci sam instalirao, skinuvsi neki crack ili programcic i dopustivsi da on sam svuce ostatak setup-a na system.

Ako je trojanac zahvatio neke systemske fajlove, tipa winlogon fajlove, preporucujem reinstall system-a, jer ces i sam reinstall brze odraditi nego da se patis po registry-u i jurnjavom inficiranih fajlova.

Ja sam napisao poruku koju mi javlja. Znaci u pitanju je neki trojanc (ne pise koji). U nodu nece da se obrise. Sto se putanje tice nikako da je nadjem preko totalcomandera. Probacu sa spy bot search and destroy. Javljam rezultate !

P.S. Isprocacu i McAfee AVERT Stinger 2.6.0 - FREE

Poslednja izmena:
A i ja sam glup što nisam pogledao sliku koju si postavio.:smash: :wall:
Win32/TrojanDownloader.Small.DDP trojan

Od McAfee nista

udji u safe mode, izbrisi kompletan sadrzaj direktorijuma c:\documents and settings\vlada\local settings\temp

Izbrisao, mislim da ga vise nema

Vampir se vratio

Trojanac me ubi. Zauzima 100% resursa cpu i uporava mi sve. Da li neko zna kako kako da ga ubijem zauvek, ili mozda u kom se procesu krije. Da li ima neki malo program kao na primer stinger koji bi mi to resio :wall:

Kako da udjem u sejf mod?

Prilozi

• Trojanac.jpg
    Trojanac.jpg
    96.4 KB · Pregleda: 74
  • Proces.jpg
    Proces.jpg
    106.6 KB · Pregleda: 78
Mozes da probas i da skines Unlocker, pa da odes rucno u taj folder sto ti pise na slici od NOD32, pa desni klik na njega, izaberes Unlock, pa ga obrises rucno.

U Safe mode ulazis tako sto pritisces F8 dok se butuje sistem, pa ces dobiti meni da izaberes Safe mode.

Probacu ovo sad

Iz sejf moda sam obrisao sve, ali on je jos uvek tu. Probao sa sa unlocker om ali jednostavno se ne vidi tamo gde bi trebalo da ga bude. Ostaju mi jos 2 nacina
1. da li da dopustim da mi racunar skenira recimo kasperski ili McAfee - Antivirus
2. skinem Hdd i odnesem na posao pa da skenira legalni norton enterprajz
3. da formatiram Hdd (malo problem jer imam more podataka na Hdd) Ovo bi voleo da ostane zadnja opcija. Samo da pitam kako cu da znam da kad vrsim beckupove da nece negde da se iskopira i ovoaj trojanac.

Inace radi tako sto 100% zauzima procesor !?! :wall:

Probaj taman tim redosledom.

Kada radim beck up - -kako da izbegnem da iskopiram i trojanca. Radi se o beck apu fimlova i MP3 muzike, naravno i softvera

probaj Trojan Remover.
a virus ne bi trebalo da se zapati medju avi i mp3 fajlove...potrazi medju njima *.exe (nepoznatog porekla) i obrisi ih pre bekapa

prvo probaj sa kasperskim,izbrisi taj nod32,ako ti ni to nepomogne onda format c.

Da probas Trojan Hunter. Tek sam ga instalirao, tako da ne znam koliko je efikasan.
Ne kosta te da probas.

ne znam jesi li iskljucio system restore pre svega toga....ako nisi trebalo je ;)

Pazi da ne zeznes i taj drugi kompjuter sa virusom.Probaj prvo kuci sa svim mogucim antivirusima(kasperski,NOD32,Norton)pa onda sa spyboot-ovima(Zone alarm,spybot S&D itd.).A ako ni tad ne uspes nabavi neki prazan hard i instaliraj mu Windows,pa pocni da prebacujes fajlove koje hoces da zadrzis jedan po jedan(naravno mora da ti bude upaljena zastita dok to radis"antivirus i Spybot")pa ces videti gde ti se tacno nalazi taj virus.E onda OBORI!!!

Poslednja izmena:
Trojan Hunter - sa novim definicijama, našao 2 trojanca i uništio ih. Nijedan od njih nije onaj što pravi probleme ?!?

sad ću da isprobam i Trojan Remover

Poslednja izmena:
Ajde, ako nisi resio problem, isprobaj nesto sto bi mozda zaista i moglo da ti pomogne A-Squared HiJack Free (besplatan). Kada ga budes instalirao nemoj nista da cackas, brises i slicno, nego prvo malo razgledaj program, a posebno obrati paznju na meni sa leve strane i to: "processes" i "autorun". Tu se krije trojanac koji te muci i dok ga tu ne nadjes i ne ubijes procese i fajlove on ce se stalno ponovo vracati. Mozes i da okacis slike ovde pa ce se vec naci neko da ti pomogne da prepoznas trojanca.

Takodje, dva mala saveta:

Prvi, ako se vec muvas po raznim crack-erskim sajtovima i skidas crack-ove moras i da se opremis adekvatnim programima. NOD32 u verziji 1, koji ti koristis, je prilicno prevazidjena stvar pa ili stavi NOD32 u verziji 2, ako vec ne mozes bez NOD-a, ili stavi nesto jos kvalitetnije kao sto je Avira AntiVir (pogledaj malo druge tredove) koji je cak i u besplatnoj verziji (jos jedan besplatan) neverovatno dobar, ili Kaspersky 6 koji je provereno dobar. Takodje, skini i neki stvarno dobar anti-malware koji je, za razliku od klasicnih antivirusa, stvarno specijalizovan za trojance, adware, spyware i slicno. Preporucujem A-Squared Free (takodje besplatan), ali budi pazljiv prilikom skeniranja jer A-Squared zna da pored gomile tacnih detekcija ima i poneki false positive. Ako nisi siguran sta ti je nasao, pitaj ili na njihovom forumu, ili ovde.

Drugi savet. Pre nego sto bilo sta pokrenes od fajlova koji se nalaze u tim .rar fajlovima koje skidas skeniraj dobrim programima koje sam ti gore preporucio. To sto u nekom .rar fajlu postoji i crack.exe fajl i sto u .txt fajlu pise da treba da ga pokrenes ne znaci da stvarno to treba i da uradis. Na stranu to sto za 1/2 software za kojima ljudi jurcaju crack-ove i serial-e postoji jednako kvalitetna ili i kvalitetnija freeware zamena.

Poslednja izmena:
Za "A-Squared HiJack Free" sam čuo i planiram da ga upotrebim. Predhodna dva trojanca nisu dala rezultate, osim što su pronašla 2 za koje i nisam znao da postoje.
Znači od antivirusa mi preporučuješ:
- NOD32 v2 ili
- Avira AntiVir ili
- Kaspersky 6

Koji ti koristiš?

Ja sam koristio do sad NOD 32 v1. (nešto), ZoneAlarm Pro 5.5 i ad aware se pro

Koju ti kompletni zaštitu koristiš, i koji mi preporučuješ firewall a da se slaže za antivirusom, i naravno koji programcic za trojance?

Najbolji ti je NOD32 i Zone Alarm 7 Pro.Verovatno si ti i zakacio taj virus jer imas te stare verzije.

Spasio me mali ruja iz cureit a zvani Dr Web. Na prvi pogled imao sam osecaj da je grub i nedobrsen, ali desilo se cudo. Trojan Hunter je nasao 2 trojanca, a Dr. Web jos 6 i 2 potencijalna za koja smatram da nisu. U svako slucaju racunar sad radi normalno. Tako se zavrsila saga o trojancima :guitar:

Sada umesto NOD a prelazim na Avira AntiVir (imam registraciju za 6 meseci i na Comodo Firewall Pro 2.4
a uz to zadrzavam i Dr Web a

Poslednja izmena:
ako planiras da kupis neki anti troyan/spyware software juri Spyware doctor, taj trojanac sam i ja zapatio ranije samo je problem sto ti skine jos gomilu drugih i to nije lepo od njega :D inace najnoviji nod32 2.7 sa poslednjim update-om nalazi uredno taj fajl samo moras da mu stavis in-depth analysis i potrazi malo po forumu kako da setup istog odradis na pravilan nacin sasvim je kul. poz

Poslednja izmena:
Verovatno ću posle Avira AntiVir a da pređem na NOD 32 v2.7, a stari NOD 32 koji sam imao v1. (nešto) ga je video, ali nije mogao da ga izbriše. Spyware doctor nisam isprobao, ali sam ćuo dobre kritike.

Jel dobro imati instalirane:
Spyware doctor
Trojan remover
Trojan hunter
S&D
ADaware...
i programe ovog tipa u isto vreme,jel smetaju jedan drugom,i jel treba jedan uninstalirati da bi drugi koristili??

Onako me zanima!

Vrh Dno