Šta je novo?

Noctua ( sve na jednom mestu )

ZeXx

Cenjen
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poena
170
Poz drugari, mozda je ova tema sasvim nepotrebna mada znajuci da dosta ljudi trazi kvalitetna resenja za hladjenje procesora, kucista itd, Noctua za njih predstavlja pravi izbor. Mogli bi u ovoj temi razmenjivati iskustva sa raznim proizvodima pa buduci kupci mogu naci sve na jednom mestu. Evo za pocetak nekom buducem kupcu noctua ventova bih predlozio da obrati paznju jer postoji vise serija i jedni su napravljeni za hladnjake na procesorima a drugi su za hladjenje kucista. Ko se malo vise zainteresuje moze to sve naci na Noctua sajtu ali kod nasih radnji retko gde postoji neka specifikacija pa da ne dodje do zabune pri kupovini ventova.

Takodje vlasnici noctua hladnjaka bi mogli da bace po neku sliku kako su oni to kod sebe izveli u kucistu.

Da dodam da je Noctua korisnicki servis stvarno besprekoran, ja sam npr kupio NH-D14 i naleteo slucajno na temu http://forum.benchmark.rs/showthread.php?298968-Noctua-NH-D14-mounting-kit-za-treci-ventilator ( hvala clanu foruma JA90 na temi cheers ) i pisao im i poslali su mi u roku od 5 dana kacenje za treci vent i to o njihovom trosku :)

I za kraj ono sto mnogi nisu ocekivali da ce se ikad desiti, ali Noctua priprema nove serije ventova i to u CRNOJ boji :) A pored toga je u planu i dodavanje nove serije ventova od 20 cm :) ( sto mene jako raduje posto planiram da mi svi ventovi budu noctua ).

Evo malog videa ko nije pogledao do sada moze pogledati i videti sta je sve novo u pripremi http://www.youtube.com/watch?v=E7Y9dV0XX6s

Evo kako to kod mene npr izgleda ( malo je losiji kvalitet slike sry za to ) na slici se ne vidi vent od 12 cm ispod cd-roma ali umesto njega ce ici drugi vent od 14 cm samo da ga narucim moze taman da se uglavi iza maske od kucista :)

Tkd trenutno u kucistu su : 3 x Noctua NF-S12B FLX i NH-D14 sa 3 venta + 3 tt venta od 20 cm koji ce kad se pojave noctua ventovi od 20 cm da odu u penziju ( nadam se da ce se u skorijoj buducnosti pojaviti ).

komp.jpg

Planiram da kupim Asusovu plocu sa Intel i5 760 procesorom i cpu kulerom Noctua u9.Da li je ovaj kuler dovoljan za neki klok od 3.5ghz?

Naravno da ce biti dovoljan, samo proveri da li imas kacenje za socket 1156 ( ako se ne varam taj procesor je 1156). Ako nemas, pisi im i dobices ga na kucnu adresu. Ja sam pre neki dan dobio NH-U12P i cim ga budem montirao, kacim slike...

Stize mi komplet sa kutijom i sa svime sto ide uz njega...Gledao par testova za ovaj kuler na yt i deluje stvarno super.Jeste da je dosta manji ali hladi lepo, videcu kako ce kod mene da se pokaze :)

Ja uzaludno tražim NOCTUA NC-U6 , to je njihov čipset kuler koji više ne proizvode pa ako neko ima molim da mi se javi .

Ima vise razloga, ne znam kako bi se uklopio u D14 msm stao bi on ali ne bi mogao da zatvorim kuciste jer i ovako mi je sa 12-icama bocni vent na stranici odmaknut par mm od jedne 12-ice cak je i kacilo pa sam malo pomerao vent, a i imam samo jedan malo bi bzvz delovalo sa tri razlicita venta :)

Stiglo danas :) Pa ce ovih dana da lete u komp :D

DSCN0182.jpg

Baci info sa kog sajta i kako te izaslo sa postarinom tj. slanjem ?

Sve od http://www.ebay.com/usr/21computer , cena sa slanjem izasla 125e , NF-A14 je 28,25e komad, a NF-A15 je 27.88e , ostalo je slanje. Carina,pdv, otvaranje i zatvaranje paketa i sve vec tu ulazi u cenu bla bla jos 5000...

Neonke sam odvojeno uzeo, ali sve stiglo danas , one su izasle ukupno sa svim troskovima ( i ovima kod nas ) oko 16-17e.

Poslednja izmena:
Preskupo ti je to. Na QuietPC-ju su ti NF-A14 i NF-A15 19,11 evra, a šalju Roayl Mailom što te košta od prilike isto koliko i taj Nemac traži. Ja sam od njih pre dve nedelje uzeo 2 NF-F12 PWM za po 16,5 evra komad, ovaj traži 24 evra, prevelika je to razlika.

Poslednja izmena:
Preskupo ti je to. Na QuietPC-ju su ti NF-A14 i NF-A15 19,11 evra, a šalju Roayl Mailom što te košta od prilike isto koliko i taj Nemac traži. Ja sam od njih pre dve nedelje uzeo 2 NF-F12 PWM za po 16,5 evra komad, ovaj traži 24 evra, prevelika je to razlika.

Meni vec 2 nedelje ne prihvata Intezinu visa karticu na QuietPC-u. Kontaktirao sam ih i ne znaju sta je problem a imam dovoljno sredstava za narudzbinu.

@ZexX
Hvala na info-u. :)

Tek kad sam narucio onda sam video da tamo ima jeftinije... *** sad sta je tu je, bitno bar da radi :) I da je stiglo uopste :D

@DoX
Ja od njih kupujem upravo Intesinom Visa internet karticom i radi bez ikakvih problema. Mislim da je bolje da pitaš Intesu u čemu je problem. Što se sam sajta tiče imam samo pozitivne utiske, što za kupovinu, što za podršku, a dosta sam pazario od njih.
PS. Da li si probao PayPalom? Imaju i tu opciju.

Ma Paypal i Visa fazon i nista, kad krene da procesuira transakciju Paypal izbaci ok a na QuietPC-u izbaci Failed. Na Paypalu u Arhivi stoji da se ceka na QuietPC da potvrde transakciju i nista....

To sa PayPalom se i meni jednom dogodilo. Kontaktirao sam ih (QuietPC) i oni nisu ni imali u evidenciji tu transakciju. Paypal je jednostavno posle nekih mesec dan sam otkazao tu rezervaciju. Ne znam šta da ti kažem, ostao sam bez ideja. Kontaktiraj i Intesu za svaki slučaj.

Jeste da je malo necro, ali da pohvalim Noctu-u. Poštom imam NH-D14, bio sam rešio da na njega stavim NF-A15 umesto NF-P14, ali sam kasno shvatio da se sa fabričkim kačenjem ne može baš elegantno montirati i to jedino tako da duža osovina stoji vertikalno u odnosu na kuler. Poslao sam mail Noctua podršci u nedelji, u ponedeljak dobio odgovor da su posebni klipovi poslati, u četvrtak već bili u poštanskom sandučetu...

Vrh Dno