Šta je novo?

Nod 32 v3 opterecuje masinu kada nema net-a

DarkNinja

Slavan
Učlanjen(a)
23.09.2005
Poena
319
Dakle desava mi se sledece da kada iskljucim lap sa net-a nid hoce da optereti proc na 40-50% i to tako traje dok se ne prikljuci net, ubijanje procesa iz task manager-a resava problem samo na kratko...

Poslednja izmena:
:S:

Kako je moguce ubiti ga iz TM? To iole neki ozbiljan AV ne bi smeo da dozvoli.;)
Da, ali se ESET servis/proces automatski restartuje... ;)
No, slazem se da bi Self-defense trebalo poboljsati... :)

@SoneMasina
Jel imas ukljucene Advanced Heuristics i Runtime packers u Real-time...? Ako imas, iskljuci ih, u nekim slucajevima oni znaju da naprave ovakav problem.
Ako su vec iskljuceni, upotrebi na primer Filemon ili slicne alate da vidis kom fajlu pristupa ESET-ov proces, pa kasnije da ga stavis u Exclusion... :)
BTW, koji OS?
(verovatno Vista...)

XP drzim ali meni je sumnjivo da mozda ne pokusava da posalje neke podatke sa mog kompa, koj bi djavo onda opterecivao core2duo proc do 50% sto nije malo slazete se...
E da dal imam te advanced heuritics nemam pojma, mislim ja sam ga samo instalirao i c....vao ostalo sam njemu ostavio, gde se nalaze ti heuritics u programu???

XP drzim ali meni je sumnjivo da mozda ne pokusava da posalje neke podatke sa mog kompa, koj bi djavo onda opterecivao core2duo proc do 50% sto nije malo slazete se...
E da dal imam te advanced heuritics nemam pojma, mislim ja sam ga samo instalirao i c....vao ostalo sam njemu ostavio, gde se nalaze ti heuritics u programu???
Ako nisi nista sam menjao u podesavanjima tokom setup-a ili kasnije onda nemas Heuristics i Runtime packers ukljucene, po default-u je to iskljuceno. :)
Mozes da bacis pogled na njihov forum, posebno na ovu temu koja se bavi "High CPU usage" problemom... mozda nadjes resenje. U principu, ekrn verovatno skenira neki fajl na disku iznova i iznova, sto dovodi do povecane potrosnje CPU cycles... fazon je naci koji je to fajl, sto mozes proveriti sa Filemon-om... ili slicnim alatom :)
:wave:

Iskljuci regular automatic updates pa radi update rucno kada se povezes na net.

Probao sam, tj hteo sam da podesim da mi update radi rucno ali nemogu nigde da nadjem tu opciju, jel znas ti mozda??

Inace ESET je poceo lagano sa zabranom update-a za nelegalne verzije programa, kako onih sa NOD fix-om tako i onih sa ne-regularnim serialima.... :S:

Tools>Scheduler> iskljuci regular automatic updates

Update>Update virus signature database ili desni klik na ikonicu u systray-u>Update za rucni update

Inace ESET je poceo lagano sa zabranom update-a za nelegalne verzije programa, kako onih sa NOD fix-om tako i onih sa ne-regularnim serialima.... :S:

Jel ovde spada i tial unlock na 25000 dana ?? :)

Nazad
Vrh Dno