Šta je novo?

Nod 32-ne radi komp

battta2

Slavan
Učlanjen(a)
11.05.2007
Poena
301
Pre par dana kompjuter mi je poceo stalno da se gasi i nece da se upali kao da nema struje.zamenio sma trafo i isto se desava.medjutim kada sam usao u safe mode i obrisao nod 32 kompjuter se vise ne gasi kad ulazi u windows.takodje od kada sam se resio nod 32 sve ide mnogo tecnije,ne secka,sve radi perfektno cak bolje nego ikada.Da li neko moze ovo da mi objasni/preporuci neki bolji antivirus?
hvala unapred

Koja verzija Nod-a. Koji OS, da li pored nod-a koristis i neki FW.

"i nece da se upali kao da nema struje"

ne bih znao kako ovo da ti objasnim, ali nema veze sa NOD32. dok se ne podigne sistem, i dok se ne startuje process, ne moze nod32 da bude krivac za nepaljenje komp-a.

probaj malo bolje da opishesh problem, a evo ti preporuke za AV -

1. Butdefender 10/free edition 8 - 10ka mora da se krekuje ili kupi, a krekovanje zahteva da si IT manijak, te bih ti preporuchio BitDefender 8 free edition je imaju odlichnu bazu podataka, i malo je opterecenje aktivnih procesa.

2. Panda antivirus - prosto neverovatno da ovakvi anonimci pokupe sve lovorike u 2007, odlichan antivirus, ogromna baza podataka, prijatan interfejs i lako koriscenje. nadji bilo koju verziju (platinum, 2007 etc ... )

3. Zone alarm - po svim ocenama najbolji, meni jako iritantan antivirus. alarm u bukvalnom smislu, i kad ga skroz "ojadish" i dalje se oseca paranoja kojom zrachi zone alarm. kako ostali korisnici kazu - najbolja overall zashtita, jer ima antispyware i antivirus u sebi

ako instalirash Bitdefender, isto bih ti preporuchio da koristish uz njega i besplatni AdAware personal/free koji mozesh skinuti sa sajta - www.lavasoft.com

note svima koji brane NOD32 kao najbolji AV - testirao sam ga uporedo sa svim ostalim antivirusima, i mogu da kazem da je ovo najnesigurniji, najshtetniji i najloshije uradjen antivirus na svetu. zaboga, na omotu originalnog pakovanja je karmen elektra, shta ce da stave za srpsko trzishte, viki miljkovic ??

bitdefender free?
sta ce mu AV bez real time zastite? Nema svrhe...ako vec hoces nesto besplatno, uzmi ili Aviru ili Avasta...kod firewalla odluci se izmedju Online Armor Free ili Comodo Firewall Pro 2.4.18.184 FREE...i imaj instaliran jos neki dobar Antispyware...preporucujem SuperAntispyware ili Spyware Doctor Starter Edition 5.1
Znaci, mozes potpuno besplatno imati vrlo dobru zastitu

Svaki crack od Nod-a koji sam video sadrzao je neki zlonamerni kod tako da nije cudo sto zeza.
Evo ovaj je besplatan i nije mnogo naporan.
http://www.free-av.com/
Vec tokom instalacije moze da se podesi osetljivost a moguce je i ugasiti stalni nadzor i koristiti samo scaner. Avast mi je pola diska prebacio u karantin i to u izmenjenom stanju jedva sam sve to vratio nazad.

"i nece da se upali kao da nema struje"

3. Zone alarm - po svim ocenama najbolji, meni jako iritantan antivirus. alarm u bukvalnom smislu, i kad ga skroz "ojadish" i dalje se oseca paranoja kojom zrachi zone alarm. kako ostali korisnici kazu - najbolja overall zashtita, jer ima antispyware i antivirus u sebi

Nisam bas dobro objasnio.Svaki put kada digne sistem/udje u windows sve je ok dok se ne pojavi ikonica nod 32 startup,a onda se ugasi ceo komp i nece da se upali nikako.Par dana pre toga mi je stalno prijavljivao neku gresku i nije radio.

3.Zone alarm sam imao i obrisao sa zadovoljstvom jer me je izludjivao.
hvala za odgovore

Aman covece, koja verzija. Koji WIN i sta jos imas od softvera za zastitu na kompu (AntiSpyware, Firewall)!

Mozda je nesto krenulo da crkava - napajanje ili cooler pa kad ga AV optereti 100% ugasi se a hardverska zastita ne dozvoljava u takvim slucajevima paljenje pre nego se potpuno iskljuci iz mreze.
Vidim da si menjao "trafo" ali na ploci se nalazi jos nekoliko napojnih sklopova.

Poslednja izmena:
zashto mi je, koj qrac izbrisan post ?!?!?!?!?!?

Nazad
Vrh Dno